Ahli Kelab Kad !!

May 5, 2010

Home » » Cerita hari ini

Cerita hari ini

Teman ada cerita lawak pagi nih yang boleh membantu meregangkan usus2 korang..kekekekekeek...pagi nih cik asbenn teman kene masuk keroje pukul 6.30pagi..jadi,dlm pukul 6.40 gtu dia udah bertolak la dari umah..xlama je lepas tu tup2 henpon teman berbunyik..dengar lagu ringtone je aje teman udah tau..cik asbenn teman call...ingatkan kot la dia nk kasitau yang die udah sampai...xpon nak kasitau yang dia rindu kat teman ke..apa ke...rupa-rupanye MINYAK MOTOR ABES!!!!!!!!




Cik asbenn suh teman datang jadi rescurer die..teman pon dengan gagah beraninye & sepantas kilat nak g membantu cik asbenn.(wah,dah macam bace citer karton otromen )..baru je teman nk bergerak naik atas,..tetiba plak otromen kecik bangun tido & meLAGUkan lagu dondang sayang die...adeh2...terpakse la teman simpan dulu langkah kaki teman nk panjat tangga..teman bagi die susu dulu...udah selesai susu time tu udah pukul 7.00pagi...




Adeh,..kesiannye la cik asbenn teman udah tunggu dekat 15menet kat tepi sekolah Abim tu...masa teman baru nak start TAH,..cik asbenn call lagik sekali..die bagitau yang dia otw ke hospital sambil tolak motor...ada kes emergency baru sampai...dia xberani nak tinggalkan BGS kat tepi jalan..takot kang,..ada plak siamang2 tanah yang mana2 plak sambar BGS...teman dengar je cik asbenn tolak motor ke Columbia,...secepatnye teman kunci umah & bawak otromen kecik masuk dlm keter...


Terus je teman menuju Shell Stn kat Giant..mujurla dah bukak stesen minyak tu..kalo idak,..jenuhla teman nak kene ketok pintu plak..hahahahah....dalam pukul 7.25pg teman udah selamat sampai Columbia Asia...(hihi yg bestnye duduk Taiping,..perkataan JEMMED itew seumpama tidak wujud..hehehehe)...




Masa nk parking dengan Emergency area tu,...boleh nampak BGS tersadai.hahahah...xpernah2 cik asbenn parking BGS kat depan emergency..selalunye dia mesti parking BGS kat basement parking..nampak sangat la urgent casenye tadik..kekekekek..teman pon matikan enjin TAH & terus tunggu dalam bilik en asbenn...dlm seploh menet mcm tu,...cik asbenn pon settle case..trus g transfer minyak petrol yang teman beli tadik pada BGS....dapatla BGS kembali cergas untuk melaksanakan tanggungjawabnye bawak cik asbenn teman kemana jua cik asbenn nk pigi..heheheheheh


Cik asbenn pon dengan senyum meleretnye mengucapkan telime kasih..hahahaha...no problem yang..Nini kan otromen yang selalu jadi penyelamat..anytime,..anywhere,...juz call me & i will rescue u.. wink wink :)





2 comments

May 5, 2010, 11:12:00 AM

wahhh.. ko jadi hero la ek pagi td.. huhuhu.. pasti dokto azraai bangga punya isteri macam ko.. hohoho..

May 5, 2010, 4:33:00 PM

hahahaha....aku kan kastria baja hitam, optimus prime, otromen taro,...semua tu aku kan..keke

Post a Comment