Ahli Kelab Kad !!

Dec 30, 2012

Home » » Kembali berPASTI!

Kembali berPASTI!




persembahan murid 4 tahun ketika sesi akhir persekolahan tahun 2012....
camne lagu dia?..cenggini haaa.....
" Suboh 2 rakaat..Zuhor 4 rakaat..
Asar 4 rakaat...Maghrib 3 rakaat..
Isya' 4 rakaat..itulah sembahyang kita"....

kemain riang dapat menyanyi sambil berebutkan mikropon yang seketul tu.....




'peace' kemain sebab dia dapat hadiah kecemerlangan akademik...



haaaa...itu cerita sebelum nak tamat sesi sekolah aritu....
arini cerita lain pulak....
setelah sebulan setengah lupa buku...pensel...baju sekolah....
maklumlah...hari-hari celik aje bijik mata...
tak payah gosok gigi..tak payah cuci muka...
terus terpa depan tv carik remote astro....
channel 613..615 tetap menjadi pojaan hatiku.....




tapi arini dah lain dah rentak bebelan umie.....
tarik tutup laci cari baju sekolah kat mana....
cari pulak penetas benang untuk tetaskan jahitan baju....
maklumler...taun lepas baju sekolah sumer kene buat lipatan extra..
panjang bebeno!...
tahun nih nampaknya semua dah boleh pakai tanpa perlu extra lipatan....
save budget beli baju sekolah...



 untuk sesi 2013....
beg sekolah,bekas pensel dgn botol air aje yang beli baru..
yang lain sumer kita recycle termasuklah baju sekolah, pensel & pensel warna...




 gantung Ben10 kat beg sekolah dengan harapan...
CikMat tak jadi cembeng & cengeng hari pertama pegi sekolah nanti..
umie banyak keje hari pertama bukak sekolah...
lepas settle urusan PASTI..
nak rushing pegi sekolah kebangsaan pulak untuk pendaftaran CikMat masuk darjah 1 untuk sesi 2015...
mana tau kot nasib baik boleh dapat tempat untuk pra-sekolah tahun 2014...








5 comments

Dec 31, 2012, 6:27:00 AM

seronoknyer tgk anak masuk pasti atau tadika nih.. :)tak sabar nak tggu anak membesar :0


**baru sempat blogwalking... sorry lama xjengukk..huhuhu

Dec 31, 2012, 7:00:00 AM

Bab conquer mikrofon tu paling kelakar. Sibbaik tak de yg meroyan guling2 atas pentas. Hahaha.
Dah nak start skolah balik kan. Akak pulak yg rasa kejap beno cutinye. Padahal akak ni tiap2 hari dok umah je. Selamat bersekolah cik mat dan selamat bizi semula pada puan ummie tuuu...take care ya.

Dec 31, 2012, 9:51:00 AM

Cik Mat, Tahniah dan selamat kembali ke sekolah.

Nini, take care. hugs and kisses buat Ms. Dobot.

Dec 31, 2012, 12:26:00 PM

Nini...

1. Budak-budak memang suka mikrofon
2. Cuti ramai yg bangun terus ke tv
3. CikMat dah tinggi
4. Tahniah CikMat - moga terus cemerlang

Selamat menyambut tahun 2013 dari kakak.

Dec 31, 2012, 12:35:00 PM

Tahniah Cik Mat!!!

Saya harap Cik Mat & anak saya tak akan cembeng & cengeng juga pada hari pertama mereka nanti...hahaha

Post a Comment