Ahli Kelab Kad !!

Dec 10, 2012

Home » , » Check up @ 21weeks

Check up @ 21weeks




siapa yang lebih happy pegi check up arini?....


 hah....tau dah kan jawapannya.....


demi me'ready'kan minda & memupuk tahap kesabaran yang tinggi.....



bihun goreng satu tupperware & air masak.....
dan semua berjaya dihabiskan oleh CikMat tanpa dapat umie tumpang sikit pon.....
dan part paling haru pegi check up kali nih....
masuk toilet amik urine siap ada pengawal peribadi temankan....
takde privasi lansung!!!!
sekejap-sekejap tanya... 'umie,dah kencing ke?'
grrrr.....camne nak keluar kalo ekau ado sekali dalam jamban!!




rekod check up kali nih.....


  • keputusan MGTT (air gula) aritu adalah sangat cun..5.5mmol/L time pose & 4.2mmol/L selepas 2jam
  • HB masih lagik dicatat dengan pen kaler merah...turun lagik tinggal cuma 10.8
  • misi senyum sikit bila berat badan naik menjadi 62.3kg ( saya makan tanpa henti hokeh! )
  • oleh sebab teman tak tahan makan ubat penambah darah yg dibekalkan oleh klinik..cik abg teman gantikan dengan ubat yang lain namanya sangobion
  • heartbeat baby sangat bagus..berdegup dengan pantas!
  • teman buat sekali harung dental check up & gigi sumer ok!
  • takde komen negatif dari misi melainkan kasik tarikh appointment baru bulan depan....



check out ajer dari KK...teman terus pegi sepital columbia...
jumpa big boss untuk tunjuk buku report card merah dan jumpa Dr. Jaya untuk scan.....
buat scan 3D untuk tengok wajah kesayangan kat dalam perut tuh...
nampak macam sempit ajer dia kat dalam sana.....
space perut teman kecik..hahahahahahha...
tapi alhamdulillah....baby sehat takde masalah....
dan jeng..jeng...jeng.....








dia masih malu-malu nak tunjuk samada dia Nini Jnr atau D Jnr  :)








8 comments

Dec 10, 2012, 2:50:00 PM

dup dap dup dap.. heheh..

Dec 10, 2012, 3:14:00 PM

Mesti dah tak sabar kan..

Kelakar Cik Mat.. masa tanya tu mesti macam Nafisah.. suara tak boleh control..kalau kita buat sshhh... dia pun buat jugak tapi cakap tetap kuat..

Dec 10, 2012, 3:21:00 PM

ok lagi tu Hb 10.8 :)

Memang better makan Sangobion/Obimin, sebijik semua ada dlm tu...kalau makan yg KK punya, banyak jenis, bau busuk..keh keh keh

Dec 10, 2012, 3:30:00 PM

agak2 ape ye agaknyer....mmmm...cik mat mmg makan x hengat kat umie tu..kikikiki..sweet sajoo

Dec 10, 2012, 5:50:00 PM

Alhamdulillah. Fuuhhh...lega rasanya ya. Sementara tunggu bulan depan tu, sila gigih lagi tambah berat badan. Kalau ada menu istimewa ke kan... masa ni lah dik, nak mintak kat cik Abang. Sure bagi punyalah.

Dec 10, 2012, 5:55:00 PM

Tang part CikMat dok sekali dalam jamban tu tak menahan akak gelak! :D

Dec 10, 2012, 8:04:00 PM

rindu nye nak peknen...

Dec 10, 2012, 9:41:00 PM

baby still nak berahsia, nak surprisekan umie & ayah dia tu :)

Post a Comment