Ahli Kelab Kad !!

Feb 11, 2013

Home » » Aktiviti balik kampung

Aktiviti balik kampung



baru berjaya bukak laptop..
2-3hari macam lupa ingatan pada pesbuk..blog...
seronok sangat sebab semuanya sejuk!
ni pon baru dapat line berokband..


dah 3hari berkampung kat sini....
kalo nak diceritakan aktivitinya,memang berbuih mulut...
teman buh gambar ajelah ye...




 kita mulakan dengan acara breakfast dipagi Sabtu...
kodok cicah lemak cili api ikan parang+sawi jeruk...
beserta iringan kepok lekor dan teh o panas....
adeeiiii.....pepagi lagik udah hot!!




di-ikuti hidangan makan tengah hari yang simple tapi sangat mengujakan cacing dalam perut...
muahahahahahhaa.....
ikan cencaru bakar,kupang masak sos air tangan mak buyung,
sayur bayam tumis,ikan parang masak asam pedas & cili api kicap...
sambil makan..sambil lap peluh!





acara sengal dimalam hari...
tempek inai kat rambut & kuku kaki....
ni namanya takde keje..cari keje..





bekalan piknik semalam....
mak mertua bizi pegi mesyuarat persatuan...
meninggalkan anak menantu berjimba dirumah...
maka,..marilah kita ke Blue Lagoon,PD mengisi masa..





 sepanjang dikampung..
TAH diberikan cuti berkhidmat..
maka,..pilih saja kenderaan yang mana berkenan dihati..










piknik...piknik....



teman sampai dalam pukul 2.30petang
dan kebetulan air laut tengah surut...
keadaan cuaca adalah sangat ohsem...
redup & angin sepoi-sepoi..



layang-layang tinggi diawan biru..





abang ensem yang taknak hitam....
padahal....


malam tu takde acara..
sebab masing-masing dah letih....



untuk acara pagi nih....
kita mulakan dengan breakfast roti canai...
kemudian di-ikuti dengan acara...panjat pokok...



acara tebang pokok rambutan belakang rumah mak...
pokok tu dah cecah atap rumah...
mak risau pokok tu tumbang hempap rumah...
maka,memanjatle cik abg tu...Apis jadi asisstant kat bawah..
patutlah dia bawak balik chainsaw dari Taiping...



apa keje CikMat?






main pasirrr....
umie tak boleh nak cakap apa...
time nih,..semua jelingan maut umie umpama angin lalu ajer kat telinga dia..



habis acara main pasir..
dia sambung acara lain pulak...



acara kejar ayam keliling kawasan rumah uwan..




tolong uwan alihkan anak ayam yang baru menetas...




pehtu kunci diri dia & uwan dalam rumah ayam...
ikut sukahati la CikMat..



uwan yang gagah berkasut boot getah tinggi...


dan acara hari ini kita tamatkan dengan hidangan tengah hari yang....




 amat dinanti-nantikan....
gulai lada api ayam (sembelih ayam uwan)
sayur cemperai rebus dan petai jeruk...
tapi mahaple,..teman idak makan petai..





 agar-agar berlapis dari adik ipar pompuan teman...
aduiiila...mewah perut!



acara petang nih?...
jom kita sesakkan pekan Tampin yang dah memang sesak...




mana dobot?...



kalo dah namanya YB...
haruslah tak lekat duduk rumah...
bekas dia ajer yang ada kat rumah....
dianya entah ke mana...







5 comments

Feb 13, 2013, 9:55:00 AM

dobot tak takut plak die pi jejalan sesekor tu ...kang kena kipnap ngan kucen kampung kang ./..

mewah mknan tu ..semua pakat penuhi kehendak ibu buyung ke

Feb 13, 2013, 10:25:00 AM

CikMat terasa bagaikan burung - bebasnya tak terkata. Mana nak pergi pun boleh tak bimbing ada org nak culik... syok balik kg:)

Feb 13, 2013, 12:37:00 PM

Alaaaaaahaii..apo tak kobar nini kek blu lagun. Dah dokek na ngan umah akak tu, dik. Akak duduk ghumah yo wiken tu. Tak keluar memana pun. Jem betul arah ke PD. Kalau akak merayau ke Blu lagun, terserempak kot dgn nini. Tak de rezeki kita nak jumpa, nak buat camana kan.

Feb 13, 2013, 2:51:00 PM

waaahh.. penuh xtvt balik kampung...
sonoooott!!!
mesti rasa cam tanak blk kan.. heheheh

Feb 14, 2013, 3:36:00 PM

Best baca aktiviti balik kampung nih. Makanan semua sodap & aktiviti membantu uwan sampai siap kunci diri dalam rumah ayam tu pun best, hahaha!

Post a Comment