Ahli Kelab Kad !!

Feb 8, 2013

Home » , , » MGTT..balik kampung

MGTT..balik kampung



pagi nih dengan jayanya teman udah merepeat test MGTT...
cuak gak...riso kot ada kencing manis..
jadi,sebelum pegi klinik..
teman buat test sendiri kat rumah...
well.....teman pon doktor kan..hahahaha



hasilnya dari berpuasa makan pukul 10malam tadik...
4.2 ...okeh nih! ( diri sendiri yang cakap)


lepas dah test, baru drive pegi klinik...
dan hari nih semua jalanraya ke bandar Taiping adalah sangat punuh dengan kereta..
mentang-mentanglah diaorg nak rayo..
pukul 7.50pagi gerak dari rumah,..pukul 8.30pg baru sampai klinik...
apo ko jauh sangat..selalu tu seploh menet dah sampai...




lepas dah amik sebotol darah & menghabiskan segelas besar air gula..
teman balik ke rumah semula..
tak koser ler nak menambah jemaah kat klinik yang ramai..
balik rumah guling-guling ngan dobot kejap baru best...
lepas 2 jam,....inilah keputusan paras gula dalam darah yang teman test sendiri..



 dah hypoglycemia sebenarnya time nih...
nak makan tak boleh..takat minum air kosong je sikit-sikit..redha ajelah..
cepat2 pegi klinik untuk second botol amik darah..
lepas tu terus pulun makan mee sup...
lega!!




maka,dengan ini...
teman mengesahkan diri sendiri takde diabetic...
keputusan rasmi kene tunggu 2 minggu lagik..




 bila beg akademi fantasia nih dah keluar..
maksudnya teman akan bermusafir dalam tempoh yang lama...
konsider vacation jugak...
vacation cari ketiak mak mentua...kehkehkeh..
iye,..teman nak balik N9 malam nih...
nak mengadap bonda mertua yang terchenta...
dah rindu dengan gulai lada api ayam dia..rendang daging dia...
rindu dengan kuih kodok cicah sambal tumis ikan bilis dia...
amik ko...sumer yang teman rindu adalah makanan..hahahahaha
lagipun kalo boleh teman nak balik sana sebelum teman start sarat...
tak larat nak duk lelama dalam kereta bila perot dah makin berat...



dek kerana tadika CikMat cuti sampai 12hb sajor..
maka,..teman udah sesiap bagitau cikgu dia..
bahawasanya CikMat akan ponteng sekolah dari 13-15hb..
tapi bukan cuti kosong sajer..buku tetap kene bawak...
jangan asyik nak panjat pokok,...ronda keliling umah wan ajo...




cik abg : yang,u siram pokok serupa macam nak penuhkan kolam ikan.
teman : sebab Nini siram banyak airlah daun kesum tu suburrrrr yang....
cik abg : haah..sampai boleh berenang daun kesum tu..



ni yang teman malas nih...
tolong siram pong kene komplennn....





9 comments

Feb 8, 2013, 3:49:00 PM

Salam Nini. Kalau lepas test gula tu mak akak dapat result camtu, cepat2 akak buat Milo bagi dia minum. Dulu 2 kali kena panggil ambulans bila dia pengsan hypo. Bila dah beli benda alah tu check sendiri kat rumah, baru la boleh kawal. Rasa lain macam ja terus buat test.
Selamat bercuti, jaga diri baik2 na. Kiss Dobot & CikMat untuk akak :)

Feb 8, 2013, 3:58:00 PM

pokok pun sesekali nak gak merasa swimming dalam pool...
ekekekeke

safe journey ye uols....

Feb 8, 2013, 4:14:00 PM

selamat makan die ... hehehe itik salai tak cuba ke

Feb 8, 2013, 4:34:00 PM

Cari celah ketiak mak mertua tu yg tak menahan.hahahahaha.
Menantu kesayangam nih :)


Psst..subur gile kesum tu...daun lebor lebor :)

Feb 8, 2013, 4:35:00 PM

@Dinas Aldi

nini jarang2 guna bendaalah tu kak..kekunonnya rasa diri tu takde penyakit.hahah..tapi since pregnen ni mmg selalu guna.takuuutttt

Feb 8, 2013, 4:35:00 PM

@miloais milo

Kak Sue,
tu la pasalll...dah tulung siram pong kene komplen.hahahaha

Feb 8, 2013, 4:35:00 PM

@eima

itik salai?...tidakkk!!!

Feb 8, 2013, 5:27:00 PM

Bestlah oghang tu cuti lamo. Solamat mongait pokok buah yo. Musim buah apo sokaghang ni, dik? Dobot balik sekali tak? Sampai hi-way sg besi tu, suruh dia sambut flying kiss abang milo dia ya. Hihihi.

Feb 10, 2013, 8:57:00 AM

sonoknyer nk balek kampung mak tuuu.., ehHHee

Post a Comment