Ahli Kelab Kad !!

Dec 20, 2012

Home » , » 20.12.2012

20.12.2012



















pernah menyimpan cita-cita ingin menjadi seorang arkitek...
tapi time dedulo...kalo nak jadi arkitek...kene belajo luar negara sana nun...
maka,dikuburkan hasratnya menjadi arkitek...
trus tukar cita-cita jadik MedicalOfficer...
belajo dalam negara ajer.....dan op cos dengan scholarship JPA...




namun begitu....walaupon tiada basic & kelulusan dalam senibina...
cita-citanya itu tidak terkubur macam tu sajer...
kini...beliau masih lagik mencurahkan idea & kreativitinya...
inilah suami saya....juga rakan gosipp saya...
yang berusaha gigih menghasilkan pelan rumah impiannya....
sanggup bersengkang mata mengadap pelan rumah dalam google...
memerah otak memilih bentuk rumah yang di-inginkan....
membuat ukuran..tak cukup panjang pakai pembaris...
pakai pita ukur pon dia belasah.....





setiap kali lalu kat tanah sebidang nih...
setiap kali tu rasa air mata nak menitik....
hasil titik peluhnya selama 4 tahun berkhidmat dalam sektor swasta....
murah rezeki kami sejak bermastautin di Taiping.....




moga impian & cita-citanya dalam merealisasikan pembinaan rumah idamannya menjadi kenyataan....
insyaAllah...kita sesama doakan ye...
jangan susah-susah bina rumah 8 tingkat yang....
rumah setingkat pon dah cukup...
yang penting kita sama-sama bahagia..








9 comments

Dec 20, 2012, 2:40:00 PM

Akak doakan semoga impian tu akan menjadi kenyataan, amin! Dah dekat dah tu haa, tapaknya dah ada, tinggai nak buat rumah ja dah. In syaa Allah, jadik!

Dec 20, 2012, 3:11:00 PM

hebat betui tuan doktor ni serba boleh ....

Dec 20, 2012, 4:13:00 PM

tacings~~chaiyok2 dr. azraai!!

Dec 20, 2012, 4:24:00 PM

Alhamdulillah.. seronoknya ada tanah sendiri.. lebih seronok bila boleh lukis plan rumah sendiri.. semoga terus murah rezeki nini dan keluarga..

Dec 20, 2012, 4:41:00 PM

wowww.. besau tanah ni.. boleh buat banglo sebijik..

Dec 20, 2012, 6:26:00 PM

perghhhh...besar tu tapak umah! apa2 pun semoga impian korang tercapai. aminnn...umah dah siap jgn lupa jemput aku, hehehehe....

Dec 21, 2012, 8:52:00 AM

Alhamdullilah..luasnya tanah..moga impian kan jadi kenyataan! In shaa Allah, aaminn.

Dec 21, 2012, 10:44:00 AM

Berkat usaha gigih & kesabaran yang tinggi.. Alhamdulillah, murah rezeki Nini suami isteri.. =)

Dec 22, 2012, 3:17:00 PM

InsyaAllah. Satu hari nanti Nini akan ambil gamba depan rumah sendiri dan masuk dalam blog. Akak tunggu.....jika ada umur akak.
Yang paling best kan, tuan doktor tu melukis guna meja cik mat. Gigih betul akak tengok. Hehehe.

Post a Comment