Ahli Kelab Kad !!

Sep 30, 2013

Home » , , , , » Sekali harung cerita

Sekali harung cerita





Baru 6 hari tak menulis blog tapi rasa macam...
dah berminggu-minggu tak menulih!!
pagi ni baru berjaya curik masa berdating dengan pc gabaks..
tu pon sebab adik bangun awal pagi tadik & udah pon menyambung semula tido dia..
ditambah pulak dengan cuaca sejuk kat Taiping ni ( berkat hujan lebat malam tadik)
harapnya....lamaa la adik tido..
umie ada banyak sangat benda nak kongsi dengan geng-geng kat sini..
hehehehehehe..



oleh sebab teman ni lebih kurang macam mengejar masa...
yelah..amik Abam Mat pukul 11.30pg kang trus nak anta lauk lunch untuk ayah...
ni masak pon blom lagik..masih lagik berkira-kira nak masak lauk apa...
xpe..target time masuk dapur pukul 9.30 jap lagik..
sempat lagik merepek dulu kat sini..
maka,....kita sekali harungkan apa jugak cerita yang sempat teman cerita....



stok sandwich dalam peti ais....
dek penangan harga minyak naik..macam2 benda lain turut naik harga..
termasuk jugaklah harga makanan kat cafe sepital....
cik abg teman ni bukanlah jenis cerewet makannya....
cuma...yelah.hati rasa tak puas bila tengok harga bayaran yang dikenakan....
nak komplen....serupa macam tak payah komplen..
maka,..komplen ajelah pada teman.(satu keje pulak bukak kaunter aduan kat rumah)
untuk kepuasan diri....inilah jalan penyelesaiannya...
buat sandwich sendiri!!
setiap hari...cik abg tu akan amik satu sandwich & air milo kotak 1..
takde bayaran yang teman kenakan melainkan....
sila bawak balik semula bekas sandwich tu..recycle!
mujur peti ais beso..dapatlah tunaikan hajat cik abg nih..




 seperti yang semua sedia maklum...
teman & kaler pink memang tak berapa geng...
bila teman pakai kaler pink..rasa kaler kulit lebam sangat...
tapi bila dah cik abg tu request teman pakai baju kaler pink....
terpaksala redha-redhakan hati memakainya....
tapi....pelik pulak bila tengok sekarang dah tak nampak lebam....
nampak suwett..apakah teman sudah semakin cerah?..
hahahahahahahaha.....hacummm!




 ini pulak kisah Abam Mat yang gigih buat latih tubi....
so far alhamdulillah...Abam Mat "terang hati" bila diajak mengulangkaji...
mungkin dah terbiasa diajar macam tu....
selalunya setiap malam dua subjek untuk diulangkaji...
dapat sejam mengulangkaji pon dah cukup...yang penting kita usaha kan,Abam...
cuma..bab tulisan jawi tu kene latih tubi lebihh sikit...
kata cikgu,...maybe bab sambungkan dua huruf jawi tu masuk dalam exam..
exam hujung tahun mula 21/10..seminggu lepas raya haji...
kalo tengok tulisan Abam Mat..memang boleh sakit mata.
tak kisahla..pelan2 kita belajar tulis santek-santek k...






budak bam-bam yang semakin bam-bam...
korang tengok tangan dia..dah macam pau!
sepanjang masa rasa nak kunyah aje tangan..lengan..peha..pipi..mata dia..
sekarang tengah bizi dalam acara angkat bontot tolak badan ke depan...
haiii...perkembangan adik umur 5 bulan tak buat lagik..
ingatkan teman nanti eh untuk buat entry tu...







makcik YB kita...
lama sangat dah kot tak cerita pasal makcik YB..
makcik YB masih lagi macam tu...
setia berkhidmat untuk masyarakat dia...
sekarang ni tugasan rumah hijau memang dah lepas tapak tangan dia..
maklumlah...adik-adik angsa dah besar..
dah boleh jaga rumah hijau tu...
makcik YB sekali sekala aje datang memantau...
pelik jugak bila tengok angsa tu takut dengan macik YB..
padahal angsa tu lagik besarrr dari makcik...
respect kot..






haaa...yang ni pasal empunya blog..
nak pegi spa...tak reti...
nak pegi buat facial...tak berapa ada masa...
nak pegi massage...tau diri tu tak berapa rela nak tayang badan..
hahahahahahaha..
makanya,...berfacial sendiri ajelah kat rumah..
sebelum ni,.teman dah pernah try produk ni..
beli sikit dulu sebab takut kulit tak serasi...alhamdulillah..serasi la pulak..
maka,..marilah membuat pesanan secara pukal...
puas hati!..asal rasa stress,..tempek aje mask..
cik abg,..kalo nak selai mask ai...sila bayar kat kaunter k..







yang ni pulak kisah si buah hati...
betullah kata pepatah..malang tu tidak berbau...
kalo berbau sebab pakai perfume..kompem awal2 lagik kita dah elak...
niatnya nak pegi menebas di kebun sekangkang dobotnya...
rimas bila tengok banyak pokok hutan dah kembali tumbuh...
tapi,..sape nak sangka...dia boleh terlajak tebas kaki sendiri..
maka,..mendapatlah jahitan cantik di kepala lutut...
5 jahitan dalam...4jahitan luar..
kene hari Ahad,...tapi hari Isnin tetap pegi kerja macam biasa...
tapi pegi keje hari Isnin tu,..temanla hantar...
cik abg tu nak bengkok kaki pon tak boleh...
maka,..perintah darurat telah dikeluarkan untuk beliau...
selagi lutut tidak boleh dibengkokkan...
beliau dilarang menjejakkan kaki ke kebun...
dan segala peralatan menebas & berkebun akan dikuarantin...





hahahahahahah...yang ni pulak keje gila kami di rumah..
ada ke patut kepit hidung teman dengan penyepit kain kekunonnya nak kasik lagi mancung?..
redhalah yang..walaupon hidung ai kemek,...tu la yang u sayang kan...
baik ngaku..baik ngaku...



7 comments

Sep 30, 2013, 12:13:00 PM

Pelan-pelan Abam Mat mesti boleh tulis jawi. Nak sambung huruf memang tak mudah buat anak-anak seusia dia.

Adik makin bam-bam geram:)

Sep 30, 2013, 12:17:00 PM

- adoiiii..tertebas kaki sendiri!Awat tak MC aja 3- 4hari, boleh guling2kat rumah...ekekekekekeke


- Makcik YB tu dah berapa tahun umurnya?

ps: bleh bisnes jual sandwich la kat spital...bahahaha

Sep 30, 2013, 2:42:00 PM

kaki cik abg tu ngilu pulok rasanya..mmmm...jgn lupa buat entry 5 bulan dak adam ye..dah ingat kan..kakakkakakka....

Sep 30, 2013, 3:47:00 PM

tu dia..satu kali pulun ceita ya Nini.. aduhh nyeri tenguk luka dan jahitan tu.. harap cepat sembuh ya. geramnya tenguk si comel Diva tu.. yang kecik bam bam tu tak usah cakap lah..rasa nak gomol je.. rajin lah abam Mat ni, aunty kasi 2 thumbs up

Sep 30, 2013, 5:14:00 PM

Ya Allah, ya Allah, ya Allah, ya Allah, ya Allah takut tengok lutut encek doktor tuuu! Akak kat sini rasa ngilu...adoih...

Oct 1, 2013, 12:43:00 AM

seriau aku nengok luka tu weh.. nampak dalam..

Oct 1, 2013, 12:51:00 PM

kisah anak angkat tetap tak lupa..

tiap kali tgk hasil kerja abam mat, tiap kali tu la mekchu risau dgn abam mi.. kalo dekat, dah lama mekchu tuisyen kan abam mi dgn nini..

Post a Comment