Ahli Kelab Kad !!

Aug 13, 2012

Home » » Minggu yang ohsem!!

Minggu yang ohsem!!




minggu nih adalah minggu yang paling oh..sem!!!
tiada lagik acara mengentel popia tanpa mengira masa..
tiada lagik acara menggoreng..menimbang...
mahupon acara membungkus & menulis tiket kapalterbang setiap kotak parcel...


minggu ini adalah minggu rehat!!!!!......
sempena dengan minggu rehat ini...
setiap masa digunakan semaksima mungkin.....
dan pastilah penyapu gandum,penyapu lidi & vacuum cleaner menjadi bff...
sampai cik asbenn pon naik runsing tengok gelagat teman...
habuannya.....?
seawal pukul 4 petang cacing dalam perot dah start pukul paluan kompang doa makan!....



setakat nih.....
sumer karpet dah jemur..dah gulung..
tinggal nak bentang karpet raya sajor...yakni karpet yang hanya dikeluarkan time raya.....
semua bilik dah di kemas...disapu..di mop....lantai dah disental...licin berkilat.....
baju raya jugak semuanya dah berbasuh....



dan agenda arini adalah.....
menggosok stok baju keje incik asbenn sebanyak yang boleh 
sebab tak koser nak terkocoh-kocoh gosok baju bila balik dari sakan beraya nanti....
boleh psiko nanti beb bila badan penat pastu nak menggosok pulak..
oh..no..no..no..



tapi acara paling grand arini adalah.....




beg akademi fantasia masing-masing dah keluar....
tinggal blom isi aje lagik.....
mau makan 3 hari nak siap settle kemas beg nih...




*baru dapat merasa tenang tanpa terkocoh-kocoh ketika beribadat bila semua order dah selesai
ohsemnya perasaan ini...insyaAllah teman gunakan sebaik mungkin masa yang masih ada*






28 comments

Aug 13, 2012, 10:56:00 AM

wahhh ... beg sudah keluar ... aku tak sabo dah ni ....

Aug 13, 2012, 11:01:00 AM

uhk....jeles....aku plak kene stay lewat nak menyiapkan segala mak nenek tu...

Aug 13, 2012, 11:19:00 AM

jeles tol ngan nini...

Aug 13, 2012, 11:23:00 AM

wahhhh...packing time!

Aug 13, 2012, 11:24:00 AM

balik kampungggg..yeay..:)

Aug 13, 2012, 11:58:00 AM

Wah beg sdh dikemaskini,, hahhaa.. Mggu rehat mggu ni tp letih berkemas la plak :=

Aug 13, 2012, 1:21:00 PM

Akak kagum betullah dgn tenaga nini. Terkenang masa zaman muda2 dulu. Tak dapek pusing balik zaman tu, dik. Sekarang ni rumah akak yang sepah2 pun akak lolap mato yo. Tak larat, dik.
Raya pertama kat mana tahun ni, nini?

Aug 13, 2012, 2:19:00 PM

wah nak balik kg, nak kemas beg jugakkkkkkkkkkk

Aug 13, 2012, 2:23:00 PM

kah kah kah..beg akademi fantasia!

Aug 13, 2012, 3:31:00 PM

amboi dah start nak packing yer...syok nyer..:)

Aug 13, 2012, 3:33:00 PM

Tu diaa, "minggu rehat" yg penuh dengan pelbagai kerja, heheheh! Selamat sambung keja rumah & packing beg2 tu naa! :)

Aug 13, 2012, 3:50:00 PM

Alhamdulillah.. semuanya dah setel.. tahun ni akak tak balik raya di taiping sbb en.asben tak boleh cuti lama sbb dah ambil byk cuti masa gi umrah hari tu.. klu tak boleh gi raya rumah nini sambil mkn popia gulung.. klu nini lalu2 bangi/kajang jemputlah singgah ke rumah akak..

Aug 13, 2012, 3:59:00 PM

Lagi ohsem bila cek bank a/c tetiba jumlahnya naik mencanak tanpa diduga.

Ini yg dikata aktif!!

Aug 13, 2012, 5:16:00 PM

@eima beg dobot aje xde sbb takde baju nak packing.kehkeh

Aug 13, 2012, 5:17:00 PM

@O'gosh mender....aku pack aje awal..balik kg hari Jumaat jugak sbb boypren masih setia bertugas pagi tu

Aug 13, 2012, 5:17:00 PM

@Mak Wardah akak nk jeles dgn beg besar tu ke?..hikhikhik

Aug 13, 2012, 5:17:00 PM

@Cik Sara yeayy!!...jom2!

Aug 13, 2012, 5:17:00 PM

@nur anis balik kg Jemaat yang...

Aug 13, 2012, 5:18:00 PM

@♥ ROS ♥ itula pasal....tapi ok gak.takde merasa sgt pinggan daripada kene duduk mengentel popia

Aug 13, 2012, 5:19:00 PM

@Aidah akak lupa eh..nini kan baru 19taun..harusslah byk tenaganya..*perasanjap*

taun ni balik mengadap bonda mertua den yg rocks!...tak sabar nak balik tembak kokah!!

Aug 13, 2012, 5:19:00 PM

@adyna sila cari beg balik kg anda dan sila follow saya mengemas. ;p

Aug 13, 2012, 5:19:00 PM

@Daddy Ziyyad doc,..sambil kemas sambil nyanyi hoke..

menuju puncak!!

Aug 13, 2012, 5:20:00 PM

@Papa Mifz packing jer yg awal..balik kg lambat jugak ;)

Aug 13, 2012, 5:20:00 PM

@Dinas Aldi baiikkk....mekasih gepren incik kenon! ;D

Aug 13, 2012, 5:20:00 PM

@Hanis Azla ye ke..xpe.ada masa panjang umur sempat kita jumpa kan kak :)

Aug 13, 2012, 5:20:00 PM

@Hanis Azla ye ke..xpe.ada masa panjang umur sempat kita jumpa kan kak :)

Aug 13, 2012, 5:21:00 PM

@Kakzakie duit dlm bank dah kosong kak..sumer dah masuk acc lain.kihkihkih

Aug 14, 2012, 4:25:00 PM

itu lah kenikmatan org yg jarang balik.. macam kami? tapi masih keluarkan beg besar jugak :)

Post a Comment