Ahli Kelab Kad !!

Nov 9, 2011

Home » » Chaiyukk Cik Mat!!

Chaiyukk Cik Mat!!

 bila teman dah start jemur karpet..
pehtu gulung & ikat leklok..
maksudnya..
sesi training tanpa pampers dah bermula!!!



  pemandangan ruang tamu yang kering kontang kosong tanpa karpet!!



training nih start minggu lepas...
minggu nak Hari Raya Qurban..
cenggini ceritanya...
pada usia 3tahun 1bulan 6hari..
Cik Mat masih lagik bergantung harap pada pampers untuk urusan bilik air...
bukan teman takmo training dia untuk bebas dari pampers...
tapi,..maklum dengan kekurangan anak sendiri..
kami rela biarkan Cik Mat berpampers dulu..



iye..memang betul...
walaupon hampir menginjak usia 3 tahun..
tapi Cik Mat masih lagik belom boleh bercakap sepenuhnya..
biasalah...
lain budak,..lain kelebihannya...
tu sebab teman tak terasa hati bila baca post blog ibu-ibu lain yang mana anaknya dah pun bebas dari pampers walaupon belum berusia 3tahun...



teman sedia maklum dengan kelebihan & kekurangan anak teruna teman..
teman & cik asbenn terima seadanya..
doa seorang ibu tu akan sentiasa didengar olehNYA...
berkat sabar..redha..
akhirnya Allah makbulkan doa kami...
pada usia Cik Mat cukup 3tahun..
dia dah boleh bercakap dengan lebih baik walaupon still tersangkut-sangkut..
Alhamdulillah...


makin hari,..
semakin baik ucap kata Cik Mat..
banyak perkataan yang diucapkan dapat kami fahami..
terasa segala jerih sabar kami berbayar...
cukup usia Cik Mat 3tahun 1bulan..
terus teman mulakan training tanpa pampers...


tak habis-habis dok pegang bebird dia..




Alhamdulillah..
hari 1st & 2nd aje banyak kali terkucil dalam seluar...
jenuh jugakla dalam tempoh 2 jam sampai 6kali tukar seluar..
masuk hari ketiga...
selang sejam teman bawak pegi toilet sebab Cik Mat kuat minum air...
masuk hari ke-5,..
tak payah tunggu selang sejam,..
nampak aje Cik Mat pegang bebird,..
terus ajak dia masuk bilik air..
hahahahahahaha




masa Cik Mat naik beskal nih..
tak abes2 dok kerut2 kening...
ingatkan pasal apa..
rupanya bebird tersepit!
hahahahahaa



chaiyukk Cik Mat!!!
moga cepat lulus training ye..











8 comments

Nov 9, 2011, 3:33:00 PM

hahahah..takl tahan tang tersepit tuh =P

chayok2 cik mat!!

Nov 9, 2011, 3:35:00 PM

anak teman baru nak masuk 2 tahun.. masih mengharap pada pampers lagi. Ikut hati teman takmau beli pampers dah.. huhu!

Nov 9, 2011, 3:48:00 PM

kimie : 2 taun ok lagik..cik mat dah 3thn :)

Nov 9, 2011, 3:49:00 PM

pn nina : kalo tngok muka dia secara live,lagik nk ketawa

Nov 9, 2011, 11:35:00 PM

wahh.. tahniah buat afif.. dan paling penting opkos la ummi die yang kene banyak sabo nak pisahkan pampes.. caya lah!! =p

Nov 10, 2011, 2:52:00 AM

alamak... sok besor cik mat bace ni mau tutup muka beliau. hahahahaha...

Nov 10, 2011, 9:04:00 AM

eda : kira ok la..tak la teruk mana..cuma sehari dua tu memang perit ganti seluar & lap lantai

Nov 10, 2011, 9:04:00 AM

makbed : hahaha..kot la mak dia tulih blog lagik

Post a Comment