Ahli Kelab Kad !!

Feb 22, 2012

Home » , » Aku Maafkan Kamu....

Aku Maafkan Kamu....



 tercalar hati tengok keadaan buah hati teman nih...
8 tahun berbakti..
tak pernah sekalipun jadi macam nih...


 terkopak ko cat dia...







terkopak.....



kereta berpusing 360 darjah sebanyak 2 kali..
kemudian...
terbabas ke sisi jalan...
menghentak kuat penghadang jalan di tepi longkang...
mujurlah kereta kami terbabas di penghadang jalan tepi longkang..
bayangkan jika kami terbabas di penghadang jalan tepi gaung..
subhanallah....



bukan kecuaian kami...
bukan jugak kealpaan kami membawa laju..
hujan renyai-renyai menyebabkan kami lebih berhati-hati ketika menyusuri jalan turun dari Cameron Highlands ke Simpang Pulai..



alhamdulillah..
walaupon ketika kejadian berlaku..
tiada siapa yang datang membantu...
tapi..kami bersyukur...
kami semua selamat...
tiada yang kemek..
tiada cermin yang pecah...
cuma tepi kereta sebelah pemandu terkopak sedikit...



dan semalam.....


 TAH dah selamat masuk "hospital"....
tunggu ajelah bill hospital sampai nanti.....



tinggal sini dulu sayang ye...
dah elok nanti,teman datang amik.....



ucapan jutaan beribu-ribu lemon
terima kasih kepada " abg - abg tow truck" yang membuat sabotaj...
menuang minyak di atas jalan raya yang sedia licin....
~ jangan hengat teman tak nampak abg tow truck tunggu kat depan tu dlm lingkungan 300 meter ~




 pesanan teman buat abg-abg tow truck di Cameron Highlands....




aku maafkan kamu..
tak perlu kita bertemu cukup kau tahu..
yang aku maafkan kamu....
tolong teruskan hidup tapi BIAR DENGAN REZEKI YANG BERKAT....
bukan dengan mensabotaj orang lain.....







34 comments

Feb 22, 2012, 12:29:00 PM

Kuang hajo kan org cam ni.. mujo le kome tak pape..

Feb 22, 2012, 12:35:00 PM

aduhai.. sian keta tuh kannn.. cr rezeki bukan senang.. tp guna cr senang bukan senang lama pun.. kannn

Feb 22, 2012, 12:42:00 PM

masyaAllah.. kot ye pun nak cari rezeki jgnlah menganiaya org lain.. klu hilang nyawa org siapa yg nak jawab tu.. eeeiiii tak puas hati betul..

Feb 22, 2012, 1:26:00 PM

sewel la sabotaj gitu..dah la jalan kt situ berselekoh, pastu tuang minyak..kalo eksiden mati..gane..sapa nak tanggung...Alhamdulillah semua selamat.

Feb 22, 2012, 1:34:00 PM

haaa...bahayanya camtu! if kat tepi hiway plak diorg letak paku. so banyak la motor jadik mangsa...

Feb 22, 2012, 1:48:00 PM

terbaikk maafkan kamu tu untuk bang tow truck tu..kikikikiki

Feb 22, 2012, 1:57:00 PM

@eda_ej
mujur semua selamat..lps terbabas tu..dlm 10menet lps tu aku muntah sbb terlampau terkejut

Feb 22, 2012, 1:57:00 PM

@mama maman
sadis giless tengok boypren tu tercedera..uwaaa~~~~

Feb 22, 2012, 1:58:00 PM

@Hanis Azla
tu la kak...terkilan sgt tengok org MALAYSIA buat mcm nih

Feb 22, 2012, 1:58:00 PM

@Naz
semua selamat Naz...syukur :)

Feb 22, 2012, 1:58:00 PM

@zahira
diaorg ni senang sangat cari "kerja kosong" dgn menyusahkan org lain

Feb 22, 2012, 1:59:00 PM

@syawalsimpsons
hahaha....laki aku gelak2 nyanyi lagu tu.

Feb 22, 2012, 2:14:00 PM

yer ke??? ada juga mcm ni??? nasib baik semuanya selamat.. semoga Allah membalas mereka. tak mereka, mesti mereka ada keluarga juga kan :(

Feb 22, 2012, 2:15:00 PM

Kat jalan Simpang Pulai-Cameroh Highlands tu memang selalu depa buat macam tu. Tak baik kan sebab membahayakan nyawa orang lain...

Feb 22, 2012, 3:10:00 PM

klu sabotaj tak mati tak pe ..klu mati ko hantui hidup depa..tah² kes bas org siam tu kes diorg gak....siot betui

Feb 22, 2012, 3:28:00 PM

tiap kali jalan kt situ mmg perasan berderet2 tow truck ngah park kt tepi2 jalan tunggu mangsa...sabor je la...

Feb 22, 2012, 3:32:00 PM

ko cedera tak? terantuk? lebam..? ade? kalau ade gitau aku.

weh.. mencemaskan la. aku ingat kena sondol lembu je..

Feb 22, 2012, 4:00:00 PM

@Lulu Caldina
btol Lulu calamidades...setiap perbuatan ada balasanNYA

Feb 22, 2012, 4:00:00 PM

@SYANI
tu la..depa tak pikir yg disebabkan perbuatan depa,nyawa org lain dlm bahaya

Feb 22, 2012, 4:01:00 PM

@eima
tu la pasal....otak buh lutut!

Feb 22, 2012, 4:02:00 PM

@eT
agaknya sblm2 ni yg excident selalu jadi kat sana tu..memang keje diaorg gamaknya

Feb 22, 2012, 4:02:00 PM

@Makbed

semua selamat..aku tak cedera cuma hati aje cedera tengok TAH cedera..boleh claim insuran x? :)

Feb 22, 2012, 4:12:00 PM

Kalu ko cedera , buleh la claim insurans. KAlau TAH cedera, claim insurans keta la. Dush Dushhh..

Aik, ko pun kena jangkitan Calamidades ke?

Feb 22, 2012, 4:42:00 PM

syukur semua selamat...
tak sangka masih ada lagi org yg mencari rezeki dgn cara mcm ni. Tak tau takut ke dia org tu..

Feb 22, 2012, 4:59:00 PM

Allahu akbar, sampai gitu dema buat?! Panas hati akak baca nih, nasib baik Nini & family selamat & jugak tak melibatkan kenderaan lain.

Akak baru ingat nak revisit Cameron Highlands, tak jadi, kensel!

Feb 22, 2012, 8:06:00 PM

MASYAALLAH... kejam kan manusia yg carik rezeki atas kecelakaan org lain!

Alhamdulillah, kamo sekeluarga selamat...

Feb 23, 2012, 8:48:00 AM

ikutkan hati, nk je simbah minyak kat kete tow dia, pastu bakar :P

Feb 23, 2012, 9:27:00 AM

@Makbed
kiki..mana tau kot boleh claim TAh sekali under insuran aku..
aku tak tengok pon calamidades tu..berkenan namanya aje ;p

Feb 23, 2012, 9:27:00 AM

@*Ms.Serry Shah
tu la..tak berkat rezeki!

Feb 23, 2012, 9:28:00 AM

@Dinas Aldi
boleh aje kalo nk pegi kak tapi kene hati2..

Feb 23, 2012, 9:28:00 AM

@InaAchik
Alhamdulillah kawan,syukur kami semua selamat

Feb 23, 2012, 9:28:00 AM

@ReeneeRaaid
kan....!!! tak terpikir aritu.haha

Feb 23, 2012, 9:56:00 AM

Alhamdulillah semua selamat. Akak ingat calar sikit je, rupa2nya terbabas. Baru akak tahu, ada jugak orang buat onar macam ni kan. Tak sangka betul sanggup dia membahayakan orang lain.

Feb 27, 2012, 6:45:00 PM

@Aidah

diaorg lupa tu kak..setiap perbuatan ada balasanNYA

Post a Comment