Ahli Kelab Kad !!

Oct 29, 2013

Home » , , » Tesis saya untuk minggu lepas & Adam @ 6 months

Tesis saya untuk minggu lepas & Adam @ 6 months




Mak aihh...lamanya tak dapat menulis "tesis" kat sini..
rindu btol nak ketuk laju-laju huruf2 kat keyboard nih..
gian rasanya..hahahahahaha
arini ada lapang sikit sebab cik abg keje petang...
sesi masak dah siap..Adam tengah tido dalam buai..
semuanya dah beres..maka,sempatlah nak menjenguk ke blog kesayangan teman nih..
mehla kita mulakan cerita sebelum cik Adam bangun dari tido...




23hb aritu dah selamat bawak Adam chk up @ 6 bulan..
  • complete injection Hep B dose ke 3,lepas ni takde dah sesi injection sampai umur setahun...
  • berat tetap menten macam biasa naik..walaupon tak naik banyak..berat terkini adik 7.8kg
  • panjang badan adik dah 70cm..(tinggikan anak bujang teman ni)



perkembangan yang lain..haa..kene cerita pakai gambar...



 tabiat ni adik dah dapat sejak awal bulan 10 aritu..
kalo memula umur 5 bulan aritu,..boleh masuk sebelah ibu jari kaki aje..
kali nih dia hupgrade boleh tarik dua belah kaki...
nak tunjuk kat umie la yang badan dia fleksibel boleh isap ibu jari camtu..
eleh....tau la umie tak boleh buat!
selalunya,..dua-dua ibu jari kaki boleh sekali masuk mulut..
ntah hapr yang sedap sangat ibu jari kaki dia tu..







pertengahan bulan pulak...adik dapat gigi baru..
dua batang sekali naik..elok aje lepas kebah dari demam campak..
terus nampak gigi adik naik..
maka,..bertambahlah ensem anak bujang ni sejak2 ada gigi..
asyiklah dok tayang gigi dia aje..








mode senyum sekarang ; tayang gigi pakej sekali dengan gusi
lesung pipi?..adik takde lesung pipi menyerlah macam Abam Mat..
Abam Mat dia ketap pipi pon boleh nampak lesung pipi..
adik ni dia versi umie...bila senyum baru nampak lesung pipi dua belah..
tapi lesung pipi kecik la btol-btol tepi mulut...








bila dah tumbuh gigi nih..mulalah semua benda dia nak gigit...
bahu umie nak gigit...jari umie pon nak gigit...
puting susu?setakat ni masih selamat...
baru -baru ni sedap aje dia mengunyah batang sawi...
takde pulak dia buang..elok aje disedutnya air dari batang sawi tu..
sampai lunyai batang sawi tu dikerjakannya...gasaklah,dik..





 lepas baik demam jugak adik dapat habits baru..
peminat fanatik makcik diva!
pantangla nampak acik Yb ni baru balik dari "kerja" lawat kawasan..
jejak aje tapak kaki acik diva kat dalam rumah..
mulalah dia menyusur tolak badan sendiri kejar dobot..
nasiblah dobot ni versi tahan-tahan hati nak marah...
dahla badan letih pegi "kerja"..
balik rumah pulak ada peminat fanatik tak abes-abes nak mintak peluk...








seminggu ni nampaknya adik dah dapat benda baru nak explore kat rumah....
sesi cuba panjat anak tangga...
ntah berapa kali tergolek..nangis..
pehtu kang panjat lagik..tergolek lagik...




sekali pandang nampak macam adik ni tengah bersenam...
dua kali pandang macam tengah nak mengorat sape aje gayanya..






rupanya dia tengah mengorat Abam Mat yang duduk atas tangga..
hajat hati adik tu nak g duduk sesama dengan Abam Mat..
tapi,..adik baru nak pandai panjat anak tangga no 1 aje...






Abam Mat dulu takde perangai bantal bucuk..
adik nampaknya dah ada bantal yang terlekat di hati...
bantal karipap kecik mak teman buatkan masa hujung2 teman pregnen dulu..
berkenan btol adik dengan hujung bantal tu..
buat peneman tido dalam buai...
oh lupa...buai kapal terbang masih blom berjaya dilupakan sepenuhnya..




tido mengiring dalam buai..
setakat ni blom lagi la tido meniarap dalam buai...
takleh imagine acaner nak meniarap dalam buai..
bangun kejap menyusu pehtu masuk balik tido dalam buai...





selain peminat setia makcik dobot..
adik jugak peminat setia ekor makcik dobot...
suka sangat bila makcik dobot melibas-libas ekor kebanggaan dia tu..
mulalah adik tak tentu arah..
setakat kene gigit-gigit manja dengan dobot tu memang dah selalu..
tapi jangan risau..Abam Mat sentiasa memantau dari jauh apa yang adik buat..
kalo dengar Abam Mat menjerit tu maksudnya panggilan SOS la tu..





pernah tengok player main glow hockey player sampai 3 orang?
tak tentu hala bola tu melantun-lantun dek ada tangan tambahan sama tumpang leret atas skrin tu..
penyudahnya adik yang menang sebab berjaya buat semuaorang stress..
hahahahahahah






tengok...tengok...




sekejap sangat rasanya adik ni membesar..
teringat-ingat lagik sakit contraction masa 23/4/2013 yang lepas...
terasa lagik ngeri-ngeri kene jahit lepas bersalin..
tup-tup dah makin besar anak bujang sorang ni..





well..susah kan ada peminat fanatik macam ni dobot?
redhalah!!



8 comments

Firdaus
Oct 29, 2013, 11:05:00 PM

syokk dengar cerita anak membesarkan...heeee

Oct 30, 2013, 9:12:00 AM

adoi kelakar la mokcik dobot ni ada ahli kipas baik punyer ni...adoi part adik ngan mokcik dobot mmg buat jemah galk besar kat sini..giler kentang la mokcik ado fan ni

Oct 30, 2013, 10:08:00 AM

jgn lelah sudah dok main kuceng sgt .... byk jugak ek yg adam buat kan ....abg mat pun terbaik jg adek

Oct 30, 2013, 12:02:00 PM

kalau adik senyum, muka dia nampak chicky sgt....banyak akai ni, hehe. comel je ;)

Oct 30, 2013, 1:23:00 PM

hahaha..dapat pulak jadi peminat Dobot...Nasb la...geram je aku nengokkan si adik..dan kagum kat abam sebab baik sangat boleh jaga adik...kagum...

Oct 31, 2013, 10:26:00 AM

kikikiki... mekchu mmg suka baca kalo cerita bergambar gini.. adam dah lumba berat wawa dah..

Nov 6, 2013, 11:04:00 AM

dak adik ke adam?hahaha
lily pon tumbuh dua trus..tp satu senget..ehehe

Nov 11, 2013, 6:42:00 PM

Kali ni lagi puas tengok gamba adam. Sengih manjang. Yb ni makin manis pulak ghoman e. Atuk Milo kim salam winduuu dendam. Hahaha.

Post a Comment