Ahli Kelab Kad !!

Aug 2, 2013

Home » , , , » Mood sudah mariiii

Mood sudah mariiii





trademark dia tetiap tahun sama ja....
asal beg akademi fantasia nih dah keluar dari bawah katil....
maksudnya....



mood bercuti panjang dah datang.....
haaa...baru boleh ada semangat nak cerita pasal nak raya....
come..come...meh kita mula cite meh...





 hasil tuaian dari dalam kotak yang berjaya ditemui semalam....



 maka,..bermulalah sesi membasuh semula baju raya...
tema tahun nih?..tema recycle!!
baju hijau time Apis kawen ujung tahun lepas & baju raya 2 tahun lepas....






sepatutnya berhari raya nanti memakai baju ini 
tapi sedihnya...baju kurung pahang ni tak dapat pakai...
ada specific part yang terhamat ketat...hukhukhuk...tsk..tsk..
dalam banyak-banyak tempat..tak sangka pulak nak sangkut kat situ...uwaaa!!!!
makanya,..punggah lagi skali kotak cari baju kurung back up...
mujur ada sepasang lagik kaler hijau yang masih dikategorikan masuk tema....





 make over rumah awal lagik dah buat...
cuma susun atur sofa aje yang diubah sikit....
kasik pusing lain macam sikit...warm up mood raya..





bermula dengan mencuba aje ajak Abam Mat berpuasa...
Alhamdulillah dengan kuasaNYA dan berkat doa kita bersama...
udah 11 hari Abam Mat berpuasa.....
arini Abam Mat tak berpuasa sebab dia nampak letih sangat...
tapi bangun tido tadik nangis sebab marahkan umie tak kejut dia bangun sahur..
pulakkk dahhh.......





dihujung-hujung puasa ni pulak....
kemain meriah cik abg tu kene keje double triple shift....
8am-3pm , 10pm - 8am then continue 8am-3pm....
al-maklumle orang nak cuti raya lama nanti...
pulun cukup-cukup dulu...




 ni memang habit bulan puasa....
baik berbuka atau bersahur....
dia lebih suka teman bekalkan dia nasi daripada dia beli...
tak kisahla lauk sambal sardin pon....
asalkan bekas sia' 3 tingkat ni ada...






 tahun ni pertama kalinya jugak YB kita kene beraya sendiri di Taiping,...
YB tak mendapat kelulusan pulang ke kampung sebab...
tempat YB dalam kereta dah diambil alih oleh Adam....
skrang ni masih lagik mencari tempat persinggahan untuk YB ni selama teman balik kampung...
kata opah sedara teman,..kat bandar Taiping tu ada hotel tumpangan untuk spesis YB ni...
nak kene pegi buat survey nampaknya jap lg...




 yang ni pulak gaya terbaru cik Adam tido..
panas lagi dari oven nih...gambar sahur pagi tadik...
dia baru je pandai tido meniarap...baru 2 hari..





gitulah serba sikit cerita nak raya....
ni tengah cari mood nak siapkan beg...
tangan tu nak bekerja tapi..mata tu mengantuk...
hahahah..camno tu?
xpe..jom kita pegi Giant dulu..
cari balang kuih raya..balang yang lama dah tak dapat berkhidmat...
6 taun je dapat menabur bakti...
abes semua getah mengedap udara dia udah lunyai dihunggis Abam Mat...








5 comments

Aug 2, 2013, 12:04:00 PM

saya pun belum ada feel nak kemas beg padahal malam ni nak balik dah..kenalah kerja lebih masa petang ni huhu

Aug 2, 2013, 12:53:00 PM

Tengok Nini mengemas terfikirlah pulak bila kakak nak mengemas ni... tunggu anak-anak buatlah..

Aug 2, 2013, 1:01:00 PM

Aku bj raya pun belum lagi basuh ...tgu la sabtu ahad ni

Aug 2, 2013, 4:13:00 PM

Alamak YB tak dapat visa nak travel luar negeri nampaknya. Tak pe lah. Stay kat hotel pun okey gak. Tak penat sangat. Nanti ummie jangan lupa bekalkan mangkuk tingkat untuk YB ya.
Akak balik kampung kali ni, ramai jemaah buluan dari manusia dalam kereta tu. Hahaha.

Aug 2, 2013, 6:50:00 PM

Beruntungnya suami, isteri dok bekal makanan tetiap hari :))))


Beg akademi tu nampak besor je, beraya lama kat n9 ke?


Selamat hari raya maaf zahir batin ye.

Post a Comment