Ahli Kelab Kad !!

Sep 7, 2012

Home » , , » Baru cerita raya...

Baru cerita raya...




kalo orang lain dah masuk cerita bab pegi open house raya...
teman baru aje nak bukak buku pasal berhari raya...
pasal apa lambat sangat bukak cerita raya nih...
ala...nanti-nanti ye teman explain apasal....




seperti yang sedia maklum...
teman balik beraya ke N9 tahun nih...
seawal Jumaat lepas Subuh kami dah bergerak balik ke N9...
Alhamdulillah semuanya OK dan kami selamat sampai pukul 10pagi..
dek kerana henpone teman mengalami masalah mental yang serius...
semua gambar yang teman tangkap tak dapek nak di transfer ke pc...
tak kuasa dah nak buat tunjuk perasaan..
tunggu ajelah turn henpone tu masuk tong sampah nanti...



kita jump terus masuk cerita malam raya...
dikala hati riang sebab rendang & nasi impit sumer dah siap masak...
kami bersama-sama memeriahkan kawasan rumah mak dengan bunyik mercun..



 taukeh bunga api untuk versi kanak-kanak...
penuh satu beg plastik hitam...




taukeh bunga api versi dewasa...
 kemain riang membakar duitnya sendiri...
sambil berlawan bakar mercun dengan adik-adik yang lain...
speechless ai....



acik diva hanya mampu memandang dari atas atap rumah mak..
tak sanggup bulu-bulusnya terbakar sama...




cerita pagi raya....
selama 4 tahun secara 1st timenya...
CikMat turut serta dalam semayang raya....
indah sangat rasa perasaan pagi tu bila teman
kembali dapat menyarung telekung untuk solat sunat raya di masjid...
mujurrrr CikMat tak buat 'angin ribut' pagi tu..
jadi,semuanya berlaku dengan sangat tenang....



balik dari semayang sunat raya,..
terus ajer menziarahi pusara arwah wan,tok dan sedara-mara yang lain..
kemudian baruler kami pulang ke rumah untuk acara paling grand...
sesi mahap raya sambil sesi bergambar...



gambar tak ready sebab masing-masing lapar.....




 kroni raya kami tahun nih....
cuma family Azraf ajer yang takde..
mereka beraya di kampung Aya di Terengganu..





nak tengok gambar adik-beradik....







harus kene frame dan letak besar2 dalam rumah nanti....



manakala keluarga sebelah teman pulak..
mak & abah beraya bersama anak-anak bujang mereka....
adik perempuan teman jugak beraya di rumah mertuanya di Taiping...





gambar ni ajer yang Naz upload kat fesbuk..
gambar adik haremm sekeping pon takde dbubuhnya....
dasar dengki!...hahahahahahah




itu ajelah cerita raya teman tahun nih....
nak boleh menghabiskan satu entry nih pon ntah berapa kali berhenti....
jenuh!!



9 comments

Sep 7, 2012, 9:31:00 AM

Dobot pun ikut balik kg beraya ye Nini:)

CikMat makin macho bila pakai baju Melayu.

Sep 7, 2012, 9:38:00 AM

mmg kena frame la gamba cikmat ngan mokcik diva tu....

Sep 7, 2012, 9:54:00 AM

Akak paling suke tengok gambar raya yang semua orang tak ready tu. Apesal orang lain nampak lemah, muncung bagai kecuali nini. Tetap senyum. Maklumlah tuan tanah. Hehehe. Gambar adik beradik tu pun super sweet tapi seriusnya mak datuk. Yang dobot macam hangin tak koser je nampak. Macam baru lepas gaduh je adik beradik ni lepas tu ummie paksa pulak amik gambar.
Thanx for the n3 dik. Terubat windu akak. Take care ya.

Sep 7, 2012, 1:50:00 PM

Yeayyy.. welkam hom bebeh..

ko nampak kurus sgt.. sakit ke??

Sep 7, 2012, 2:12:00 PM

Xpe, pelan2 update..raya kan sebulan :p

Sep 7, 2012, 3:08:00 PM

kali ni bw dobot sekali ek ....

Sep 7, 2012, 8:53:00 PM

smart le cik mat dgn gadis diva :)

Sep 9, 2012, 11:01:00 PM

selamat hari raya emy. gambar cikmat & kucing tu cute giler!!! mmg ko kena frame kan.

Sep 25, 2012, 4:59:00 PM

dah agak hari tu baca entry raya ni masa nak komen error.. mmg sah..

mekchu komen pasal baju raya sama kaler hari tu.. pas tu komen jugak pasal ehem ehem...bila mau reveal?

Post a Comment