Ahli Kelab Kad !!

Feb 26, 2013

Home » , , » Sukan sekolah

Sukan sekolah




oreng dan CikMat = tak sesuaiiiiiiii



settle dah acara sukaneka tahunan tadika anak bujang teman tu...
kalo tahun lepas datang lambat,..tahun ni adalah cepat sikit dari tahun lepas..
hehehehehehehe....
kalo tahun lepas kata kene sampai sebelum pukul 8pagi,...
8.20pagi baru teman sampai..
tahun nih kita hupgrade sikit....pukul 7.55pagi dah sampai..
dan hujan renyai-renyai mengiringi acara sukan arini...
sape yang paling gembira?..
haruslah kanak-kanak sebab dapat bersukan dalam hujan..
tapi Allah permudahkan segalanya...
setengah jam lepas tu, hujan pon berhenti..




bukan senang nak susun semuanya supaya bertenang dalam barisan..
termasuklah budak yang beratur no.3 dari depan tu...




 kostum perbarisan tahun nih...
dah macam nak pegi mana ajer..
dalam 11 buah tadika PASTI yang bertanding kawad perbarisan..
PASTI CikMatlah yang paling sempoi..




 time nih CikMat blom buat hal lagik..
tak lama lepas tu,..dia dah buat muka 40 sen...
bila di tanya kenapa...jawab dia.. " Ahmad lapar..Ahmad nak makan nasi"
gulp...umie takde bawak bekal nasi nak....
tapi umie ada bawak bekal..




sandwich telur...


mujur dia nak makan..sebab ada telur..
tapi jenuhlah meriba CikMat atas peha..
sambil perut kene siku-siku dengan dia..



 tak sure PASTI area mana tapi kostum rama-rama tu...









 kostum tok arab pon ada!




lepas aje acara perbarisan..
cikgu edarkan nasi lemak sebungkus sorang untuk semua budak tadika...
kalo cikgu edarkan untuk mak bapak jugak,..mmg bestlah!



 dia nak jugak amik gambar umie dia yang bizi membulatkan pipi...



rojak buah yang boleh tahan pedas...
tapi tetap teman suap masuk mulut..lapo





 CikMat yang kuyup..
masa acara perbarisan tadi,..tetiba hujan lebat..




untuk tahun ni,..cikgu tak masukkan CikMat banyak acara...
lagipon umie tak dayo nak tunggu sampai majlis abes...
CikMat masuk 1 acara ajer..
acara masukkan buah ke dalam bakul..




 oleh kerana tahap kedepan perut umie nih,..
maka,umie susah la sikit nak masuk acara menyelit...
ayah terpaksa amik alih acara menyelit untuk tahun nih..
CikMat ni kalo nak suruh buat apa-apa,..kene instruct dia dalam english...
dia boleh aje paham kalo kita cakap BM dengan dia..
tapi,..kalo cakap english tu,..dia lebih paham..
sila salahkan ayah yang selalu cakap omputih dengan dia..
kalo dengan umie,..semua bahasa ada..korea..japang..indon..
hahahahahaha




 ayah yang berjaya menyelitkan diri dikalangan ibu-ibu kat situ..
masing-masing bizi kasik arahan kat anak2 memasing....





 " U have to run until U reach the hulla-hoop over there..
take only 1 fruit..whatever U like...
then run again & put the fruit that you already take into the basket..
after that, U have to run back here,ok? "

gitu kot gamaknya ayah cakap dengan dia...




 dan dah kalo namanya sukaneka..
kompem mak ayah yang lebih excited..
memasing pegang kamera...
teman amik port tepi yang dekat dengan lane tadika CikMat..
lane no.3 dari kiri..




 kata cikgu,..kalo bab nih..
CikMat cuma akan kutip satu jenis buah ajer..
buat stoberi..ada seketul aje pulak tu..
makanya,..CikMat diletakkan sebagai pelari ke-3..
supaya dia boleh amik buah stoberi...
kalo buh peserta terakhir kang..takot CikMat patah balik sebab buah stoberi dah takde..





 nak tunggu acara ni start aje..
ada kot 20minit teman berdiri...
time tu pinggang toksah cakaplah...
dah rasa cam nak nangis masa nih tapi tahan dulu...
sakit woo...seriusss sakit sesangat!
walaupon ramai yang hengat teman nih baru nak masuk bulan ke-4 pregnen..
(kalo tengok secara live lah..)
tapi hakikatnya,..udah nak masuk 8 bulan dah...
kulit perut dah setegangnya....nak garuk pon tak sampai hati..
hukhukhukh....





acara dah start dan inilah anak bujang teman..
berlari riang sambil sempat senyummm..
terpaksa lari tanggal kasut sebab cikgu suruh katanya...




 tengok buah apa yang dia amik...
tetap stoberi....





selamatt dah masuk dalam bakul...
dan kumpulan tadika CikMat dapat no.3..
lega!..tak sesia umie berdiri kat tepi macam nak putus pinggang...




tapi untuk kali nih..
teman tak tunggu sampai acara penyampaian hadiah...
acara cabutan nombor bertuah pon idak...
udah tak larat sesangat...
bangun pukul 6 pagi sebab nak siapkan bekal..siapkan CikMat...
sempat lagik basuh kain..kemas rumah..
badan dah tak terdaya sesangat..
abes aje acara CikMat,..terus cik abg ajak balik..
gamaknya dia pon udah tak lalu nak tengok muka selebet yang teman tayang..
balik rumah,..teruss baring...
sakit sesangat rasa pinggang..sampai rasa nak muntah!
tup-tup tengah tahan sakit tuh..
 ada pulak tangan "sakti" tolong urutkan pinggang & belakang...
dapatlah lena dalam 15minit..lega!



maka semalam..
adalah kawan teman nak berperang kat rumah...
tadika CikMat declare cuti sebab sukaneka buat hari Ahad...



6 comments

Feb 26, 2013, 11:19:00 AM

tahniah cikmat tahniah jugak utk mak sbb bg komitmen tgi utk anak

Feb 26, 2013, 11:47:00 AM

semangat cik mat sukaneka yaa

Feb 26, 2013, 12:05:00 PM

Hahahaha..CikMat lapar nasik...

comel tgk budak2 tu ber costume...ni kiranya sukan combine semua PASTI lah yer?

Feb 26, 2013, 12:13:00 PM

CikMat suka stoberilah tu Nini.. nasib baik tak ada tangan lain ambik hihi...

Habis hadiah dia macam mana? Hari ini agaknya dapatlah tu

Feb 26, 2013, 6:51:00 PM

Tak bleh tahan gelak part takut CikMat patah balik sebab buah stoberi takdak tu, kahkahkah!

Nasib baik ada tangan "sakti" tu :)

Feb 27, 2013, 10:14:00 AM

Nini ibu serbaboleh, Alhamdulillah dapat jugak Cik Mat hadiah...Anak Doctor mesti ayah dia ajar cakap orang putih nak train doc jr...ala Nini nih...bukan salah ayah dia.

Post a Comment