Ahli Kelab Kad !!

Nov 8, 2013

Home » » Surat dari Abam Mat

Surat dari Abam Mat







Umie kata,
adik-beradik kene tolong satu sama lain..
jangan main tendang-tendang..
jangan main tumbuk-tumbuk..
jangan jugak main ketuk-ketuk kepala..
umie kata..itu tak baik.Allah tak suka.
abang nak Allah suka abang tapi,..adik janganlah usik abang.



Abang suka adik..
abang sayang adik..
tapi,..adik suka nangis bila umie pegi dapo..
adik suka nangis bila abang tak bagi pegang epad..
abang bukan takmo kasik adik main tapi..
adik suka sangat closekan game yang abang main!!!



Umie kata lagi..
abang kene selalu tengok adik..
sebab adik kecik lagik..
adik belum tahu bercakap,belum tahu makan sendiri,belum tahu basuh yakyak sendiri..
tapi,.....
abang pon tak berapa pandai basuh yakyak sendiri..
maksudnya,..abang pon kecik lagik kan,umie?



Umie kata lagi..
umie sayang abang & adik..
umie cuma ada anak 2 orang aje..
dua dua umie sayang..dua dua anak umie..
umie dukung adik sebab adik tak pandai berjalan lagik..
umie tak larat dukung abang sebab abang berat sangat..
25kg tu takdelah berat sangatkan,umie?




Abang kesian tengok umie..
hari-hari umie berlari dalam rumah..
dapur ke ruang tamu..patah balik pegi dapur..
kadang-kadang abang tolong umie angkat kain..
kadang-kadang abang tolong umie jagakan api atas dapur..
bila umie kata padam api,..abang boleh tolong pulaskan punat api tu..



Abang tahu,...
walaupon hari-hari umie penat..
hari-hari letih layan perangai abang & adik..
umie tetap luangkan masa tengok abang buat revision..
walaupon time tu mata umie dah suku-suku aje..
abang tak tahu nak bagi hadiah apa pada umie...




 ini hadiah dari abang buat umie..
hari Sabtu ni umie tengok abang naik pentas amik scroll & piala ya..
abang dapat no 2 ..sama macam exam pertengahan tahun dulu.






adik,..abang sayang adik...
lets enjoy our brotherhood moment...





7 comments

Nov 8, 2013, 10:07:00 AM

alahaii..sweets sgt gambar tu..

Nov 8, 2013, 10:21:00 AM

isk...apsal sebak plak aku baca ni..isk...

Nov 8, 2013, 1:51:00 PM

tahniah abam mat...belajar rajin2 ye...jd cth tauladan kat adik..

Nov 8, 2013, 2:11:00 PM

Begitulah bila dah jadi umi tahulah kita apa perasaan mak-ayah bila kita dulu berjaya...

Nov 8, 2013, 2:52:00 PM

Alhamdullillah.. tahniah buat Nini dan suami.. syabas buat Abam Mat yang makin hensem.. wahh Adam dah makin cerdik ya.. macik Diva pulak kat mana? mesti tengah tempah baju nak pi majlis konvo Adam kan.. hahah.. tahniah ya!!

Nov 8, 2013, 4:27:00 PM

As-salam nini..

comelnya putera2 nini tu.. Alhamdulillah.. Tahniah Abam Mat.. Bijaknya dia.. Semoga terus cemerlang di dunia dan akhirat hendaknya.. insyaAllah.. Tahniah untuk umie dan ayahnya juga..

Nov 11, 2013, 6:23:00 PM

Sayu rasa hati baca ni. Berbaloikan mengandung dua2 budak baik ni. Sejuk hati ummi. Semoga adam dan abam mat sentiasa menyenangkan hati ummi hingga akhir hayat.

Post a Comment