Ahli Kelab Kad !!

Nov 21, 2011

Home » » Langkawi Journey Pt 4

Langkawi Journey Pt 4

kita sambung balik entry cuti-cuti Mesia nih k...


dah penat naik bot laju pegi tasik dayang bunting..
harusle kene isi perot dulu sebelum pegi jalan tempat lain...
bunyik guruh dalam perot dah melampau-lampau..
jenuh jugak time makan sambil pangku CikMat...
lenguh sebelah badan..


abes sesi makan....
kene refer peta dulu...
takot sesat...
co-pilot yang kekenyangan sampai blurr camne nak tengok peta!


Lokasi seterusnya untuk hari kedua di Langkawi...


 jom pegi Mangroove!!!...


Mangroove letaknya di Tanjung Rhu..
perjalanan maybe dalam setengah jam lebih kurang gitu la...
untuk Mangroove..
ada berbagai jenis package yang diaorg tawarkan...
dan op cozlah harganya lain-lain...
teman aritu amik pakej yang paling murah...
rm250 satu bot untuk ke Gua Kelawar,restoran terapung,
mengelilingi beberapa pulau,tengok burung helang..



adik beradik foreigner tak abes2 dengan topi diaorg..
time nih CikMat bangun dah tido..
tapi mengaum macam harimau...
dengan Uwan dia aje yang dia nak...


awek si pembawa selipar....


macam biasa...
harus posing dulu...


perhentian pertama adalah dekat restoran terapung....
ada ikan pari yang sangaaaaaaattttt besar kat sini...
dan ada jugak 3-4 spesis ikan yang lain..
*banyak yang teman dah lupa sebenarnya*
kitaorg berpeluang kasik ikan pari nih makan...
tapi sorile..
teman awal2 lagik dah serender..
takot kang teman yang jatuh masuk dalam kolam tuh....

yeah!...
cik asbenn dengan penuh bergaya...


Apis pon nak jugak....


gelagat mak & sayang.....


time nih..
teman & CikMat dah start order nasi kat restoran tuh..
CikMat blom makan nasi..
op coz la dia buat perangai..
teman order nasi goreng ayam kunyit & sirap ais....
sedap memang sedap tapi....
rm12 ko...
pejam mata ajelah bayar....




model-model yang tak payah dibayar....


lepas settle makan & kasik ikan makan....
kitaorg teruskan lagik perjalanan not..
terasa jauh sangat perjalanannya..
tapi best sebab mata dijamukan dengan keindahan alam semulajadi...


angin budak kecik ni dah OK lepas "isi minyak"...


pokok kayu bakau yang sentiasa ada sepanjang perjalanan naik bot...


ok...Apis memang macam nih...


CikMat bersama dayang-dayangnya acu apis & maklang sayang...



seksa sangat nak pegang CikMat sepanjang dalam bot..
dia takmo lansung berpegang...
teman nih risaukan dia jatuh bila bot korner baring..
tapi dia maintain aje..


antara yang menarik sepanjang journey naik bot..


lalu bawah gua...
serius gelap!!!
nasib baik kejap aje...
kalo lama..silap2 bukan CikMat yang nangeh..
emak dia yang teroyak!!
hahahahaha



ni jugak salah satu lokasi hentian sepanjang naik bot...
Gua Kelawar...


untuk dewasa dikenakan bayaran rm1 seorang...
untuk sewa 1 torch light plak rm1


ni aje gambar yang ada sebelum masuk dalam Gua Kelawar tuh..
tak boleh pasang flash kamera sebab nanti akan mengganggu kelawar yang tengah berehat...
gitule katanya....


abes aje pusing2 dalam gua yang gelap tuh...
ni le yang jadi...








sepanjang perjalanan balik ke darat..
teman tak rasa macam teman naik bot..
sebaliknya teman rasa macam..
teman naik roller coaster!!
sebab?..
time balik tu..
laut agak bergelora ekoran air pasang..
so bila bot laut melanggar gelombang2 ombak...
korang bayangkan ajelah camne rasanya....

nampak laut ni macam tenang..
padahal.....
dek kerana angin yang kuat...
tak sempat nak tangkap topi cik asbenn yang melayang...
muahahahahaha....


tanpa topi..



balik dari Mangroove..
kitaorg singgah kat kedai yang menjual pelbagai jenis minyak angin...



bukan aje minyak angin..
minyak lintah..
krim sapu pon ada...
sebut aje apa yang korang nak..
sape yang tak tau minyak lintah tu hape...
sila google sendiri...
tak kose nak explain...



hari kedua adalah sangat letih...
sebab dari pagi sampai ke malam penuh dengan aktiviti....
harusle malam tu tido mati!


3 comments

Nov 21, 2011, 4:19:00 PM

menarik... ni yg buat teringin nak g Langkawai nih..

Nov 21, 2011, 8:45:00 PM

menarik gak tmpt ni...aku tak pegi sini masa gi langkawi dulu

Nov 22, 2011, 10:51:00 AM

kak yong & kak zack : apa lagik..moh g langkawi!

Post a Comment