Ahli Kelab Kad !!

Aug 5, 2013

Home » » Pandu cermat..minyak jimat!

Pandu cermat..minyak jimat!




okeh..tajuk entry memang melampau sikit
sebab bateri mata empunya blog udah kelip-kelip nak padam...
kihkihkih....gigih tau kemas rumah mop lantai bagai lepas bersahur tadik...
arini chef isytiharkan dapur ditutup untuk kerja-kerja memasak....
kepala gas dah sesiap cabut dah dari tong gas...
sebab insyaAllah panjang umur lepas berbuka nanti...
teman sekeluarga akan bergerak pulang ke N9..
big boss abes keje pukul 5pm arini...
dan akan mula bercuti start esok sampailah selasa minggu depan...
doakan perjalanan pulang kami nanti selamat ye...




 beg ayah & umie...






 beg Abam Mat & adik....




dua beg akademi fantasia aje...
tapi nih tak masuk bebarang iringan lain lagik....
insyaAllah muat rasanya sumbat masuk bonet TAH...
tak pernah lagik buat sejarah buh beg atas bumbung kereta...heheheheh





 haaa...list macam ni memang sentiasa ada especially bila nak berjalan jauh...
notepad semua mak-mak bila sibuk siap barang...
apasal ada besen adam? penyidai kembang?
ohh...cik adik tu dah pandai nak main air bila mandi..
marah btol dia kalo bagi dia mandi kejap aje tanpa berendam dalam besentub...
maka kene le hangkut besen dia...
penyidai kembang pulak...tau ajerlah bila ramai-ramai udah balik..
kompem ampaian kain penuh..celah mana pulak teman nak sidai baju si Adam tu..
maka,..hangkut jugak penyidai kembang..
cik abg tu perli teman...


" Nini, penyidai kain kita ni takmo angkut sekali ke?"


amboooiii...gurau kasar nampak,bang?..angkut bebetul kang baru tau...



maka,..buat semua kengkawan yang dah memulakan perjalanan pulang ke kampung...
slogan dari teman untuk korang...



"pandu cermat..minyak jimat...
ingatlah orang yang tersayang..sayangi diri anda"



beserta gambar yang kompem memberi kesan dalam diri setiap pemandu......




 ingat tu..tak kisahla korang balik bawak kereta jenis apa pun....
inilah kenderaan RASMI kita nanti jika dah dipanggil mengadapNYA...
maka,...sila jadi pengguna jalanraya yang berhemah & bijak....





beserta kad raya paling grand dari kitaorg tahun nih...



takde gambar rasmi tahun nih...
semua gambar adalah versi campur-campur...



Selamat Hari Raya Aidilfitri semua!!!






14 comments

Aug 5, 2013, 9:45:00 AM

selamat hari raya nini...samo la kiterorg balik lepas isyak ni...mmm...beg iringan banyak sangat

Aug 5, 2013, 9:50:00 AM

@syawalsimpsons

jemah!!!!
Selamat hari raya aidilfitri..maaf zahir batin ya :)

Aug 5, 2013, 9:57:00 AM

bestnya dah dapat balik kg..
semoga selamat samai di tempat yg dituju..
berhati2 di jalan raya..
selamat hari raya jugak..


jom kita kenal2 dan berfollow2..hehehe..
http://www.jutawanshaklee.com

Aug 5, 2013, 10:22:00 AM

selamat hari raya jugak. yg tang checklist tu sama la. mesti kena tulis.

Aug 5, 2013, 12:06:00 PM

Selamat Hari Raya dari kakak juga buat Nini sekeluarga.

Penyidai kembang kakak pun bawa juga bila balik kg senang.

Aug 5, 2013, 12:25:00 PM

@Kakzakie

terima kasih kak..selamat hari raya aidilfitri buat akak sekeluarga juga

Aug 5, 2013, 2:22:00 PM

amboiii siap de senarai lagi ha,
hebat la penangan nak raya nie kan hehe...
selamat hari raya,^^

Aug 5, 2013, 2:36:00 PM

hahahaha.. kelakoooo as always..

yg enjut2 tu konpem rocker adik kan..

ok ok, sebelum kena marah

mekchu pun nak ucapkan Selamat Hari Raya.. tolong lah singgah seremban mau ketemu!!

Aug 6, 2013, 11:57:00 AM

Lama tak nampak dobot

Aug 6, 2013, 12:08:00 PM

Amboi Nini, gambaq raya pi boh gambaq anak2 tidoq, kahkahkah! Adoi kelakau la..

Selamat menyambut Aidilfitri & maaf zahir batin akak pohon atas segala salah & silap selama ni. Akak doakan semoga selamat dalam perjalanan nanti, hati2 di jalan raya :)

Aug 6, 2013, 3:15:00 PM

selamat hari raya nini ... maaf zahir dan batin tau ...

Aug 8, 2013, 9:34:00 AM

Hi Nini,
Saya mengambil peluang ini untuk mengucapkan Selamat Hari Raya Aidil Fitri kepada semua rakan saya di Malaysia dan di mana jua anda bearada. Selamat sejahtera kepada anda sekeluarga.
Semadikan satu lagu dalam hati mu dan semoga sentiasa ceria.
Teman mu dari Canada.
Lee.

Aug 14, 2013, 1:18:00 PM

selamat hari raya nini

Aug 19, 2013, 5:02:00 PM

Laahai..nini raya nismilan ke tahun ni. Akak lambat baca blog lah dik sebab mood ke laut. Kalau dari awal tahu, boleh roger2 kan.

Post a Comment