Ahli Kelab Kad !!

Feb 6, 2013

Home » , » Check up @ 29weeks

Check up @ 29weeks


laporan penuh check up arini.....



  • berat badan naik dengan cemerlang!!!...cemerlang tau bukan bagus.maunya tak cemerlang.bulan lepas 65kg..bulan nih 68.2kg...gojesss!!! gojess!!.terus rasa nak pitam bila tengok meter berat tu cecah 68kg.nak kata makan nasi banyak,takde pong..makan buah belimbing aje yg galak sekarang nih dengan makan biskut jacob..
  • oleh kerana berat badan naik dengan cemerlang,..makanya Jumaat nih teman harus repeat MGTT sekali lagik.doktor takut ada kencing manis.tapi,insyaAllah takde!
  • meter HB menurun dengan mendadak..bulan lepas kemain cantekk dengan 11.1  Bulan ni dia turun sampai 10.2  misi kata kalo lagik 2 minggu turun lagik,..dia nak kasik ubat lain.adeh cik misi,tak payahle tambah koleksi ubat teman.HB turun mungkin sebab teman susah nak tido malam.tu sebab selalu pening kepala.mungkin tu kot penyebab HB turun.
  • tadik misi bagi dengar degupan jantung cik adik kat dalam perut..kemain laju!!..gamaknya baru lepas senaman dalam gym kot..heartbeat dia dlm 137 mcm tu...bagus nak..bagus!
  • oleh kerana dah mencecah 29minggu,..makanya sesi berjumpa misi & doktor telah dimajukan lagik dengan kunjungan setiap 2minggu...ohsem..ohsem..teman memang suka pegi sepital nih.macam pegi tesco je..parking pun senang dapat. (senang sangat!!)
  • arini ada sesi scan..nak tengok uri camne..baby ok ker..semuanya ok.kepala baby dah ke bawah which is good..besar harapan umie nak beranak normal anak oiii....disebabkan kepala udah ke bawah,..patutle teman semedang rasa nak terkucil ajer.baru kene sidekick 3-4kali,..udah rasa mcm pundi kencing nak meletop..
  • dan arini dengan rasminya doktor bagitau berat baby udah mencecah 1.3kg..
    nak,..baru 28minggu kamu udah 1.3kg..nak tunggu sampai 39minggu nanti,ntah berapa berat kamu anak oii..


kalo makan biskut jacob pun berat naik dengan cemerlang..
teman nak tukar makan kepsi ajelah lepas nih..
mana tau kot berat menten ajer...muahahahahahaha



sekian laporan maternity check up dari teman.



18 comments

Feb 6, 2013, 2:52:00 PM

Bravo!!! Umi dia asyik kurus ja...bila lg nak rasa naik bdn .ehehe.

Hopefully everything ok. Baby membesarlah dgn sihat (but not overweight ya baby!) Bagi peluang ummi nak try vaginal delivery :)

Feb 6, 2013, 3:20:00 PM

alhamdulillah semoga semuanye nanti mudah2 aje

Feb 6, 2013, 3:38:00 PM

Syabas betti!! Keep up the good work kata cikgu skolah. Tetiba.
Tapi best kan carik parking kat sepital. Baik gomen mahupun swasta. Sama jeee kekdah. Belum masuk check dah melambung bp. Hahaha.
Akak doakan nini boleh bersalin normal dan yang penting mak dan anak sihat. Amin.

Feb 6, 2013, 4:30:00 PM

Alhamdulillah semua ok....weh...nanti msg aku alamat ko....sekian terima kasih

Feb 6, 2013, 5:27:00 PM

Congrats!! happy for you. jgn rasa guilty sgt bila berat badan naik masa pregnant :)

lepas deliver baby, mesti kurus balik punye. don't worry.

reeneeraaid.blogspot.com

Feb 6, 2013, 5:46:00 PM

alhamdulillah...kena rajin makan obat tambah darah tu..xpon mkn je kerang bayam brokoli..hehe...

Feb 6, 2013, 6:22:00 PM

Semoga boleh bersalin normal nanti, amin! Udah dikerapkan epoinmen tu eh. Takpalah, biaq dema check betoi2.

Feb 7, 2013, 1:07:00 PM

Boleh tahan juga adik CikMat ni Nini baru 28 minggu dah 1.3kg. Ini mesti dia syer makan biskut juga:)

Feb 7, 2013, 3:04:00 PM

nak lagi cemerlang terbilang, makan lah nasik kandar setiap hari...hahahaha

Feb 8, 2013, 4:37:00 PM

@~najwa~

takmo overweight...menangis umie ko nak!

Feb 8, 2013, 4:37:00 PM

@eima

InsyaAllah :)

Feb 8, 2013, 4:38:00 PM

@Aidah

tenkiu cikgu besau.
nini mmg suka cari parking kak.kalo boleh nak parking yg palingggg jauh!

Feb 8, 2013, 4:38:00 PM

@O'gosh Iskandar
baik! kasih diterima

Feb 8, 2013, 4:39:00 PM

@ReeneeRaaid
harapnya mcm tu lah.insyaAllah :)

Feb 8, 2013, 4:39:00 PM

@Kniedaz

bayam,brokoli sumer suka tapi kerang...errr...

Feb 8, 2013, 4:39:00 PM

@Dinas Aldi
InsyaAllah kak.

Feb 8, 2013, 4:40:00 PM

@Kakzakie
kihkihkih...silap2 bila dah keluar nanti,..dia lagik hebat mkn biskut!

Feb 8, 2013, 4:40:00 PM

@Daddy Ziyyad

kalo mkn nasi kandar doc,..bukan lagik cemerlang terbilang...tu namanya naik pangkat!

Post a Comment