Ahli Kelab Kad !!

Aug 14, 2012

Home » » Baju kenangan..

Baju kenangan..







 gambar 5 tahun lepas ketika baru beralih dari title Cik ke Puan....
muka nerbess tunggu suami habis baca lafaz taklik.....
point sebenar yang nak teman cakap kat sini...
bukan pasal peralihan status tapi...pasal baju yang teman pakai tu....




baju akad tu memang teman buat spesel untuk majlis teman sendiri...
kainnya teman pilih bersama dengan bakal suami merangkap suami teman sekarang...
* chewah..macamlah teman dah kawen banyak kali!*
masa buat baju tu dulu...
tak terhengat pulak nak buat besar sikit dari saiz sedia ada..
stendetlah kan...kompem nak bajet gojesss kat majlis sendiri....
takkan la nak pakai baju serebeh-rebeh....
mestilah nak baju tu nampak elok di badan....




tapi tulah..bila tak berfikir panjang...
dapat pulak bajet badan sendiri macam atlit...
kekunonnya makan banyak pon kompem badan tak naik...
memang ke laut lah jawabnya.....
habuannya....setahun lepas bersalinkan CikMat...
teman still lagik tak muat nak pakai baju akad nikah tu.....
dan yang paling sentappp butang baju tak boleh kancing!!....
padahal pertambahan berat badan selepas setahun bersalinkan CikMat cuma 4kg!....
perasaan ketika itu..adalah sangat horror hokey!
time tu jugak rasanya nak jejak kaki kat LWM..Marie France Bodyline la...
tapi bila tengok balik isi duit dalam wallet...
sadiss kejap....wallet kempis. uwaaaa!!!!!!





tak sanggup melihat baju tu bergantung cantik dalam almari....
teman amik inisiatif sendiri....
takpelah kalo ketat sikit...asalkan still boleh pakai & butang boleh kancing...
disebabkan teman sedia maklum dengan kondisi penyakit M dalam diri..
jogging?..memang taklah...baik tido lagik best...
larik atas treadmill?..baik teman larik kejar dobot aje keliling rumah..
yang teman termampu buat cuma.....
turun naik tangga banyak kali sampai jantung rasa nak meletup.....
beserta kiraan sit-up yang sekata setiap hari tanpa skip!!.....



mengah?..uisshh...itu harus!!!!
tapi nak buat macam mana...
lemak tepu kat perut teman ni sama degil macam tuan dia...
dia tetap menten tepu macam tu walaupon teman diet tak makan nasi seminggu....
so,daripada menyiksa selera tekak...
lantakkan aje lemak tepu tu....meh kita cairkan dia dengan cara lain..





hasilnya.......
setelah 2 tahun mengamalkan cara hidup sihat versi teman....
*kata cik asbenn teman..sehatlah sangat!!!*
hoke..komen tak membina disitu ye incik suami...






















cik abg teman yang tangkap gambar ini...
teman kembali MAMPU menyarung baju akad beserta kainnya sekali tanpa skip kancing satu butang pon!....
dan pastinya tanpa bantuan girdle....
perasaan dalam diri....?gojesss giler!....
after 5 years..i still can wear it!!!
cuma lemak tepu kat pipi tu memang tak boleh buat apa..semakin sehat pulak lemak pipi tu.....





dan ayat paling best dari CikMat bila tengok teman pakai baju nih.....
" umie cantikk...."
hoke...itu dah lebih dari mencukupi!




* entry merapik sambil kepala serabut cari kat mana teman bubuh kasut raya cikmat..
sampin songket cik asbenn dgn cikmat...
kat mana songkok....aduuuiiiiiii..lupa!! lupa!! lupa!! *






28 comments

Aug 14, 2012, 11:52:00 AM

maknanya maintain kembalilah ni.. wahhhhhh... kagum2.. aduhai.. mmg tension bila tak jumpa nak cari brg bila tak ingat letak kat mana.. selamat mencarilah yer nini..

Aug 14, 2012, 11:54:00 AM

So raya ini bolehlah bergaya dgn baju ini ye.. cantik lagi:)

Aug 14, 2012, 12:14:00 PM

so sweet...muat jaa...

Aug 14, 2012, 12:20:00 PM

berkat posa ni ek ... nk kate berkat menggulung tang jari ptt kurusnye....

Aug 14, 2012, 12:29:00 PM

@Hanis Azla dah rasa macam nak putus sumer rambut kat kepala sbb dok perah hardisk otak laju2.hahahah

Aug 14, 2012, 12:29:00 PM

@Kakzakie uish,kalo raya pakai baju ni glamer sgt kak...segan!

Aug 14, 2012, 12:29:00 PM

@syawalsimpsons 2 taun hokey...2 taun buat senaman giler tu

Aug 14, 2012, 12:30:00 PM

@eima tu lah...harapnya lps bulan pose pon aku muat la pakai baju nih

Aug 14, 2012, 12:31:00 PM

waa...hebatnya..share la petua kat aku...sebab pas anak kedua ni aku still x muat semua baju2 ngan seluar lama...uhuk

Aug 14, 2012, 1:06:00 PM

MM pon feeling2 payah nak gemuks.. Tapi taktaulah lagi 2,3 tahun.. Setakat ni naik sekilo turun sekilo, naik lagi sekilo pastu turun balik sekilo.. Duk main turun naik turun naik camtu jelah sampai sudah.. Sedih sungguh..

Aug 14, 2012, 1:07:00 PM

Wah..bestnye...

Aug 14, 2012, 1:14:00 PM

wahhhh~~well done lah kak!caya lah!mknenya lemak tepu akma lg degil dari lemak akk..haha

Aug 14, 2012, 1:15:00 PM

Muat atau tidak baju itu, orangnya tetap manis, tak gitu cik mat. Ni boleh buat promosi mengalahkan Marie France ni, dik. Kemain laju akak baca kot2 tang last tu ada rahsia menguruskan badan. Apo rahasio e tu? Nak gak tahu walaupun amatlah tak bermakna pada lemak tepu paling tegar akak ni.

Aug 14, 2012, 1:28:00 PM

hehehe....saya masih boleh pakai baju akad nikah....cumanya ketat sikit ler

Aug 14, 2012, 2:23:00 PM

sila patternkan senaman gila tu..
awak boleh kaya raya macam DrRozmey!

~hahahaha

Aug 14, 2012, 2:39:00 PM

keh keh~~kemain kiut~~

Aug 14, 2012, 3:19:00 PM

@O'gosh laaahhh..kan aku dah tulis kat situ.petuanya cuma turun naik tangga sampai jantung mcm nk meletup & sit-up!

Aug 14, 2012, 3:19:00 PM

@Misz Mieza ohsem tu berat naik & turun secara sekata..tengok lemak tepu kat pipi teman tu..menten je tak turun2

Aug 14, 2012, 3:20:00 PM

@Miss Anisah best..mmg best!

Aug 14, 2012, 3:20:00 PM

@Akma_cikyong hakhakhak...cik akma blom tengok secara realiti lemak tepu saya...horror hoke!

Aug 14, 2012, 3:21:00 PM

@Aidah tompok2 si makcik dobot...lagik dipandang lagik manis :)
mana ada secret weapon kak..
nini btol2 sit-up aje..pagi,tengah hari,mlm sblm tido.
kalo nak buat catuan mkn nasi mmg tak dapek la...boleh tak lena tido mlm kang mimpi nasi

Aug 14, 2012, 3:22:00 PM

@Atia Adina bertuahnya badan..mesti best!

Aug 14, 2012, 3:22:00 PM

@Daddy Ziyyad hahahha...saya suka komen doc.
series sincere! hahaha

Aug 14, 2012, 3:22:00 PM

@Daddy Ziyyad hahahha...saya suka komen doc.
series sincere! hahaha

Aug 14, 2012, 3:22:00 PM

@Daddy Ziyyad hahahha...saya suka komen doc.
series sincere! hahaha

Aug 14, 2012, 3:23:00 PM

@bujal X sape lagik kiut?..cikmat atau dobot? ;p

Aug 14, 2012, 4:24:00 PM

feeewiiit... lagi cantik dari 5 thn lepas kot... suka statement tak perlukan girdle di situ.. ahaksss...

Aug 15, 2012, 12:28:00 PM

Waaaaaaaaaaaaaaaaa.... kembali muat. sungguh gojes. Baju nikah saya dah tak muat pakai dah huhuhuhuhu.

Post a Comment