Ahli Kelab Kad !!

Mar 23, 2011

Home » » Pangkor...here we are!!

Pangkor...here we are!!

Okeh...
cerita ni mungkin ada banyak entry..
sape suh buat banyak entry?..
dey!!..sukati la....
blog teman kan...
hahahahhahahahahaha...
sebenarnye..
banyak sangat gambar...
even dah buat tapisan pon...
still lagik banyak gambar yang lepas tapisan....
jadi..
terpaksa la buat banyak entry....
semua tu kenangan kan...
2-3 tahun nanti...
bila dikenang balik...
mesti boleh senyum2....

ok.....
jom...
teman mula stori-stori...



Pulau Pangkor...
here we come....
ni adalah 1st time cik asbenn & Afif sampai Pangkor...
teman rasanye ada pegi dulu...
pegi dengan mak abah..
blom akil baligh lagik kot time tuh...
jadi..banyak benda xboleh re-call...

geng berjalan kali nih...
disertai En. Hanit & the geng...
En. Hanit nih jiran teman...
selang 7 pintu aje dari rumah teman....

seperti yang sedia maklum..
teman g vacation hari Isnin....
esoknye dah balik dah....
mana boleh cuti lelama....
mau meroyan si dobot tu kang....


lepas sesi beli tiket & photo2....
memasing bergerak ke feri...







peserta paling muda...


kuning ko kaler ferinye....
sib baik bukan pink...hihihihihih

muka sape yang lebih excited nak pegi??...
jawapannye....si baju biru belang2 itam..
hahahahahhahaha

perjalanan dalam 30 minit cenggitu la....
teman pon xde pulak tengok jam...
dok bz memantau Cik Mat yang xmau duduk diam...

sesampai aje kat Pulau Pangkor...
banyak van2 yang menanti utk byk 'pelancong' ke chalet memasing....
dan semau van tersebut bewarna PINK!!!!!.....
dalam separuh redha..
teman naik jugak van tuh...
abes,..xkan nak jalan kaki kot....
hahahahahahahhaah



amboi...kemain bergaya duduknye...


kroni-kroni En. Hanit...(5 org semuanye anak En. Hanit)



chalet yang kami tempah..
bukanlah 7bintang mahupon 4 bintang...
chalet biasa-biasa ajer..
xde bintang pon..
janji ada katil..tilam..bantal..bilik air..
dan xjauh dari pantai....
hahahahahhaha....
tapi...puas hati!!


Pangkor Indah Beach Resort

ni la rupa bentuk chalet yang ditempah...
kami amik 3 buah chalet...
1 utk teman sekeluarga..
1 untuk En. Hanit..
1 lagik utk anak-anak dia....

abes aje sesi check in...
lepak-lepak...
start la sesi nak jenjalan....

kenderaan RASMI kami selama 24jam kat Pulau Pangkor...
Rm30 utk 1 hari...
free 2 topi keledar kura-kura.....
hahahahahhaa...

nak tngok cmno rupa kitaorg naik motor pakai topi keledar kura-kura...
oh..sangat lah lawak!!


gile xboleh blah.....
hahahahahahhahaha.....


dah puas meronda...
singgah la kejap kat tepi pantai..
kasik Cik Mat layan seround dua main air....




Cik Mat yang dah siap pakai swimming suit...

main tepuk-tepuk air....

walaupon jauh dari mata....
tapi...
makcik Dobot tetap di hati..
apa la yang dibuat Dobot kat rumah nih....


sebelum bergerak balik chalet untuk agenda seterusnye....
terimalah gambar tunggang terbalik kami asbenn-wife..


specky team!!!!


7 comments

Mar 23, 2011, 4:30:00 PM

dear, brp ongkos? detail lah..lulu belum sampai lagi..ekeke..

Ada tips kalau nak buat entri tapi gambar byk sgt...'combine' kat photoscape..


err mahalnya sewa motor..

Mar 23, 2011, 5:18:00 PM

oo..ko ngate suami ko yg excited lebih ye. aku nengok dalam gambo tu ko yg tersengeh lebeh. ce tengok balik gambo dalam feri tu.

wahahahahahhaha.

Mar 23, 2011, 6:01:00 PM

sepertinya driver motor berbaju biru sedang kontrol kehenseman ke apa? kahkah... relax bro..hahah.
(teruja betul tgk korg nek motor dgn helmet kekura tu ;)

Mar 23, 2011, 9:29:00 PM

Lulu : adeh...Nini bab combine gambo nih blom khatam lagik...ongkos total yang abes atau ongkos penginapan?..

makbed : hahahhaha..aku mmg suka tayang gigi..kahkahakah...

kak najwa : teruja lebey tu tp buat2 cover..xkose!..hahahha

Mar 24, 2011, 12:31:00 PM

gmbar last tu pitam-pitam sekejap sbb tunggang terbalik... psstttt, selipar pangkor dah dpt... membuat mekchu tersenyum di kala sedih.. tq so much dear...

Mar 24, 2011, 2:34:00 PM

uik selipar pangkor? ngee

keseluruhan ongkos...ekeke

Mar 24, 2011, 3:12:00 PM

mak br berangan nak gi PANGKOR...
tgk2 kammo dah pergi dendiam yer nok... haruslah menjeles ni...

Post a Comment