Ahli Kelab Kad !!

Sep 6, 2013

Home » , » Ahmad dah tolong sapu

Ahmad dah tolong sapu





"umie,Ahmad dah tolong sapu dah gambar dalam handphone umie" 
bercakap sambil tersenyum riang..



itu ayat 1st yang disebut seelok sudah teman bagi salam penutup solat isya' malam tadik.tapi teman tak berjaya menangkap maksud tersirat dari apa yang dia cakap.selesai menggantung sejadah & kain telekung, teman capai handphone.cuba memahami apa yang Abam Mat katakan sekejap ni tadik...dan lidah teman terkelu bila mata menangkap paparan skrin nih..




 uikss...? apa yang dah jadi dengan album dalam handphone ni?
tadi elok aje semuanya..mana pegi semua gambar?





dan bila kerja menggodek mencari punca masalah ini diteruskan....
teman dihidangkan dengan paparan skrin ni pulak...





uwaaaaa!!!!!...rasa nak nangis guling-guling.....
sampai hati Abam Mat....hukhukhuk...
umie baru aje pakai handphone nih tak sampai 4 bulan...




kalo tak memikirkan secara waras yang buat keje tu budak umur 5 tahun..
memang kompem ada yang makan penampar sulung umie malam tadik...
tarik napas umie.....hembusss...
walaupon ada rasa macam tersangkut pernafasannya tu tapi..redhalah..
nak dimarah sepuasnya...dia baru berusia 5 tahun...
tapi,merasalah "hadiah" dari umie ditelapak tangan kiri & kanan....
ini pengajaran untuk dia..supaya tak pegang & usik barang yang bukan kepunyaannya...
memang btol ini salah satu dari proses pembesaran dia tapi..
kitalah yang bertanggungjawab memantaunya...



so,Abam Mat..
no more berbackyard science menggunakan handphone umie selepas nih..
dan...dengan ini diisytiharkan...
handphone umie adalah bahan larangan untuk dimain!!




jadi kengkawan,..ada idea tak camne nak recover balik application nih?
teman nih dah la memang sangat blurr dalam perkara2 cenggini...
hadduuuuuiiiiilaaaahhhhh....





7 comments

Sep 6, 2013, 9:06:00 AM

adoi kesian kat umi N abam mat...mmmm..sabar la ye..jemah pon tak tau macam mana nak settle ni

Sep 6, 2013, 9:22:00 AM

Waa!!!.. hampir sama dgn apa yg berlaku pd akak 2 bulan lepas. Skrip Lutfi - Umi umi.. Lutfi dh wash hp umi.. hp umi kotor la..
terbang RM300.. tukar main board hp tu.. sume yg download, contact no hilang.. nasib baik gambar, video dan lagu tak hilang..

Sep 6, 2013, 9:32:00 AM

Sabar....budak2 tapi maaf Nini akak tak tahu cara nak recover

Sep 6, 2013, 10:30:00 AM

xde kot .. tatau la .. dah dlet abis la klu apple boleh la pi ke store suruh cr dlm hard disk kot ... hahaha
byk klai dah fahim penah delet games die pastu paksa aku main balik sampai level yg dah main ... huhuhuhu
gambar die tau mama die amuk cam ne ..tp klu delet pun tak kisah sbb aku dah backup dlm pc opis...hehehe

next time ade je gambo br wat backup

Sep 6, 2013, 10:37:00 AM

alolo..siannya..ni buat aku berjag2 ni...selama ni henphone mmg x bagi lgsg pegang...kalau pgg pun kitorang akan tgk skali...ko kn start letak tinggi2 tu..xpu sorok sikit...part nak recover tu..haku pun xtau..maybe ko bole ty kedai...

Sep 6, 2013, 10:41:00 AM

Kena bawa ke 'hospital' ada specialist kat kedai hp tu nini. Dah tanya tn doktor Nini yg kat rumah belum? Mana tahu en abe tu boleh membantu..

Sep 6, 2013, 11:41:00 AM

tak dapek nak nulung..poie htr kodai ah kiew ler gamaknyer

Post a Comment