Ahli Kelab Kad !!

Feb 15, 2013

Home » » Umrah

Umrah



Alhamdulillah....
mak dan abah teman udah pon selamat berlepas ke tanah suci
 untuk menunaikan umrah mereka semalam...
dari pukul 6pagi sampai 10pagi teman berkampung di KLIA...
siap sesat - sesat cari tempat letak kereta TAH..
hahahahahaha....




 1 beg besar ajer...







 abah sebelum tukar pakai kain ihram..



 time nih mak boleh sengih besarrr lagik..
tau ajelah gelagat cucu-cucu dia..


buat tempat duduk KLIA tu macam opah dia yang punyer...
takpe..opah tak marah..



 mak buyung yang tak koser berbaju kurung....
gigih cari baju baru sebab baju lama sumer dah tak muat!!!




 time nih awal lagik..
baru pukul 7 pagi..
jadi keadaan ruang legar aras 5 nih lengang lagik..






 haaaaa....masa nih dah pukul 8pagi..
manusia...jangan dikenang ramainya...
semua berebut nak dapat turn cepat untuk amik passport memasing..
padahal nak pegi tanah suci buat umrah tu....
bukannya kapal terbang nak tinggal korang pong...
rileksss la.... *ati panas sbb mak buyung kene rempuh time nih*








 time nih rasa dah sayu-sayu..
mak macam takmo bercakap banyak dah time nih...



abah bizi melayan adik bam-bam...
adik bongsu teman tak dapat hantar mak abah semalam...
dia ada kursus kepimpinan di Langkawi..
maka,...bertangisan dalam telepon ajelah anak manja sorang tu..



 gambar sebelum start sesi air mata....
cuba dah sengih tapi sengih teman tak menjadi...
memula salam & peluk abah dulu...
tak bole nak cakap pape sebab rasa sebak lagik banyak...
cuma mampu cakap pada abah.."abah tau kan apa yang ayong nak cakap"...
sambil peluk abah ketat-ketat...
selebihnya tekap tisu kat tepi mata supaya air mata tak menitik..
peluk dengan mak pun jadi macam tu....
mak dah ujan lebat selebatnya...jadi haruslah teman jadi lebih tabah dari mak..
masih lagik dengan style yang sama...
tekap tisu kat ujung mata ketat-ketat..



maka,selama 2 minggu ni..
teman & cik abg akan jadi ketua keluarga...
semua urusan adik-adik dibawah tanggungjawab teman..
insyaAllah,panjang umur 26hb nih mak abah akan balik..
moga semuanya selamat...
selamat pergi & selamat pulang mak,abah..





12 comments

Feb 15, 2013, 12:30:00 PM

Amin....Parents in law aku pun nak pergi next week...

Feb 15, 2013, 12:37:00 PM

Alahmdulillah... kakak kalau melihat org pergi ke tanah suci otomatik rindukan Masjidilharam dan Masjidnabawi.

Moga mak-abah Nini diberi kesihatan terbaik utk menjalankan ibadah dgn sempurna.

Feb 15, 2013, 2:10:00 PM

Sayu gak baca. Tapi tahan airmata...malu nampak dak bebudak kat umah ni. Semoga mak dan abah nini selamat menunaikan umrah dgn sempurna, selamat pergi dan selamat balik. Amin.

p/s teringin nak pergi sebenarnya. Dah lamaaaaa sangat simpan impian ni. Tapi ongkos belum cukup, dik. Huhuhu.

Feb 15, 2013, 3:17:00 PM

Alhamdulillah.. seronoknya emak dan abah nini mendapat panggilan untuk menunaikan umrah.. Semoga mereka mendapat umrah yang makbullah hendaknya.. insyaAllah..

Feb 15, 2013, 3:36:00 PM

musim org G umrah kan sekarang

Feb 15, 2013, 3:45:00 PM

Saya setuju sangat part ini:

" semua berebut nak dapat turn cepat untuk amik passport memasing..
padahal nak pegi tanah suci buat umrah tu....
bukannya kapal terbang nak tinggal korang pong..."

- parents awak dah tunaikan haji ke tak? kalau belum, nanti bila mereka ke Tanah Suci utk tunaikan Haji, feeling sedih kita sebagai anak masa hantar mereka tu, lagiiiiiiiiiiiiii mendalam...hihihih..Saya dah rasa masa parents saya tunaikan haji tahun lepas...

Moga parents awak dianugerahkan kesihatan sepanjang berada di sana..

Feb 17, 2013, 10:54:00 AM

@O'gosh Iskandar
alhamdulillah..moga semuanya selamat ye

Feb 17, 2013, 10:54:00 AM

@Kakzakie
InsyaAllah kak.nini pon harap macam tu

Feb 17, 2013, 10:56:00 AM

@Aidah
InsyaAllah kak..nini pon doakan macam tu.moga satu hari nanti,tercapai hasrat akak nak ke sana

Feb 17, 2013, 10:56:00 AM

@syawalsimpsons
haah.mmg tengah musim

Feb 17, 2013, 10:57:00 AM

@Daddy Ziyyad
Alhamdulillah,..ibadah haji dah selamat disempurnakan tahun 2002 dulu.ni baru 1st time pegi umrah.diaorg masih menunggu giliran utk menunaikan haji lagik sekali.katanya tahun 2017 nanti baru dpt.

Mar 6, 2013, 7:47:00 PM

Kalau menunaikan umrah. Sah x pakai contact lens? Mohon jwb ;)

Post a Comment