Ahli Kelab Kad !!

Sep 10, 2013

Home » , » Hujan rahmat

Hujan rahmat




gambar belakang rumah...



Taiping dah kembali disirami hujan lebat.perasaan? Sangat ohsem rasanya sebab boleh feeling mcm duduk cameron.tak payah pasang kipas duduk dalam rumah.bukak tingkap aje.feeling konon boleh jimatkan elektrik.hahahaha....cuma ada sekor aje yang sentap bila hujan berterusan ni..





Dia tak dapat nak keluar buat lawatan kemasyarakatan..tak dapat nak keluar libas-libas ekor gebus dia sambil tunjuk kat kucing lain..tak dapat menggedik depan angsa..macam-macam lagikla...bila stress tak bleh keluar rumah,..mulalah kejenye nak membaham kaki teman je.pantang la kita lalu sebelah dia.zass disambarnya..ada jugak yang kene kepit telinga tu dengan penyepit kain kang...




since hujan lebat nih..adik dah kene kuarantin dari mandi dalam sinki...
umie cuma luluskan lap-lap badan aje sebab cuaca sejukk sangat..
tapi tau ajelah orang dah pandai mandi sinki...
harusla dia mengaruk tunjuk perangai bila tak jumpa pili air...
terpaksala umie lap badan berkali-kali sampai dia puas hati..
high demand ko,dik...rosak..rosak....



Kondisi kain baju? hehehehehehehe...



untunglah duk umah byk bilik.silalah guna kreativiti dan manfaatkan segala ruang yang ada....
ni pon dah almost kering..sikit-sikit lagi je...
time hujan ni..penggunaan baju kurang sikit..
adik je byk guna baju sebab semedang seluar basah sebab pampers bocor..
camne pampers tak bocor..kalokan cuaca panas pon dia pam susu sejam sekali..
cuaca sejuk lagikla hebat..setengah jam sekali pam susu!




menu arini daging masak sambal dengan sup sayur + jejari ketam..
sejuk-sejuk ni idea beku sikit nak masak apa...
ok..teman nak g anta bekal nasi ni pada bos...
bye!









Published with Blogger-droid v2.0.10

4 comments

Sep 10, 2013, 11:46:00 AM

baguih supermak ni..angkut mokcik diva tak...G anta bekal ni

Sep 10, 2013, 2:38:00 PM

Taiping adalah tempat paling lembab di Malaysia...so kalau musim hujan, mmg la lagi awesome!! hahahahaha...Dulu zaman saya kat mrsm, bila musim hujan, mmg seronok tidor kat dorm..kat class....:)

Dobot tak suka main hujan eh? Baru saya tau kucing tak suka hujan...

Time hujan macam ni la rasa ' pentingnya la kan kalau ada dryer' :)

Sep 10, 2013, 2:48:00 PM

Kakak pun sidai dlm rumah. Bilik anak dara kan kosong kalau sekolah so jadilah tempat sidai kain..

Sikit je tn doktor makan ye Nini:)

Sep 10, 2013, 3:37:00 PM

bagus la ko ni nini en dokter tak penah mkn luar kan ....
















Post a Comment