Ahli Kelab Kad !!

Feb 24, 2013

Home » , , » Bersalai..

Bersalai..



sejak pindah rumah sewa baru nih...
tahap ke"dekat"an rumah teman & En Hanit adalah sangat ketara....
boleh main laung-laung aje kalo nak pinjam garam ke..ubi kentang ke...


haaa...nampak tu En Hanit...
tengah bizi proses siang ikan kat rumah dia....
dekat sesangat rumah kitaorang sekarang....



 cik abg kat sini pulak tengah bizi nak nyala api...
nak bakar tempurung kelapa untuk sesi salai ikan....
diaorg bersembang style laung-laung ajer...



 yang ni pulak asisstant merangkap tukang melambat keje...




 ikan keli yang dah ready nak kene salai...



 abg ni memang suka sangat kalo dapat main api...







 geng dah sampai lepas settle sesi proses ikan....
rumah dekat nih..senang...
sorang tukang siang...sorang tukang panggang...sorang tukang masak...



maka,..inilah menu kami semalam..
ikan keli salai masak lemak cili api...
tumis sayur bayam..kicap bercili....
sadaqallah...




4 comments

Feb 24, 2013, 3:06:00 PM

pehh....teringin seh ikan keli salai masak lemak macam tu.
syok kalau dpt berjiran macam tu..... dah siap, makan ramai2 :)

Feb 24, 2013, 3:18:00 PM

Sedap tu nini...baguslah ada geng best camni..kerja berat jadi ringan...

Feb 24, 2013, 9:00:00 PM

Keli akak suka, bayam akak suka, aisehmen..Nak pi serang pun sure dah habes, kihkih!

Feb 26, 2013, 12:13:00 PM

benda yg saya confirmed tak rajin buat, menyalai! hahaha...eh, jom berjiran...:P

Post a Comment