Ahli Kelab Kad !!

Nov 1, 2011

Home » » Langkawi Journey Pt 3

Langkawi Journey Pt 3

sambung balik cerita cuti-cuti kita....
ada 10-11 part cerita lagik tak abes nih..
semua dok ada dalam draft..
cheewah..perasan!!


hari kedua di Langkawi...
lepas breakfast dalam pukul 9.30 pagi camtu la..
kitaorg dah selamat naik bot untuk Island Hopping!!
setiap penumpang pakcik tu charge dalam rm35 untuk setiap penumpang...
luckily kitaorg ada contact "baekk" dengan pakcik bot tuh...
kitaorg cuma bayar rm25 setiap sorang & free untuk Cik Mat..
satu bot muatannya cuma dalam 18-20 orang bergantung pada saiz badan..


 kapal Cruise yang dok ada berlabuh sebelah Hotel Awana Porto Malai,Langkawi





 korang tengok..
dah macam perlumbaan bot laju..
mana taknya..
semua menuju lokasi yang sama..



 ada cerita disebalik spek mata hitam itew...
tengah baekk punye tengok pemandangan...
terteleng2 leher dok pandang atas..
sekali....plop!!
spek mata hitam kat atas kepala jatuh masuk dalam laut....
sib baik la seploh hengget ajer...
tapi...
menanah mata teman nak tahan tengok jelingan maut dari cik asbenn....
padan muka!..muahahahahaha....




destinasi pertama Island Hopping kami...


 adik beradik sesama perasan jadik foreigner...



 Tasik Dayang Bunting....
sila perhatikan ye..
spek mata hitam masih utuh lagik dok atas kepala...
bukan takmo pakai..
spek mata putih teman tinggalkan kat hotel..
tapi lupa daratan yang diri tuh rabun!
tak sanggup plak nak daki tangga pakai spek mata hitam..
silap2 kang jatuh bergolek sebab tak nampak jalan..




 Apis and the "geng"..
kawan sekampung kata Apis..




 untuk sampai kat sini..
adalah satu penyiksaan...
termongah-mongah ko tau!!..
tak tau berapa kilo lemak dah terbakar secara sengaja..
ntah berapa puluh anak tangga yang curam & tinggi nak kena panjat..
dengan trafifk sesak lagik...
paling haru..cik asbenn dukung Cik Mat sepanjang turun naik tangga..
Cik Mat dah letih!!..




 acara merendam anak dulu...
Cik Mat dah terkinja-kinja nak main air...




 bapak & anak berduet bersama..




 yeah!!...nampak tuh..
MIL selamba aje duduk sebelah mak salleh tu g celop kaki sesama..
bila mak salleh tu bercakap..mak sengih aje..
kata mak,..takot mak salleh tu tak paham apa yang mak cakap..
hahahahaha..kelakor!!
ikan tu ikan keli tau..bukan ikan mas mahupon ikan siakap..
tak gigit pon cuma lalu ajer kat sebelah kaki...




lepas sesi Tasik Dayang Bunting...
kitaorg terus pegi tengok keindahan alam semulajadi yang lain..
tengok bongkah batu yang seakan ada terowong dalamnya..

korang nampak terowong?..
tak nampak kan tapi memang ada!!




sambil tu..
tengok keindahan langit dari tengah laut...
time nih la spek mata hitam jatuh dalam laut...




lepas tu...
pegi bagi burung helang makan..
kat sini,..burung helang ni sumer cuma makan kulit ayam..
xpayah goreng tau..mentah2 cenggitu aje...
pakcik bot tu campakkan dalam laut kulit ayam yang diaorg bawak..
pehtu tak payah disuruh-suruh..
pandai aje burung helang tu sambar dari atas air aje..




 lepas sesi burung helang makan...
pakcik ni bawak kitaorg lepak-lepak tepi pantai..
kat tempat yang tak ramai orang..
supaya kitaorg boleh lepak & mandi sepuasnya...
dekat sejam jugak kitaorg melepak kat sini..

 teman agak anti air laut sikit...
asal mandi air laut aje..kompem kulit gatal-gatal..
tapi disebabkan dah datang jauh-jauh..
teman mandi jugak...amik berkat kononnye!
serius jernih sangat air kat sini..
ada byk kulit kerang yang cun-cun..
cik asbenn menyelam banyak kali sampai merah-merah bijik mata!!!




dayang-dayang Cik Mat...




setiap kali keluar dari dalam air..
setiap kali tu lah Cik Mat akan buat "sound-check"..
padahal dah mandi sampai kecut-kecut jari sumer...
kitaorg "touch land" dalam pukul 1pm...
tetiba rasa cam gelapnya kulit muka..
hahahahahaha....



balik hotel,..masing2 berebut bilik air..
sumer dah kebuluran dek sebab lama sangat berendam dalam air...
siap-siap mandi,solat...terus pegi makan dulu...
time nih Cik Mat memang dah terlentok tido..
dah letih minum air laut banyak sangat..



2 comments

Nov 1, 2011, 11:15:00 AM

sonok beno aku bace entry kamu ni sambil nyusu anakk.. tak sedo anak udah tesedak2..

Nov 1, 2011, 4:42:00 PM

wooo..seronoknye... cik semut pun dah lama tak pergi langkawi.. tgok blog nini ni, rasa nak pi lagi lah nanti... shopping coklat banyak2 ehhehe

Post a Comment