Ahli Kelab Kad !!

Sep 11, 2013

Home » » WordLESS Wednesday

WordLESS Wednesday








Sepatutnya masuk keje pukul 3ptg.tup-tup pukul 10jap ni tadik dpt call dari hospital bgtau kene masuk keje pukul 11pg.ada urgent kes nak hantar ke Penang.makanya,...terimalah lauk kelam kabut dari teman.sensorang diri bergelut kat dapo macam masuk masterchef!! ~ayam masak kicap,asam rebus bendi~


Published with Blogger-droid v2.0.10

15 comments

Sep 11, 2013, 11:46:00 AM

nini..cer try apply masterchef..tp berduet dgn adik adam..sure juara episode pertama..hahahaha

macam sedap je bendi rebus tu..cermana buat..aku takpernah mkn nih..

Sep 11, 2013, 12:36:00 PM

aku kagum la ngan dear woi .. hebat betui ... alhamdulillah ...
tah bila aku nk jd cam ko .... memasak setiap hari utk sangsuami


laki ai jenis memilih mkn ... huhuh pastua ku plak tatau nk msk pe ...lg satu hal aku mmg tak reti memasak sgt

Sep 11, 2013, 12:51:00 PM

Sempat lagi tu!

Sep 11, 2013, 1:01:00 PM

Mastercheflah juga.
Chef pada anak-anak dan suami:)

Sep 11, 2013, 1:34:00 PM

@Capt Lalok

Kapitan,
ko biar btol..aku la yg 1st skali terkeluar sbb presentation out! hahahah.

Asam rebus bendi?. sonang!!
bendi,sila hiris bawang merah,tumbuk lada merah sebatang,belacan sikit (sebab aku xmakan belacan maka aku buh kiub bilis 1 ) , serbuk kunyit sikit,daun kesum & garam.semua naik sekali...tunggu menggelegak then siapp!!

Sep 11, 2013, 1:36:00 PM

@eima

Yang,
aku lamaaa muhasabah diri dlm mencari erti "redha" jadi surirumahtangga.mmg senang sebut perkataan redha tapi bukan sesenang cemana diri kita menerimanya.
setahun ko aku xredha jadi surirumahtangga masa memula resign dari keje.tapi bila lama2 muhasabah diri,Allah bukak pintu hati aku..

Dulu aku pon xreti masak.xcekap buat keje rumah..lembap keh! tapi bila hati dah redha & kita ikhlas,..alhmadulillah.tetiap bulan dapat elaun dari cik abg tu terasa berkatnya!

Sep 11, 2013, 1:37:00 PM

@:: Mrs.Eady ::

Yang,
Gaban memang sempat je..kihkihkih

Sep 11, 2013, 1:37:00 PM

@Kakzakie

yeayy!!
Kak Zakie memang memahami!!

Sep 11, 2013, 1:51:00 PM

ok..nini..beres..time2 ujan ni..mmg suko yg sonang2 ni..pasal eden lobih nak tido dari masak..hahaha..

thanks nini.

Sep 11, 2013, 4:07:00 PM

As-salam nini..

betul cakap kak zakie tu.. dapat buat bekal utk suami dah tentu2 sangat hebat.. mmg kalah masterchef tu..

Sep 11, 2013, 6:51:00 PM

Ok dah tu....mesti suami awak suka hasil air tangan isteri terchentaaaaa :)

Sep 12, 2013, 10:49:00 AM

waaa masterchef yg cun.. :)

cik emy,kamu inspirasi ku.. :)

Sep 12, 2013, 11:06:00 AM

telan air liuq jap..ayam masak kicap fav jemah...asam rebus bendi...fav en asbeen

Sep 20, 2013, 10:56:00 AM

Alhamdulillah rezeki masih ada untuk cik Abang makan air tangan isteri walaupun lauk express. Berkat rezeki tu insyaAllah.

shukree
Feb 19, 2014, 9:08:00 AM

ok kak.. saye jeles.. cmne nak cari bakal isteri yg bleh beri komitment kpd bakal kerjaya saya n kpd keluarga....


ps: sy ni med student...

Post a Comment