Ahli Kelab Kad !!

Sep 3, 2010

Home » » Journey to Gleneagles,KL

Journey to Gleneagles,KL

Sabtu minggu lepas...teman ke Gleneagles KL..melawat pakcik teman (adik mak) yang sakit...lung cancer...final stage..tapi,..semangatnye melawan penyakit tu,..xdapat nak teman gambarkan...beliau merupakan salah seorang GM kat BIMB...ayah pada 5org cahaya mata..yg sulung menuntut di IPTS..manakala yang bongsu baru berumur 5tahun..since puasa nih..opah & atok memang xde kat Teluk Intan...diaorg memang tinggal di KL semata-mata nak temankan pakcik teman nih 24jam di hospital..coz..we all alreadi know...lung cancer..no cure for cancer..bila-bila masa saje...we just need to be prepare..mental & fizikal...




Xmo citer panjang2 la...kang mau banjir kat umah teman nih...it too sad to share..lagipun,..before dis..teman ada share cerita nih..refer kat entry ni ajer k..kita sama-sama doakan moga Allah bagi pakcik teman tu kekuatan melawan kesakitan,kesengsaraan penyakitnye..



Kitaorg sampai sana....dalam pukul 11.30pg..ramai sangat sanak saudara yang datang melawat...disebabkan ramai sgt kat dalam bilik tuh,...smpai ada sesetengah yang sesuka hati melepak kat kerusi berdekatan dgn lif..siap bukak kasut,duduk bersila bagai..sib baikla berkarpet...kitaorg bergerak balik dalam pukul 2pm sbb Afif dah start nak mengamuk...


3 comments

Sep 3, 2010, 9:27:00 PM

i pun pernah ade auntie yang melawan cancer, adore her spirit fighting for cancer for two years.. dia still keje bauat itu dan ini.. but now she is no longer with us, being the noisiest in the family, memang terasa and this is first hari raya for all of us without her

Sep 4, 2010, 4:56:00 PM

kuat kan semangat diaorg...sobsob....saya cuma dpt bantu apa yg terdaya aje kak...doa..solat..

Sep 6, 2010, 9:15:00 PM

smoga pakcik panjang umo.. doa byk2 ye..

Post a Comment