Ahli Kelab Kad !!

Dec 9, 2012

Home » » Duduk..

Duduk..



Kalo dulu....
bila teman duduk sebelah jadik mem...
boleh ajer nak duduk gaya ayu silang kaki....
dan yang pasti seat belt tu kompem akan dipakai....
kekunonnye mematuhi sangatlah peraturan naik kereta...


tapi....
lately nih semenjak dua menjak cecah angka 20minggu.....
camnilah pose paling selesa mem disebelah...


bersila selebar yang mungkin...
serta tak berkeinginan lansung nak pakai seat belt....
boss besar kat sebelah dah tak koser nak bising suh tarik seat belt...
dan selalunya seat belt tu ditarik pakai cuma bila pak polisi buat road block ataupon big boss dah tarik muka masam..hahahahahahah
dan ini ajelah satu-satunya baju kurung yang boleh dipakai....
blom lagik bercadang nak menambah koleksi baju kurung baru sebab.....
tengah angin tak berapa ghajin nak pakai baju kurung....




ada sesapa nak temankan mak buyung esok pegi check up 21weeks?....
jom kita pegi scan sama-sama!!.....
kalo ada sesapa nak temankan..bagus sangatlah tu..
bolehla tolong pantaukan CikMat yang terpaksa teman angkut esok...
mau beristighfar panjang teman esok dikerjakan CikMat....
amik napas jap....tarik napas...hembusss....





ramai yang tanya kenapa teman buat check up di klinik kerajaan...
tahan duduk berjam-jam menanti giliran...
kenapa tak datang check up di sepital columbia ajer...
muehehehehehehhe....well,..
memandangkan kerjaya teman adalah sangat fleksibel...
tak perlu amik cuti..mc..mahupon time sheet...
so why not kita gunakan ajer perkhidmatan yang dah kerajaan sediakan...
teman lebih suka buat check up di tempat yang takde sape kenal siapa suami teman...
takmau ada double standard attention...
dan dari situ teman boleh buat servey tahap perkhidmatan diaorg....
tak semestinya semua staff gomen tak pandai buat keje..
sometimes ada jugak staff yang buat keje lebih baik dari private sector...
teman mungkin tak amik medical line...
tapi jangan simply kelentong gue...
takat term-terms medical yang simple..teman tau ajer..
dan setiap kali balik dari rutin check up...
cik abg tu kompem akan check balik buku report-card merah teman...
so sama jugak macam jumpa 2 orang doktor dalam satu hari..




by the way..
lamaaaa sangat makcik nih tak enteprem dalam blog teman...
semenjak pindah rumah baru nih...
makcik nih macam lost sikit...rasanya gps dalam otak dia bercelaru....
dia boleh ingat jalan nak ke rumah arnab tapi...
masih blom lulus dalam mengingati jalan balik ke rumah sendiri...
penyudahnya setiap hari teman terpaksa datang jemput makcik nih balik rumah..
satu keje pulak hari-hari jadi drebar dia....
kadang-kadang berjemput naik kereta..kadang-kadang berdukung...
alahai.....






10 comments

Dec 9, 2012, 11:52:00 AM

Sian macik diva tu. Camana nak ikut somi bila dah kawen nanti. Rumah dekat pun boleh sesat. Inikan KL Taiping. Hehehe.
Semoga catitan dalam buku merah tu okey esok ya. Take care, dik.

Oh ya, akak dah beli novel melayu utk nini. Nanti akak balik KL, akak poskan ya. Sekarang ni masih di kampung. Ada keje sikit.

Dec 9, 2012, 12:58:00 PM

kah kah kah...kang nanti tak sempat tarik sealbelt masa nampak roadblock, nak jawap apa kat abang polis?

nanti bersalin pun gi spital gomen ke?

Dec 9, 2012, 2:51:00 PM

@Aidah

entahla kak..gps dlm kepala dia semedang rosak.nak kene tukar baru tu.kehkehkeh

akak ada belikan ke?...macih kak!nanti sms berapa total kos semua tau. ;)

Dec 9, 2012, 2:52:00 PM

@Daddy Ziyyad

kalo jawab tali seat belt tak cukup panjang,agak2 pak polisi kasik lepas x?..hakhakhak
bersalin nanti rasanya nak pegi columbia..nak merasa beranak kat private pulaks ;)

Dec 9, 2012, 3:04:00 PM

Salam Nini. Amboi lamanya, rindu Nini jugak!

Akak bila pi check up kat kelenet kerajaan, lepas subuh pi ambik nombor kat pak guard dulu. Nasib baik kelenet dekat rumah. Peh tu sebelum 7:30 baru pakai lawa2 pi semula ke kelenet tu untuk pendaftaran. Kalau tak buat gitu, alamat lepas zohor baru boleh siap, kihkih. Dah biasa gitu :)

Dec 10, 2012, 9:02:00 AM

Dah nampak perut tu Nini. Meamng tak selesa kalau nak pakai seatbelt.

Kakak sebab kerja so dari check-up sampailah bersalin tak pergi pun hospital kerajaan.. sebab itu anak-anak kakak tak ada buku merah yg selalu org perkatakan. Tapi buku putih ada sebab dia guna buku warna putih hihi...

Dec 10, 2012, 10:23:00 AM

o0o .. bis tu nanti bersalin kat mana colombia ke spital gomen ??

betui tu medical term jgn nk kelentong jugak ke aku even aku tak blajar medical.... hehehe

mmg sekali ngan doktor aku bgtau ... klu dokter muda HO tu ...hmmmmmmm

Dec 10, 2012, 10:27:00 AM

Nini, makcik diva tu dpt layanan baguskan...

Dec 10, 2012, 2:48:00 PM

miss you dear ;)

Dec 10, 2012, 9:45:00 PM

dobot sgt comei!

Post a Comment