Ahli Kelab Kad !!

Feb 21, 2013

Home » , , , » check up@ 31weeks..naik pangkat!

check up@ 31weeks..naik pangkat!



selamat dah sesi check up 31 weeks semalam....




  • kalo 2 minggu lepas berat dah cecah 68.2kg ,..semalam teman dapat kenaikan pangkat.dapat calit 1 kat bahu.berat dah jadi 69.5kg.takde kata yang terlafaz melainkan mata membulat tengok angka timbangan terkini.. selama nih asyik pegang angka 5+ ajer..skrng dah nak join kelab 7+..syahdu!
  • bacaan HB mencatat bacaan paling syahdu.misi siap cubit-cubit manja lengan teman ni ha...maunya tak kene cubit..



mencatat bacaan paling rendah..
9.9 sajor.  kata misi kalo lagik 2 minggu bacaan HB tak naik jugak..
dia mau kasik teman injection kat montot....
tidakkkK!!!!!!!!!!!
takpe misi..teman upgrade makan pil sangobion 2biji 1hari..
nama nak tadah montot untuk dicocok..tidak sama sekali!




memandangkan since start pregnen bacaan Hb teman memang tak memberangsangkan..
makanya even check-up 2 minggu sekali..
lengan teman tetap terpaksa rela menadah untuk dicucuk...




 lengan feveret..
belah ni ajer yang paling senang nak amik darah..
nampak tu..dah bengkak





check up semalam...
misi kasik keje rumah...
katanya kene buat keje rumah ni..tidak boleh tidak.
tapi setakat ni dok kira dalam otak aje dulu..petang karang tulis..


 misi dah sesiap tolong tulis tarikh..
hahahaha...nampak sangat dah tu yang teman tak boleh ngelat..




sekarang kat tmpt keje cik abg tu tengah musim appraisal..
arini cik abg tu ada appraisal performance keje dia..
GM dah janji nak ajak "date" pukul 3.30ptg kang...
makanya,..teman pepagi lagik dah buatkan dessert untuk cik abg tu...
dessert feveret dia yang paling senang nak buat..




agar-agar laici bersusu..
kekunon dengan harapan bagi semangat bahawasanya...
performance keje dia adalah ohsem!




bila tengok agar-agar feveret dia dah siap..
makanya,..cik abg tu berbaik hati nak masak lunch arini...
maka,..ber"western"lah menu lunch teman arini....




 daging....




setelah siap masak..
macam  nih lah presentation hidangan hari ini...





 beefsteak sos black paper bersama mushroom soup...




maka dengan ini...
jelaslah sudah faktor-faktor kukuh kenaikan berat badan teman yang ketara...
hidangan makanan yang sangat ohsem & penuh kasih sayang dari somi terchenta...
spaghetti..salmon steak..macaroni cheese..beefsteak...mushroom soup...
cannot resists...cannot...cannot...cannot..
sebaliknya menerima dengan senyuman walaupon tahu berat dah cecah 70kg!!!




9 comments

Feb 21, 2013, 2:45:00 PM

aaaaa...baru nak cakap..faktor en somi masak sedap tu..Pasal Hb tu kan...dulu akak buat camna tau...dua tiga hari nak gi klinik baru pulun makan pil tu ngan elak teh kopi selalu..pasti naik insya Allah

Feb 21, 2013, 3:40:00 PM

redha jelah kan bab berat ni, namapun pregnant..Saya ni pun baru masuk 5kg dah 6 bulan..Haraplah tak bertambah dengan banyak lagi, seram nak masuk 60++

Feb 21, 2013, 4:10:00 PM

patot lah cecah 7 series....makan makanan mat saleh time lunch...wakakakaka..

rajin2 makan kerang ya...agagagaga

Feb 21, 2013, 4:30:00 PM

Tu la dia, hero gagah dok masak sedap2, tu yg naik mencanak berat isteri terchenta. Sayang sungguh dia kat wifey dia tu :)

Feb 21, 2013, 4:33:00 PM

bukan takat jd doktor tp chef gardener penternak carpenter ape lagi pas ni

Feb 21, 2013, 8:54:00 PM

pernah buat thalasemia screenig x?

Feb 21, 2013, 10:29:00 PM

Lepas bersalin pakai bengkung ketat2... sure ramping balik....he he

Feb 22, 2013, 9:17:00 AM

jgn lupa ye buat keje umah misi kasi tu

Feb 22, 2013, 10:28:00 PM

kompom pandey ckp omputeh ank ko nnt.. hahaha..

Post a Comment