Ahli Kelab Kad !!

Nov 21, 2011

Home » , , » Kembali berduet..

Kembali berduet..

kenangan 4 tahun yang lepas....
time nih masih berdua lagik...
merah inai pon blom hilang lagik dari kuku..
dan op coz la masih slim melim!


kalo dulu..
asal hujung minggu & tak balik kampung..
ni la aktiviti kami...memancing!
bawakla macam2 bekal,majalah..
tak panas?..memangla panas tapi...
kami bahagia menghabiskan masa macam nih..


since dah ada Cik Mat..
lama sangat dah teman tinggalkan aktiviti sampingan nih..
bukan tak sayang suami...
tapi..
komitmen pada anak kecil membuatkan teman buat2 lupa pada pancing...


tapi,..tragedi hujung minggu lepas..
btol2 buat teman kembali bersemangat memancing...
oh yeah!!
meh dengar cerita meh...


 berbekal nasi putih berlauk sambal ikan...air masak & parang kontot...


 barang2 penting nih op coz la tak tinggal..
kalo tinggal serupa jangan pegi memancing..


lokasi memancing?
dalam kebun kelapa sawit sape ntah...
tapi yang pasti cik asbenn dah mintak izin tokey kebun nih...
nyamuk?..stendet la tu..
nama lagik dalam kebun kelapa sawit..


CikMat yang paling riang sebab dapat lari sepuas hati...
sekejap berlari..sekejap nak kencing..
sekejap nak memancing..sekejap nak minum...
pening..pening....


t-shirt buruk & jeans lusuh..
gaya memancing itu penting!


lama weh tak mencangkung pegang pancing cenggini...


maybe sebab dah lama tak asah skill..
ataupon ikan dalam tali air kecik tu..
saje nak kasik teman happy lebey sikit..
tak sampai seploh menet menunggu...


tada!!!


bukan la dapat ikan besar...
nama pun memancing kat tali air kecik jer...
teman dapat ikan belida..
tapi cukup untuk buat teman sengih sampai nampak sumer gusi!


selang 5 menet lepas pasang umpan cengkerik yang baru...


 ikan puyu plak datang menyerah diri!!!


teman dah pasti le sengih sampai lupa tutup gusi...
cik asbenn teman yang tensen...
mana taknya....
sepanjang kitaorg memancing tuh...
sekor pon dia tak dapat pancing...
sebaliknya dia pulak yang kene tolong pasangkan umpan pada mata kail & keluarkan mata kail dari ikan yang teman dapat pancing tuh..


nasib den la dapat binik cenggini...


terasa indah hujung minggu macam nih...
terkenang kenangan masa memula kawen dulu...
terasa kitaorg dah kembali berduet memancing..
tapi bukan berduet berdua..
berduet bertiga dengan CikMat..!!






6 comments

Nov 21, 2011, 11:34:00 AM

ha.. soklan cepu emas..

bile lagi nak berempat??? hehhehe...

Nov 21, 2011, 11:47:00 AM

perghh...susah soklan nih..
subjek apa nih?..hahahaha

Nov 21, 2011, 12:08:00 PM

rajinnya memancing...fit dgr hubby cakap pasal umpan pancing pun i dah give him a scary glare..

Nov 21, 2011, 12:42:00 PM

sronoknya.. hubby sy pun sk memancing..

Nov 21, 2011, 1:44:00 PM

fitri : nini dulu pon xsuke tapi redhala dapat boypren hobi memancing

Nov 21, 2011, 1:44:00 PM

intan : jom kita together2 :)

Post a Comment