Ahli Kelab Kad !!

Sep 26, 2012

Home » , » Suprise for you....

Suprise for you....





adik manja yang manis berlesung pipit dan kuat drama nih...
dah genap 4 tahun arini....alhamdulillah,syukur.
walaupon dah berumur 4 tahun tapi..
adik manja nih masih setia dengan tabiat mengentel siku umie atau ayah setiap kali sebelum tido...
entah bilalah dia nak buang tabiat tu...
banyak improvement dari segi pembinaan kata harian yang disebut...
walaupon ada yang tunggang terbalik susunan ayatnya tapi....
as long umie & ayah boleh paham...kira oraitlah...


umie doakan moga adik manis nih panjang umur,murah rezeki...
jadi anak yang soleh & mendengar kata....
rajin belajar...pandai berdikari.....
jangan selalu cembeng....rimassss umie nih anak oiiii....
hahahahahhaa........



sempena adik manja nih dah 4 tahun.....
rasanya boleh dah kot teman reveal cerita yang sebenar.....
cerita yang teman simpan khas secara ekslusif....
since lepas raya until sekarang.....
for sure ramai yang perasan...
teman agak jarang berblogging dengan alasan....
kesihatan teman tak berapa mengizinkan....
tak dinafikan.....
memang teman demam....batuk....selesema.....
ditambah pulak henpone buat perangai....
tak boleh transfer gambar.....memorykad error...
pc mogok....macam-macam hal lagiklah....
tapi penyakit nih semua di datangkan secara berpakej dengan.............








.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.

.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.




















kehadiran ahli baru......
rezeki bulan Ramadhan...




iyer..btol sangat dah tu.....
teman tengah berperang dengan alahan awal kehamilan....
kalo masa mengandungkan adik manis 4 tahun yang dulu...
4 bulan teman bertapa di kampung sebab kes muntah berterusan...
tapi pengalaman mengandungkan adik kepada adik manis nih...
lain sikit....alhamdulillah.....
kandungan baru berusia 9 minggu tapi sesi muntah dah berkurangan...
syukur.....moga kurang teruslah sesi muntah nih....
cuma kes batuk aje yang tak baik-baik...
mungkin sesi muntah nak convert pegi sesi alahan batuk ajer kot...



terima kasih pada rakan-rakan blogger yang tak jemu-jemu mendoakan kesihatan teman..
buat masa nih,..teman dah 2 minggu bertapa di kampung...
bermakna adik manja jugak dah 2 minggu ponteng sekolah....
dan 2 minggu jugaklah cik asbenn jadi orang bujang....
ujung minggu nih teman akan pulang semula ke Taiping...
tak boleh kasik adik manja ponteng lama-lama...
bulan depan dia ada final exam.....



jadi untuk tahun nih...
tercapai jugak impian teman nak tambah askarrrr......
tunggu tahun depan yer teman bersalin....




17 comments

Sep 26, 2012, 12:35:00 PM

Epy beday afif.. n tahniah utk ko sekeluarga sbb nak dpt ahli kuarge baru.. yeeaayyyyy... afif nak dpt adikkk...

Sep 26, 2012, 12:50:00 PM

wowwiiii tahniah...nak sambut ahli keluaga baru :)

Sep 26, 2012, 1:20:00 PM

akhirnya... reveal suda.. rupanya nak tggu sempena birthday cik mat.. mmg konpem la blog ni akan sunyi sempena mood kedaung tuan tanah.. apa2 pon, take care.. muntah2 loya tu perkara baisa (eceh, dah lepas boleh lah kerek)

Sep 26, 2012, 1:36:00 PM

Alhamdulillah... syukur padaNya. Hikmah disebalik ujian batuk/selsema yg panjang ada rezeki besar dikurniakan.

Tahniah Nini. Jaga kesihatan.

Buat CikMat auntie ucapkan selamat ulangtahun kelahiran. Dah besar dan nak dapat adik next year:)

Sep 26, 2012, 1:41:00 PM

Selamat hari lahir adik manja. epas ni dah tak bley manja2 lagi...hehehe...

Tahniah. Selamat menempuh 40 minggu nan indah >_<.

Sep 26, 2012, 1:44:00 PM

cissss...sungguh dikau tidak mengannouncekan kepada haku.... !

TAhniahhhhh....

Sep 26, 2012, 2:16:00 PM

Hihihi. Alhamdulillah. Terharus sangats akak sejak dah tahu tu. Tapi faham dgn keadaan membawak sorang manusia ciptaan Allah lagi kan. Akak dulu pun batuk jugak masa mengandung tapi 3 bulan sebelum bersalin tu kena. Doktor cakap pembawakan budak. Teruk gak batuk akak sampai terkucil semua. Tapi keluar je anak terus hilang batuk.
Happy birthday abang manis. Semoga menjadi anak soleh yang akan mendoakan ummie dan ayah ya sayang. Lepas ni abang amik siku ayah, adik amik siku ummie tau.
Nini, jaga kesihatan ya. Tenang2kan hati ya, dik.

Sep 26, 2012, 2:25:00 PM

alhamdulillah ... waktu ko jrg online tu aku dah agak dah...tahniah dear ....

baby girl la ni ...sbb klu yg 1st ngan 2nd beza alahan ..tu tanda lain jantina tu ... aku pun sama dedulu

Sep 26, 2012, 2:44:00 PM

tahniah sis...jaga kesihatan ya

Sep 26, 2012, 4:53:00 PM

tahniah dear.. sob sob, lama dah tunggu.. janganlah askar.. harap2 dapat girl.. :) jaga diri tau

Sep 26, 2012, 9:55:00 PM

Alhamdulillah! Tahniah Nini! Tak bleh panggil adik manis/manja dah, kena panggil abang manis/manja tuh :)

Sep 26, 2012, 11:40:00 PM

congrats emy! semoga sihat hingga melahirkan..

Sep 27, 2012, 9:38:00 AM

Alhamdulillah, syukur. Hopefully gegurl lah nini, tu pasal akak sangka nini memeng tak sihat tak berani nak palce order...Happy birthday cik mat jugak, semoga semua selamat dan dipermudahkan, heheheh dapat baby baru...

Sep 27, 2012, 9:54:00 AM

tahniah nini..itu lah akak dah agak dah nini ni mesti berisi coz demam tetiba..pastu mood kemana..

akak pun bile nak tau pregnant demam n batuk tiba2 ;)

Sep 27, 2012, 7:36:00 PM

alhamdulillah,tahniah...

take care,musim hujan ni,harap2 badan kuat le (ada asma kan?)


tahniah utk cikmat juga..happy birthday dan selamat menjadi abg!!!

Oct 3, 2012, 10:31:00 AM

Congrats emy! Hopefully girl plak. Take care.

Oct 16, 2012, 10:38:00 AM

happy belated besday cik mat!nak dapat adik dah..

eh, tabiat gentel siku tu mmg xhilang2 ea..uhuhu anak saya pun gentel siku jugak nih..

Post a Comment