Ahli Kelab Kad !!

Sep 4, 2013

Home » » WordLESS sangat!

WordLESS sangat!





sehari dua nih sibuk sikit....
takde la banyak keje sangat nak buat cuma....
Ahad lepas ada anak jiran selang 6 pintu dari rumah teman passed away..
budak lelaki...candidate amik SPM tahun nih..
ada masuk paper cerita nih..lemas di Kuala Kangsar..
abangnya dapat diselamatkan tapi arwah & sepupunya tak dapat diselamatkan..
mayat arwah sepupunya baru dapat ditemui semalam...
Al-Fatihah untuk arwah & sepupunya...
teman tak dapat nak menziarah arwah....cik abg aje yang pegi..
teman cuma mampu sedekahkan Al-Fatihah & bacaan yaasin dari rumah je..




hari Isnin pulak cik Adam demam....
ni kali kedua demam...1st demam masa cucuk umur 3 bulan aritu...
takde la tinggi suhu badannya...suam-suam air milo ajer...


 tapi mengaruknya........






taknak tido atas tilam...taknak jugak tido dalam buai...
nak tido atas peha dunlop umie ni haa.......
kalo ringan badan gebus dia tu...xpe lah jugak..
ni baru 15 minit baring atas riba...kaki umie dah semut-semut...
terpaksa jugak letak atas tilam bila dah lena...
umie dah rasa macam kaki kembang jer....





maka,..bertiduranlah dua beradik nih...
Taiping tengah mood berkabus sejuk....
selalunya lepas aje pukul 1pm,..hujan pon turun..
memang best lah tido guling-guling...
mujur YES dapat berkhidmat dengan cemerlang walaupun hujan lebat..







 bangun tido angin kus-kus masih ada sikit-sikit..
jadinya..marilah melepak kat porch rumah...
nak keluar rumah xleh..masih hujan gerimis..
dapat lepak kat porch pon dah cukup nikmat kan,adik..
cuba sopan sikit dik cara duduknya tu..ni terkangkang ajer!





esok paginya(Selasa)..lagik sekali amik suhu badan...



suhu badan sudah ok...
demam sudah baik...kalo demam dah baik,mood pon mesti dah ok kan?
maka......






 kembali semula naik buai...
tapi sekarang ni dah terlebih ok sangat dah..
naik buai cuma sekali aje sehari..
selebihnya tido atas tilam..
kiranya buai nih buat pengubat hati bila dia mengamuk ajer...





bila dah 2 hari skip keje yang PERLU dibuat hari-hari....
jadi,..terimalah habuan mata...



ni yang tak lipat....
yang bergosok mujur sempat buat..
curik masa dia tido setengah jam tu menggosok kain...
tu pon tak sempat siap lagik 4 helai seluar cik abg tu...
tapi xpe..10 helai lagik dah siap gosok..hahahahaha
silalah pilih koleksi seluar nanti ye...



begitulah cerita wordlESS saya yang tersangat LESS!







7 comments

Sep 4, 2013, 10:04:00 AM

hahahaha....gelagat Cik Adam tu sama macam anak bongsu saya tu, si Zayydan....tak mau tido kat tilam..or kat dlm cot dia...nak berpangku berpeluk...hahahaha..

37.0 tu ok aja...tak demam pun :)

beli la infra red thermometer ...lagi accurate..dan mudah nak ambil suhu badan Adam..:)

Sep 4, 2013, 10:12:00 AM

Anak yg diasuh ummi di rumah mana nak sama yg dijaga org lain. Adam bolehlah tidur bertilamkan peha ummi...

Sep 4, 2013, 10:44:00 AM

betoi2 supermak ni..jemah kalo supermak ni bila tibe weekend sajooo...

Sep 4, 2013, 11:10:00 AM

Manjeee :)

Sep 4, 2013, 12:16:00 PM

en adam merap ngan mak die ek ... olol ...kesian mak die tak leh nk buat kerja

Sep 4, 2013, 2:55:00 PM

hehehehe..wordless lah sangat kann... sib baik adam dah kebah demam.. bolehlah umie buat kerje2 rumah pulak yer =)

Sep 5, 2013, 9:48:00 AM

As-salam nini..

Salam takziah buat keluarga jiran nini.. sedihnya dengar..

Alahai.. comel betul cik adam sekarang.. geram tengok.. rasa nak peluk2 aje..

Post a Comment