Ahli Kelab Kad !!

Dec 27, 2011

Home » » Bukit Gambang Waterpark

Bukit Gambang Waterpark

bila baca entry mekchu pasal Bukit Gambang Waterpark...
terus teman submit reques kat cik asbenn nak g sana nanti masa cuti2 mesia..
nasib baikla reques di'approve'kan...


maka...
pada hari kejadian....
tibalah kami adik-beradik disini.....
sepatutnya mak & abah follow sekali...
tapi diaorg tak berapa sehat...
tinggale mereka 'honeymoon' di homestay...
membiarkan anak-anak mereka melonjak keriangan...
hahaha...ayat cam tak btol!


kupon diskaun yang teman dapat dari adik ipar teman...
takde la banyak sangat kepingan rm50 nak kene kasik dengan adik kat kaunter tiket tu kang..
hehehehe


sampai BGW dalam pukul 10.30pagi..
tengok parking kereta belah atas dah nak penuh...
oh tidak...oh tidak....
cepat2 suruh adik lelaki teman turun dulu dengan CikMat..
kononnye nak suruh dia beratur untuk beli tiket kang....
tapi tak tau pulak yang time beratur beli tiket tu tak boleh bawak budak...
hahahahaha....haru!


cepatnye anak teman membesar...
eh salah...
bukan membesar perot tapi makin tinggi!!


dan pastile teman kene beli tiket untuk CikMat..
terang lagik bersuluh dia lagik tinggi dari penguin tu...


6 dewasa....1 kanak-kanak ribena
bayar sambil senyum-senyum...
E-value tu lebih kurang macam kad kredit..
sebab dalam waterpark xde penggunaan wang tunai..
e-value nih dalam bentuk gelang tangan ye..
jadi,..semua benda yang kita beli & sewa..
akan discan pada gelang tangan kita &ditolak dari akaun e-value...
jadi,..sebelum masuk waterpark..
buh la banyak2 duit dalam e-value...
e-value nih boleh direfund time korang nak balik nanti...
tu pon kalo ada baki lagik la...


konfius!

mak budak yang lebih over excited..
dah sesiap pakai swimming suit versi teman...
jenuh angkut baju adik2 sekelian...


kabana yang terpaksa kami sewa...
terpaksa??
haaaa.....memang btol!
tak banyak tempat awam yang disediakan untuk kita duduk & meletak barang..
locker memangla ada tapi xkan la nak buh baju,tuala bagai dalam locker...
terpaksa la kami sewa kabana nih hanya untuk letak barang..
harga setiap kabana bergantung pada lokasi & jarak kabana tersebut dari kolam air...
yang kitaorg punya nih rm45..
agak jauh sikit dari kolam air...
setiap kabana yang disewa dikasik free pizza sebesar lempeng,air mineral 4botol & kentang goreng..




oke..
sekarang masuk part acara terjun...

budak ni tak mau lansung di pegang...
semua nak buat sendiri..
ntah berapa kali jatuh..terbalik..tertunggeng...


setiap kali dia turun slide nih..
setiap kali tuh teman kene larik pada dia..
mana taknya..
dia nak panjat naik terus dari situ ...
adik baywatch tu ntah berapa kali tiup wisel...
ntah berapa kali jugak teman sesama tertirap nak tarik CikMat turun....


memang tak sangka CikMat tak takot naik benda nih...
siap boleh ketawa kuat2 masa turun dari atas..
sama aje diaorg dua beranak..


posing dulu sebelum repeat naik sekali lagik..


kroni-kroni teman..


masing-masing dah amik port tunggu ikan muntah...


amik ko...


kitaorg bertapa dalam waterpark tu dari pukul 11pagi sampaila pukul 4petang..
abes semua jari CikMat kecut-kecut...
letih nak tunggu sorang-sorang siap...


sambil tunggu yang lain siap...
diaorg nih charge bateri dulu...


harga makanan kat sini adalah sangat 'daring'!!!!
satu set fish & chip harganya rm12.90...
makanan dihidangkan dalam kotak pizza saiz kecik yang dilapik plastik..
sangat berbeza dari gambar iklan kat depan tuh...
relakan ajelah...


sebelum balik..
harusle bergambar dulu kan...


pada pendapat teman...
teman lagik suka Lost World of Tambun...
lebih banyak permainan & slide yang lebih power kat sana berbanding kat BGW...
memang tak dinafikan...
fees untuk masuk LWoT agak mahal sikit...
tapi tempat istirehatnya FREE & banyak...
harga makanan di sana jugak berbaloi..
ada disediakan makanan berat & pilihan makanan jugak banyak...
di LWoT..harga nasi ayam baru rm4 / rm5..
di BGW..harga nasi kukus adalah rm9.80!!!!


tapi..
lain orang lain citarasanya...
tepuk dada..
tanya selera sendiri....



5 comments

Dec 27, 2011, 1:29:00 PM

cuti skolah mmg lg ramai kat BGWP ni..
aritu sy pegi time cuti divali lg la, gelap gambo rasanye.. hehehhe

apepun, sgt gumbira lebih2 lg my doter..
siap kiss n ckp tq bw die dtg, percutian yg sgt gumbira katanya.. terharu plak mak.. !.. ;-p

Dec 27, 2011, 1:51:00 PM

sonoknye.. rase cam nak join skali.. buleh kobang same2.. hehhehe...

Dec 27, 2011, 2:00:00 PM

la... dah dekat sagt nak cik semut.. awat tak habaq nak mai sini.. =)

Dec 28, 2011, 8:49:00 AM

cik matt tu tinggi rupanya.. sebaya kan dia ngan mi-cah tu.. kalo diri sblah cik matt, paras2 telinga cik matt aje..

lapang sikit mata nengok org kat sana.. tak de lah padat sgt mcm hari tu.. yg menadah kepala kat ikan muntah tu pun relek2 aje..

Dec 28, 2011, 10:21:00 AM

haah..mi-cah dgn cikmat sebaya..skrang cikmat dah mogok mkn nasi time luch..mkn pg & mlm aje.tp time mlm dia mkn byk la..

kitaorg smpai pg mekchu..cuaca pon ala-ala mendung.tu yg org xberapa ramai.tp time tengah hari dah padat dah..

Post a Comment