Ahli Kelab Kad !!

Nov 1, 2013

Home » » kertas exam

kertas exam




Abam Mat keluar dari tadika tengah hari tadik dengan penuh senyuman...
umie cuba mentasirkan senyuman tu dengan try angkat kening sebelah macam ZZ tapi tak berapa menjadi...
apakah maksud senyum anak bujang sorang ni??...blank!!




Pulanglah kami dua beranak dengan menaiki motor...
nampak dah arrow minyak tunjuk E tapi...umie malas nak start enjin kereta..
adik ditinggalkan sekejap di rumah dengan Mama Wa sebab adik ketiduran...
letih gamaknya tolong umie mop lantai tak berhenti-henti...




Masuk rumah....Abam Mat bukak beg & hulurkan sesuatu..
umie yang masih kompius menyambut huluran kertas dari Abam Mat...
melihatkan kertas tersebut..persoalan umie telah terjawab..







deretan kertas exam Abam Mat...
oh ye..nama tu memang Abam Mat tulis sendiri...
pejam mata ajelah tengok tulisan yang dirojakkan huruf besar & huruf kecik...
bila buat semula sesi semak jawapan..umie nak tergelak tengok part nih...








sape ke cikgu tuisyen yang mengajar kamu ni,Mat?
hahahahahahahha...








Alhamdulillah....pencapaian Abam Mat buat umie bangga...
ayah blom tengok lagi kertas exam ni tapi umie pasti ayah juga bangga...
susah payah kita mengulangkaji bersama dah pon kita tuai hasilnya...
takpe walaupon semua subjek tak dapat markah penuh..
umie tau Abam Mat dah berusaha...
umie bangga dengan Abam Mat..






Sebagai menghargai usaha keras Abam Mat..
nah,...












brownies cheese kukus air tangan umie..
resepi?..nanti-nanti la tepek...
tadi masa buat udah lupa amik ngambo step-stepnya...
ni baru 1st time buat...nasib baik jadik!



Tahniah Abam Mat..
teruskan usaha & berusaha..


p/s : tak menjadi nampaknya entry ala-ala klasik + skema sikit..
penyudah entrynya..ke laut jugak kelako...hampeh!



8 comments

Nov 1, 2013, 4:52:00 PM

wah.. **tepuk bintang...**

kembang kempis kembang kempis hidung umienye kan.. tahniah Abam Mat..

Nov 1, 2013, 5:22:00 PM

makna nya abam mat ni dah pandai membaca la ye?? kalo tak, cane dia nak jawab soklan gitu kan....

Nov 2, 2013, 4:57:00 PM

Alhamdulillah! Achik Dineh tau abam Mat memang bijak, tambah plak ada cikgu tusen yg berdedikasi. Tahniah pada abam Mat, cikgu2 sekolah & jugak pada cikgu tusen yg abam Mat panggil Umie tu! :D

Nov 2, 2013, 8:40:00 PM

Tahniah Abam Mat!!!!

Ajak umie & ayah gi makan pizza hut pulak lepas ni...kikikiki

Nov 3, 2013, 9:37:00 PM

Alhamdulilah Abam Mat...terror

Nov 6, 2013, 11:01:00 AM

huiyoooo!!terer la abam may ni..tumoang bangga la acik ....hehehe

Nov 6, 2013, 4:44:00 PM

alhamdulillah.. tahniah!! :)

Nov 11, 2013, 6:37:00 PM

Sedapnya nampak chiskek tu. Akak kalau bab mengkek ni FAIL!. Tak pernah menjadi. Hahaha. Syabas abam mat. Bila mula sekolah ni, dik? Dah bersedia sangat tu.

Post a Comment