Ahli Kelab Kad !!

May 5, 2014

Home » , , » Rindu!

Rindu!




Hati tu rindu nak menulis...
tapi, schedule pagi selalunya "ketat"...
tapi..masih jugak rasa-rasa gaban boleh lari-lari taip sebaris dua ayat demi menghilangkan rasa gian nak menulis....
maka,.......nahh





sambil masak...sambil lari-lari menulis..
angkutla segala bagai turun ke dapur..
sejak-sejak dah upgrade pc gabak kepada cik Asus ni..
bolehla buat macam ni..tu pon jenuh bawak lari ke sana ke mari cik Asus ni sebab....





tangan karipap cik adik ni asyiklah nak menggapai..
risau pulak kang kot terlepas pandang..
mau berderai cik Asus tu..
baru btol menangih 7 hari 8 malam tak sudah-sudah...
tengokla tu...elok-elok kerusi tu tadi ada kat dapur supaya boleh duduk sekejap sambil menulis..
dah diangkutnya kerusi tu buat jadi "walker" dia berlatih berjalan lelaju...



Actually bukan teman aje yang rindu nak menulis....
tapi rindu jugak pada kawan-kawan yang rajin datang menjengah...
yang masih lagi tinggalkan komen bagitau suh menulis balik walaupon setakat seploh patah kata!
hahahaha...ok,korang memang kelakar..
mementangla bahagian komen blog teman ni kene dapat approval dulu baru boleh komen tu dipublish.. kemain lagik korang mencurah rasa ye.siap ada p/s bagitau jangan publish komen dia.hahahaha....sape tu?sape tu? well...u know who u are :D


tq so much pada yang masih terkenang-kenang akan teman....

betullah kata orang....
setiap apa yang kita tulis...cara pengolahan ayatnya..
ketulusan olahan ayat yang kita karang..keperihatinan kita dalam menjaga aib/air muka orang lain..
memang akan meninggalkan kesan pada pembacanya..
baik samada ayat itu diolah dengan cara yang baik atau sebaliknya....
sebegitulah juga kita mengenang penulisnya..


alhamdulillah,...terima kasih sebab masih mengingati teman walaupon sebenarnya kebanyakan cerita-cerita dalam blog ni semuanya berkisarkan kami sahaja....
anggaplah permulaan entry ni sebagai pembakar semangat teman untuk kembali aktif menulis seperti dulu...


syukur,..sepanjang tempoh lebih kurang sebulan bercuti mengarang...
banyak perkara tertunda & masalah berbangkit yang berjaya kami tempuhi..
mula-mula rasa tak tertanggung bahu...stress..
tapi kesabaran tu memang berbaloi...redha..
syukur diakhir perjalan masalah itu,..DIA permudahkan semua yang permulaannya tadi rasa mustahil..
dari rasa kelat untuk mengukir senyum..kini kami mampu menghulur senyuman lega...
syukur..syukur...syukur...


insyaAllah,..sampai masanya nanti teman tunjukkan progress terkini "impian" hati kami ya...
salam sayang buat semua yang merindui celoteh teman....





6 comments

May 5, 2014, 10:49:00 AM

akhirnyaaa.... welkem home babeh..

May 5, 2014, 11:34:00 AM

lama tgu entry hang wei .... tulis lagi tulis lg

May 5, 2014, 12:29:00 PM

ok :)

May 5, 2014, 12:58:00 PM

dah lama akak tak update.. rindu nak baca blog akak.. heee =D

May 6, 2014, 8:48:00 AM

xpe..aku setia menunggu..chewah!

May 6, 2014, 4:49:00 PM

:-)
aida pun pernah bwk laptop ke dapur gitu hi hi hi...

Post a Comment