Ahli Kelab Kad !!

Oct 16, 2012

Home » » Pengubat rindu..

Pengubat rindu..



Since semalam..
CikMat dah selamat duduk menjawab kertas periksa kat sekolah...
bila balik sekolah..di tanya...
susah tak jawab periksa...sengih aje yang dia tayang...
konsider okeh la tuh..



 ayah yang tekun mengajar anak murid mengeja..
CikMat sebenarnya lebih banyak menghafal setiap perkataan...
alhamdulillah..bab menghafal ni terang hati sikit...
harapnya biar berpanjanganlah terang hatinya....




semalam lepas hantar CikMat pegi sekolah..
terus merempit pegi Klinik Kesihatan Jalan Tupai...
ada monthly check up....baru 12 minggu
appointment pukul 8pagi tapi pukul 8.30pagi baru dapat parking...
ntah berapa kali tawaf pon teman tak hengat...
tau-tau bila turun dari kereta,...kepala pusing-pusing...
hahahahaha....
pepandailah duduk kejap sementara tunggu kepala okeh sikit...
teman pegi sendiri aje semalam...
big boss bertugas di sepital dia 24jam...
haruslah diri jangan ngengada nak mintak berteman pegi check-up....





result semalam semuanya ok..
berat badan naik menjadikan berat keseluruhan adalah 58kg...
naik 1kg dari berat kebiasaan time tak mengandung..
cuma result HB kureng sikit....
misi pesan suruh makan hati ayam..kerang....
oh misi...selera makan saya sekarang nih adalah sangat kronik...
tengok nasi putih pon saya terkemut-kemut nak abeskan 2-3suap...
tengok roti gardenia pon saya dah jemu....
makan epal sekarang ni pon pejam mata sebab dah malas nak pandang epal....
senang kata...btol-btol tak berapa semangat nak makan...
haaaiiiisssshhhhhh......





selain daripada tu...
teman dah kembali makan ubat jantung....
palpitation dah kembali menyerang sama macam time teman mengandungkan CikMat dulu...
oh...dugaan...dugaan....
no wonderlah lately nih teman cepat penat especially bila kasik tazkirah panjang sikit pada CikMat...
turun naik tangga pon mencungap....
rasa macam nak meletop rasa jantung tu sebab berdegup terlampau laju...
teman masih lagi batuk cuma tak seteruk dulu....
berserah ajelah moga semuanya selamat hingga bulan 4 tahun depan....
teman takmo ceaser lagik kali nih..takmo..takmo..takmo....






buat pengubat rindu semua.....
hidung??...memang tak boleh buat apa...
otomatik kembang setiap kali pregnen....
cuma ada nampak berseri sikit...tak pucat sangat...






11 comments

Oct 16, 2012, 9:21:00 AM

mak tang ni mmg windu ni kat mak yong ni..

Oct 16, 2012, 9:22:00 AM

Kembang itu sihat..kekekeee...

Oct 16, 2012, 10:27:00 AM

alahai kesiannye ...
alahan ko sgt dasatkan ...

bini tuan doktor tp masih ke klinik gomen ... gomen sentiasa di hati .. hehehe

Oct 16, 2012, 10:29:00 AM

wah..akak preggy?tahniah... ;) hikhik nampak nau lama gile tak masuk cni..hehe

take care :)

Oct 16, 2012, 2:08:00 PM

Nini, jaga diri baik2 ...Akak doakan semua selamat

Oct 16, 2012, 6:09:00 PM

Memang konpem seri ibu mengandung tu kelihatan di wajahmu dik! Semoga semuanya selamat, makan ubat betoi2 naa :)

Oct 17, 2012, 10:50:00 AM

At least Nini ada tuan doktor yg dekat satu katil boleh memantau. Tapi itulah kena paksa makan Nini demi kesihatan juga. Cari jalan apa yg boleh membuka selera...

Oct 17, 2012, 11:05:00 AM

Salam nini.. lama betul tak sempat menjengguk ke sini.. minta maaf ya.. sibuk sikit skrg ni.. Alhamdulillah dan tahniah buat nini yg akan dpt baby lagi.. seronok akak dgr.. semoga semuanya akan dipermudahkan buat nini.. nak nasihat lebih2 pun rasanya tak perlu sbb ada tuan doktor yg menjaga nini.. he..he.. raya haji ni insyaAllah akak balik teypeng.. tp mesti nini pun balik kg jugak.. so tak dpt juga kita nak jumpa kan..

Oct 17, 2012, 3:56:00 PM

Alhamdulillah hilang rindu akak. Kesian akak dengar alahan nini. Sabar ya, dik. Setiap saat mengumpul pahala ni tau. InsyaAllah tiap kali lepas sembahyang, akak doakan nini ya.

Oct 17, 2012, 4:06:00 PM

aik, mintak your husband aja lah buat check up..takyah susah payah gi KK

Oct 20, 2012, 7:44:00 PM

rindu same kamooo..

Post a Comment