Ahli Kelab Kad !!

May 31, 2013

balik kampung




kata CikMat & Adam....

yeayy..yeayy..yeayy balik kampung..
yeayy..yeayy..yeayy jumpa opah..
yeayy..yeayy..yeayy jumpa atok...
hati riang!!!!!




teman balik kampung minggu ni sampai abes cuti sekolah..
dan...tak sabarnya nak abeskan 4 hari lagi berpantang..
terasa ayu sangat pakai kain batik sepanjang masa....




candidate 1st yang dah siap..

May 29, 2013

WordLESS Wednesday




macam biasa...
wordless wednesday versi teman...
wordless yang entrynya tak lebih dari 100 patah perkataan..





pengantin sedang-sedang...
nak kata baru..tak baru sangat jugak...
nak kata lama...tak lama sangat jugak...
tapi aura manissss tetap menten!



ini bukan gambar terkini...
sebaliknya ketika gambar ini diambil..
teman sedang mengandung 4 bulan...
baru aje abes sesi berchenta setiap masa dengan sinki..
ramai yang kata teman mengandungkan baby girl....
suweet sangat kottt teman time tu...
hahahahahahah...perasan!!!






maka,..aura suweet baby girl tu terserlah pada....



Ahmad Adam Zharif
amik la dik aura suweet umie nie...






May 28, 2013

Terkejut...



settle dah pegi klinik semalam...
tak payah susah-susah rebut parking sebab..
cik abg yang hantarkan..lega!!
meh la kita review sikit perkembangan adik tembun tu....


  • berat terkini adalah 4.65kg.
    peningkatan sebanyak 450gm dalam tempoh 14hari..semangat..semangat..
  • panjang semasa lahir adalah 54cm.maka,semalam bila diukur semula udah mececah 57cm.
    ada harapan cepat tinggi ni..
  • sangat sehat...pandai paut puting susu dengan baik..berak pon bagus!!


lain-lain sumer takde masalah....
bak motto hidup si Adam...
" susu biar cukup
basuh bontot jangan lambat"
hahahahahaha



makanya,..sebelum balik semalam...
misi kasik hadiah satu injection kat peha kanan...
second jab utk Hep B...
elok aje jarum masuk...karaoke pon bermula..
terkejut gamaknya....
siap putus suara la time menangis tu..
boleh tahan la penangan lontaran vokal dia...


bila balik rumah....


muka emosi sebab kene injection...
siap buat amukan takmo masuk buai..
cuma nak memerap dengan teman ajer...



pukul 4ptg macam tu...
perasan suhu badan si kecik tu macam panas sikit...
maka,misi pon cari termometer...



37.5'c
badan ada sikit panas...
senyum pon udah tak nak....
asyik la tayang muka cemberut je...




peha gebu gebas yang mendapat injection tadik....




penyudahnya..peha umie yang tak berapa dunlop ni jugak penawar hati..
asalkan dapat beriba...terus boleh tido..


jenuh la melayan amukan si kecik ni sampai umie lansung lupa berbarut...
mujur time maghrib tu sempat bertungku...



alhamdulillah..arini dah tak demam..
cuma masih lagik dalam frasa memerap...
tak boleh umie jauh sikit...
mulalah karaoke kilauan emas start....


May 27, 2013

Amukan 5.30pagi



Dia macam tau2 je arini kene pegi klinik utk cucuk 1 bulan..
pukul 5.30pagi dah bangun kejut teman ajak sembang2 santai.....
sembang santai yang melarat sampai pukul 6.45pagi...
dikk,..mata umie ni kene cas baterinya
supaya kang tak tersengguk2 kat klinik...





tengoklah dia tayang muka tak bersalah dengan hidung bajet mancung....




baju kurung time kurus...
dah test sarung pakai semalam..
so far sarung baju memang lepas tanpa sekatan & selesa...
cuma....
terpaksa buat anjakan cangkuk pinggang kain ke hadapan sikit..
tau ajelah...hukhukhuk
bukan senang nak buang agar2 kat perut ni dalam tempoh terdekat...
dapat menyarung kembali baju pon...
dah syukur sangat!!!!


ok...moh kita ke klinik..
arini pegi klinik bawak ramai rakyat jelata...


May 23, 2013

Adam @ 1bulan


Sekejap sangat rasanya masa berlalu......
rasanya macam baru semalam teman menahan sakit contraction....
rupa-rupaya udah berlalu sebulan peristiwa tu....



adik manja tembun yang ala-ala putih nih...
dah cukup sebulan arini...
Happy birthday sayang!!!
syukur,...membesar dengan sihat..
berak kuat...kencing lagik kuat!
berkat ke'kental'an umie bangun malam setiap jam demi memenuhi tuntutan susu dia...
insyaAllah,..Isnin ni pegi cucuk 1bulan....
pandai dah mencari-cari suara teman bila panggil nama dia...



timbangan terakhir adalah 4.2kg
kita tunggu hari Isnin ni...
berapa pulak berat badan terkini adik comel sorang nih...
sejak dah ada buai ni..kemain behavenya...
malam-malam dah mau tido atas tilam dengan teman....
buai tu cuma digunakan time malam bila kes emergency ajer...
kes emergency tu maksudnya bila susu gantung kalah pada aura buai..


kalo ingat-ingat balik...masa mengandung dulu..
CikMat tak boleh terima yang dia nak ada adik....
tapi,..bila adik dah keluar...
tak sangka memang dia sayang adik dia...
tolong dodoikan adik dia...
nyanyikan zikir untuk adik dia...
tolong enjutkan buai adik...
sebelum pegi sekolah pon jumpa adik dulu bagitau yang abg nak pegi sekolah...
moga berpanjanganlah kasih sayang abg ni pada adik dia...


Penangan CikNgah




CikMat dulu...
tak reti naik buai..
pandai aje tido atas tilam...
abes-abes kuat pon..naik enjut-enjut....

Penangan anak no.2 @ CikNgah....



umur 27 hari udah naik buai...
setengah hari dia meragam,menangis takmo diletak...
nak berpeluk di lengan ajer...
mana larat..lengan umie ni bukan versi dunlop-pillow....
maka,...ke Giant la kita membeli buai...






hai la Cik Adam...
semputt napas umie,dik......



May 22, 2013

WordLESS Wednesday





Macam biasa...
wordless yang tak berapa nak less sangat..





tengoklah hasil kebun cik abg teman..
walaupon tanam dalam bekas polisterin terpakai ajer...
tapi...cuba tengok tahap kebesaran daun kunyitnya....
haaaa...ada kot lebarnya besar satu setengah tapak tangan..
panjangnya pulak membawak ke dua setengah tapak tangan..
~ni jenis pengiraan orang malas~
baja?...taik arnab sajer...


sape nak beli daun kunyit?..
murah aje..tiga kupang selai...



May 21, 2013

Home sweet home




Alhamdulillah...
hari Ahad pukul 6pm dah selamat sampai Taiping...
cik Adam juga tenang aje sepanjang perjalanan..
dan malamnya tido dengan lena..
risau jugak Adam mengamuk atau menangis...
dan teman pulang ke Taiping bersama mak mertua teman
yang mengambil giliran menjaga teman...
sebulan setengah bertapa kat rumah mak..
mesti mak & abah rindu dengan  jerit pekik kami anak beranak...
terima kasih mak & abah..



balik rumah ingatkan dobot menanti teman di muka pintu..
rupa-rupanya...takde!
dia bizi membuat lawatan kebajikan masyarakat..
maklumlah...menang tanpa bertanding kawasan jajahannya...
susah ada haiwan peliharaan yang glamer lebih nih...





Adam yang sedap tido berkepit dengan uwan...
umie tak dapat nak attend....
tengok ketebalan habuk kat tingkap...
buat umie stress tahap rasa nak makan tanpa henti!!
tapi...tak boleh buat apa..
takat mampu pandang..
17 hari lagi baru abess pantang....




terbangun pukul 4.30pagi sebab tekak kering..
turun bawah pegi dapur cadang nak bancuh milo...
tetiba dengar bunyik loceng leher...
aik?..dah balik ke?...
bila dipanggil nama dia....
dengar dia berlari dari depan datang dapur...
"dobot!!!!!!!!!!!"


rindunya dengan buah hati yang nih...
dia dah makin berat & gemuk.
manja sangat-sangat..rindu teman la tu...hahahah
sombong?..tetap macam tu..
tapi,..teman tak dapatle nak dukung dia...
sekarang Adam udah amik turn kene dukung...
maka,..takat mampu usap-usap manja aje buah hati nih...


seronok sebab dah balik rumah sendiri....
cuma yang tak seronoknya...
nak kene berperang dengan streamyx..
entry nih sepatutnya publish semalam...
tapi..
camno nak publish kalo tetiba streamyx buat demam kepialu...
ikut hati nak bakar aje moderm kat rumah ni tapi..
kalo bakar kang...lansung tak boleh online!!!



terlampau seronok nak balik rumah...
sampai terlupa yang basikal CikMat tertinggal kat kampung...
satu keje pulak kene dengar Abg Mat melalak....
adeiiii.....


May 17, 2013

Terima kasih,cikgu




Arini last day CikMat menumpang di PASTI Ibnu Sina..
Isnin depan CikMat akan kembali belajar di sekolah dia...
minggu ni cuma sempat amik exam bertulis aje..
exam ayat hafazan & ayat Quran akan bersambung di Taiping...
gila ah..baru umur 5 tahun tapi exam sampai 2 minggu..




nama cikgu CikMat yang sama macam nama umie CikMat..
ni kertas ujian bertulis...cikgu kat sini dah sesiap seal supaya umie tak bukak...
hahahaha...kata cikgu,blom bertanda lagik kertas ujiannya..
biar cikgu kat Taiping aje yang tandakan & rekod markah...
ntah apa la gamaknya yang dijawab dek CikMat....
tawakal ajelah....




CikMat & guru-guru PASTI Ibnu Sina..
cikgu kelas CikMat yang pakai tudung biru tu...
namanya Cikgu Asma...





umie yang sehat cergas bersama barisan cikgu....
cikgu tudung merah tu sama nama dengan teman....
bila tengok gambar nih...terasa sangat besarnya daku..
mencik btol bila berdiri di posisi yang salah!!!!..kembang!!



CikMat dapat hadiah dari cikgu kelas dia...
botol air,kipas tangan dgn nama CikMat beserta surat dari cikgu..
cikgu pesan belajar rajin2..jadi anak yang soleh..
jangan nakal-nakal...


alhamdulillah..
walaupon CikMat menumpang cuma sebulan setengah ajer..
tapi nampak dia seronok belajar disini..
cikgu-cikgu pon ok ajer...
kental melayan kerenah budak-budak...
terima kasih cikgu semua sebab sabar melayan kerenah anak teman..
jasa & pengorbanan cikgu hanya Allah membalasnya...


Zikir seorang ibu





pukul 1.15pagi..
Adam bangun bagitau yang dia dah selesai projek pampers...
masalahnya setiap kali Adam bangun..
setiap kali tu jugaklah si Abg jaga...
sanggup tolong carikan pampers & botol spray air untuk umie..



bila dua-dua dah jaga..
harapan nak tido cepat tu memang kelam...
teman ni dah la versi tak berapa layan tido time siang...
tapi since dah menambah sorang lagi hero nih...
cannot la..cannot....
harus jugak cari bantal time siang untuk recharge bateri mata...




pukul 2 pagi...


dua-dua dah berjaya teman tidokan semula...
tanpa perang besar...
rahsianya?..
cuma alunan zikir dari seorang ibu...
sebelah tangan pangku adik..
sebelah tangan lagik tepuk abang...
sambil tu..berzikirlah lagu-lagu yang biasa teman dengar 
dalam slot sejam Indahnya Iman...
time CikMat dulu pon..ini jugak kuncinya...
berzikirlah...
jangan zikir ayat yang susah-susah..
yang kita sendiri tak pasti btol atau tidak sebutannya..


Lailahaillah..subhanallah..walhamdulillah..
walailahaillallah..Allahuakbar...
laisalahamindunillahhikasyifa...lailahaillah..
almaliqulhaqqulmuhdimmuhammadurrasulullah..
sodiqulwaqdilamin..astarghfirullah..ha illallah...


sambil kita mengalunkan zikir untuk anak-anak dengar..
sambil kita mengumpul pahala...
kan ke pakej tu...

May 16, 2013

WordLESS Wednesday






wordless yang tak berapa nak wordless....
solosai dah sesi exam....
3-4 hari jadi cikgu semula dalam berpantang...
jenuh tahan suara supaya jangan sampai darjah kepanasannya....
takot bentan!!!
sambil mengajar..sambil peha mengenjut si Adam...
bila teman bebel2 dengan si abang..
si adik sengih2 sambil mata pejamm....
amboooiiii....


Product review @ Set Bersalin Afiat



Okeh..dah masuk hari ke 22 berpantang..
maka,..dah boleh buat review sikit pasal produk nih..
chewahh..macamlah teman pandai sangat nak buat review bagai semua nih...




Minyak Afiat :

teman takde menggunakan minyak ni untuk sapu perut sebelum berbarut sebab..
teman dapat minyak urut serai wangi free dari mbah urut...
best hamat minyak tu..berangin aje rasanya..
maka,..minyak afiat ni jadi display aje.bagi kat mak aje kot.
buat urut kaki.hehehehehe



Gel mandian serai wangi :

nak kata wangi..tak jugak...
lebih kurang macam kita lumur tiger bum kat badan..
tiger bum tu kalo dilumur ke badan,ada jugak rasa berangin..
gel mandian ni takde rasa berangin hape pun..baunye aje yg menusuk kalbu...
bau tiger bum versi campur bau serai!! tapi...
dalam bau menusuk kalbu tu..teman sental jugak ke badan..



Feminine Care :

okeh..yang ni memang best..serius best.
dijamin tiada kegatalan melanda kawasan yang dicuci..
bau dia pun best..teman siap beli online lagik untuk tambah beli yang ni ajer...
rm7.50 sajer sebotol..



Bedak hangat Afiat :

bedak hangat dia konsider masih boleh diterima baunya..
tak menyengat & tak busuk sangat..
as long CikMat still nak cium pipi teman,..konsider boleh diterima..
senang sangat bancuh bedak nih..
picit barang 2-3kali botol bedak ni pehtu buh air..
silalah lumurkan dimuka,leher beserta lengan yang tough dengan lemak tu...
bedak hangat dia ni jenis susah berguguran jugak bila dah kering.
takde la sangat risiko baby tertelan habuk bedak bila kita cium2 baby.



Pil jamu Afiat :

kalo ikut aturan yang diberi..jamu ni kene makan 3kali sehari.
tapi,memandangkan Cik Adam tak tahan perut...
selalu kembung & cirit birit bila teman makan jamu nih..
maka,..dosnya teman kurangkan menjadi sekali sehari aje pengambilan jamu...
biarlah lambat kurus..asalkan anak sehat.
payah weh nak tido malam bila anak melalak sebab perut kembong.
sape yang salah?..umie jugak!!



Akar kayu periuk Afiat :

yang ni pon failed jugak..
bukan setakat baby aje yang tak tahan..
umie dia pon sama tak tahan....
perut kembong..serius tak selesa.
mana dengan tido lagik tak cukup sebab anak menangis kembong perot..
tak koser nak mendera diri,..maka tak payah minum.



Barut Afiat :

btol-btol cakap...
teman baru merasa sekali aje pakai barut nih..
tu pon masa duduk sepital tunggu Cik Adam..
balik rumah,..barut ni tak pakai dah..
sebab dah pakai barut yang bertali banyak..
~ barut ni lagik best..sapu kapur+air limau nipis kat perut
pehtu ikat barut ketat2..trus rasa macam dah ada pinggang balik~
lagipon masa pakai barut afiat aritu..macam tak berapa best sebab..
tali dia macam kurang panjang..
tak pastila samada tali kurang panjang atau lemak perot teman yang banyak..
hahahahaha..kene pakai balik barut afiat ni lepas abes sesi berpantang..
time tu lemak dah berkurangan rasanya... *perasan*



Balm Afiat :

balm ni pon setakat jadi display..
Adam tanggal tali usat masa umur 8 hari...
dan tali pusatnya pon takde berair atau apa..
elok aje keringnya guna ubat sapu yang hospital bekalkan...
nampaknya balm ni mungkin akan disimpan dulu atau kasik pada mak..
mak jugak lagik yang dapat....


Makjun bawang putih :

makjun ni masih blom start makan sebab..
kene makan lepas abes tempoh berpantang.


Tali pembentan Afiat :
-


haaa...itu ajelah produk review dari teman..
lain orang mungkin lain tahap keberkesanannya..
tapi so far Alhamdulillah..
walaupon makan jamu sekali sehari,tapi teman sehat..
bukan pada jamu kita bergantung..sebaliknya kene percaya dengan kemampuan diri sendiri..
asalkan kita positif & tidak hanya duduk meriba tangan kat depan tv...
dorong diri untuk buat keje rumah yang ringan2...
insyaAllah..cepatle kita sehat..
pucuk pangkalnya hati..kalo hati degil kata diri tu sakit..
sakitlah ko jawabnya!




walaupon cuma berharga rm85..
tapi kegunaannya lebih banyak dari produk ST yang teman pakai dulu..
berbaloilah...



May 15, 2013

Adam @ day 20




Ini cerita semalam..
tapi arini baru sempat tulih...
minggu ni bizi mengulangkaji dengan CikMat...
exam week....
hahahahahha...



semalam Adam cukup 20hari usianya..
masaa umur 10 hari...sesi timbang dah dibuat...
so,..cukup umur 20 hari, lagik sekali sesi timbang di buat di kkia...
berat masa lahir : 3.23kg
berat umur 10 hari : 3.65kg
berat umur 20 hari : 4.2kg
kusss semangat dikk....
rahsianya?...minumlah susu ibu selang sejam.
minum sampai kenyang pehtu tido..
kompem boleh membesar dengan cepat.



kat pipi kiri kanan Adam sekarang dah banyak naik ruam susu...
camne ruam susu tak naik kalo tengah susu tu keluar laju..
dia pegi cabut puting susu dari mulut dia..
maka,..bermandikan waterfall susu lah pipi tu...



sempat posing dulu sebelum pegi klinik...
tunggu atok balik dari hantar Abg Mat pegi sekolah....
double chin bawah dagu dah ado..
bukan kat umie..tapi pada Cik Adam...
umie pulak dah upgrade double chin umie jadi eyebag..
hahahahahaha...
dah 2-3 hari tak cukup tido....dah rasa macam zombi...
mana taknya...siang berdikir dengan CikMat....
malam berzikir dengan Adam..
kan pakej namanya tu....



20 hari berpantang...
so far dah boleh sarung baju kurung...siap longgar lagik pinggang kain tu..
memang mujarab btol berbarut nih..
tapi pinjam baju kurung mak teman la...kami kan lebih kurang sesaiz....
teman mana ada bawak balik baju kurung...


May 13, 2013

Hot...hot..hot...




Mari acik-acikku...semuanya ke pantai..
untuk menghiburkan hati yang sedang luka lara...
dipantai yang menarik...dari pandangan mata..
menjadi tumpuan pemuda-pemudi di senja hari...
oh hari......
hahahahahahha...stendet.intro merepek!!!




petang semalam terhamatler panas membahang duk dalam rumah..
nak lepak luar rumah..takboleh sebab masih dalam kuarantin...
nak pasang aircond sepanjang masa,..
mau parah poket tok haji shahidan nak bayar bil letrik...
maka,...marilah kita menyarung outfit seperti nak pegi lepak tepi pantai....
walaupon lepaknya cuma di depan tv sahajer....







jomm...sape nak join kita pegi pantai..
make sure kene pakai kain atau seluar munge-munge ye...
kene amik feel.....






peha umie yang penuh dengan muatan....
dan seperti biasa...
haruslah saya yang konker penuh....
Abang kene duduk hujung2 sebab umie kata abang lagik berat dari saya..
sori bang..tak dapekla adik nak tolong....
tapi,..tak lama pun kitaorg dapat lepak atas peha umie..
umie suruh semorang turun baring bawah..
kebas kaki katanya...




umie berkain pelekat??!!...
umie memang macam tu..
main tibai aje kain apa dia nak pakai..
rasa-rasa macam arini nak jadi gegurl...
dia pakai kain batik munge dengan baju kedah..
rasa-rasa tak berapa gegurl...
dia pakai t-shirt dengan kain pelekat....
kata umie,..ensem jugak sekali sekala pakai kain pelekat...
haaaa...acaner tuh?..








May 11, 2013

Full House!!




Arini rumah mak dari pagi lagik dah huru-hara....
semua anak menantu ada balik....
yang takde hari ni cuma adik teman yang no.3....
dia keroje...
sesi huru hara bermula bila hero-hero kecik kat rumah dah bangun tido....
dan bertambah huru-hara bila diaorg pon sama-sama tolong buat keje..




kita mulakan dengan sesi luar rumah dulu.....


 suami-isteri nih memang suka main air..
setiap kali balik kampung..
inilah keje diaorg...
agen rasmi cuci lantai porch rumah mak....




dan kerjaya mereka nih mustahil boleh selesai dengan cepat bila...
ada pembantu yang tak diperlukan menolong....
tolong melambatkab kerja..
tolong buat hiruk-pikuk bergaduhkan getah paip....timba...



supervisor yang sedang membuat inspection...
pening tengok apa ke yang huru-hara sangat kat luar rumah...



manakala..sesi dalam rumah pulak...
kita mulakan dengan ruang tamu.....




adik bam-bam yang sedang berusaha menyelesaikan timbunan
kain baju yang dah masuk 2 hari tak berlipat....
sambil tangan melipat..mata tetappp terpaku pada tv..
gasak ko dik..janji keje siap!!




di bahagian dapur pulak...
chef kita arini di import jauh dari utara...
jarang-jarang sekali tunjuk skill kat rumah mak..
tapi bila sekali sekala tunjuk skilll....oh,sangat hensem!!




 menu chef arini ialah...
ikan patin masak gulai tempoyak...
dapur yang berkecah?..oh,sila abaikan!!




 serius besarr giler ikan yang diaorg beli pagi tadik...
ni tunggu turn nak masuk dalam periuk...






 gulai tempoyak yang baru nak menggelegak...





manakala,..untuk ibu berpantang pulak...
chef masakkan...





 sup ikan haruan....
dah rasa kuahnya tadik...terus senyum sampai nampak semua tampalan lubang kat gigi..
maunya tak sengih..sedap!!





dan tuan kecik kita pulak.....



masih meneruskan aktiviti seharian beliau...
tido...tido...tido...dan tido lagik...




May 9, 2013

Merinduimu....



semakin hari..
semakin rindu teman pada dia....
dah nak sasau den kek sini!!
bila rasa sebak tu datang...sedaya upaya takmo layan...
lagik ditahan perasaan sebak tu..
lagik laju pulak air mata nak enteprem turun kat pipi...
mengado-ngado!!
kalau boleh teman call dia & dengar suara dia..
lama berzaman dah teman buat..
tapi..apakan daya...dia dungu..
nak dengar suara dia pon berjenuh!!
tapi..walaupon dia dungu & sombong...
dia jugak yang teman sayang...yang teman rindu...






dobot...
ekau tak ghindu kek den ko?...
sobulan lebih dah kito tak jumpa...
den rindu sangat kek ekau..
ghindu nak sakat ekau larik turun naik tanggo..
ghindu nak penyet-penyet ekau kek celah ketiak den...
ari-ari dok tengok gambar ekau yang melambak-lambak dalam epad ni ha...
ekau bolajar-bolajar la guno telepon kek ghumah tu ha..
sonang kito calling2 nanti...


den bukan taknak suruh cik abg tu bawak ekau balik kg..
tapi...ekau tu suko sangat sosat ghumah..
lotih la den asyik nak poie jomput ekau kat surau hari-hari..
bilo lah memorykad kek kepala otak ekau tu nak betul...

Merbahaya




gambar sebelum.....



 tertib ajer kekdahnya...
kekunon ruangan tengah dikosongkan untuk umie landing sama nanti...
sebelum landing,...umie masuk dapur dulu...
topup bekalan air untuk kilang susu...
sebab lepas amik gambar ni,..terus topup susu untuk tangki cik Adam..
kasik dia tido lena dengan perut kenyang..
maka,..adalah berubah sikit kedudukan tido cik Adam tu...



bila umie masuk bilik balik.....
tengok-tengok.....





 woooopp...wooopppp...woooppp...
situasi bahaya...red code alert!!
lagik sekali CikMat brgerak....
kompem Adam penyek kene tindih.....
tu pon hujung kaki Adam dah kene lenyek....
memang bahaya bagi diaorg tido sama kat satu katil & dalam bilik....
~ sila abaikan perbezaan warna kulit dua beradik nih~




Adam @ day 15
makin tough kan adik kecik nih...
tough gebu-gebu...
mana tak tough kalo selang sejam dok ulang tayang berkepam celah ketiak umie...
lambat aje sua susu..
mulalah nak buat lontaran vokal....
cukup level susu dalam badan dia,..otomatik sengih senget....
kadang rasa nak gigit2 pipi,lengan dia....
tengok ajelah gambar tu...
leher dari depan pon dah tak nampak....
teserlah keberkesanan susu ibu...
hahahahahaha



gambar terkini teman?
tunggu abes tempoh berpantang ye...
teman sendiri tak berani nak naik penimbang berat badan..
takut keciwa....hahahahaha


May 8, 2013

Pukul 3 pagi






dikala orang lain sedang lena dibuai mimpi...
kami dua beranak masih setia menghitung bintang di langit....
haah...langit lah sangat...
padahal dok la pandang siling putih ajer....



dari pukul 2 pagi sampai pukul 4.30 pagi memandang...
siling & muka cik Adam tanpa jemu...
kejap2 senyum..kejap2 main cium2..kejap2 berkepam celah ketiak....
bukan teman tak pujuk dia suruh tido tapi....dia taknak!!
habuannya?..bangun pukul 6.30pagi tadik teman dihadiahkan
mata sepet yang bengkak...!!
seksa ok..dah la sepet..dapat pulak pakej bengkak...
tegang rasa kulit muka kat area mata....
rasa macam nak tuam aje mata ni guna tungku pagi tadik..
nasib baikle kewarasan masih ada sikit2 lagik...



sekarang cik Adam masih lena dibuai mimpi...
orang lain dah bangun..dia tido lagik..
memandangkan time mandi teman blom sampai lagik..
biarlah teman memejamkan mata kejap....
dah rasa macam nampak bintang ajer....
ting..ting..ting...sakit kepala jap.


May 7, 2013

Untuk atok..




pukul 7 pagi....
dua beradik tu dah bangun...
cepat-cepat siapkan CikMat untuk pegi sekolah....
then bawak CikMat & Cik Adam pegi jumpa atuk dia....
bukak pintu bilik atok terus wish....



Happy birthday,atok!!!


iyer...
abah menyambut hari lahir yang ke 58 tahun arini..
Alhamdulillah..sehingga hari ini..
abah diberikan kesihatan yang baik..
walaupon dah bersara tapi abah masih cergas & masih kuat lagik travel jauh...
dia lebih selesa memandu berbanding kene duduk sebelah jadi co-pilot...




buat masa sekarang...
2 orang hero kecik ni lah peng"kelam-kabut" jadual harian atok...
hahahahahahaha....
sekarang abah yang take over sesi hantar-amik CikMat balik sekolah....




abah dengan girlfriend no.1....
kawan bercucuk tanam..kawan masak..
kawan solat jemaah..kawan bergaduh kat rumah....





abah dengan second girlfriend....
nama aje anak no.1 abah ni pompuan...
tapi lasak macam lelaki...
nasib baikle bila dah meningkat remaja tu..dah beransur jadi gegirl sikit...



 ni gambar lama...
gambar 2 tahun lepas.....
dan abah masih lagik sama macam nih....
cuma abah dah kurus sikit.....
teman aje yang dah berubah....
9 bulan membesar dengan sehat..sekarang dalam proses nak kurus balik...
kuruslah sangat!!



selamat harijadi,abah...
semoga panjang umur,murah rezeki..
diberikan kesihatan yang baik...
moga abah diberikan peluang mengerjakan ibadah haji sekali lagi,insyaAllah

i heart you  :)

May 6, 2013

Gemorning bebeh!!




tutup pasal cerita pilihanraya...
jangan komen atau tulis lebih-lebih..
ramai yang tengah sensitif time3 macam nih..




mari teman hidangkan korang dengan gambar yang menyejukkan mata...



















gambar mahal nih.......




gemorning bebeh!!!



hahahahahahaha...
adik masyam...jom mandi!