Ahli Kelab Kad !!

Apr 2, 2011

Home » » Sakit tangan

Sakit tangan

sehari dua nih....
xdapat berkarya....
banyak dah gambar yg dah di saved dalam draft..
cuma kekuatan tangan untuk menaip yang xde...


sakit tangan teman kembali menyerang!!!!
payah nak buat keje...
jangan kata nak masak...
nak sidai kain pon macam berchenta...
ntah berapa kali berhenti pon teman xhengat....


nak menulih blog lagikla...
jari-jari kaki tangan jadi kebas nak menulih...
nak pegang mouse pon jenuh...
walaupon xdapat tulih blog....
teman tetap jugak bukak blog..
melawat jenjiran blogger yang lain....
time kasih pada makbed atas keperihatinan dia..
sebab perasan yg teman idak menulih blog....



ngengada kan teman...
xkan la sebab sakit tangan aje sampai xeh buat keje umah?..
hahahahhahahaha...
ni bukan sakit ngengada....
tanya aje pada student perubatan...
ataupon memana doktor...
apa itu CARPEL TUNNEL SYNDROME....
taule diaorg camne sakitnye....
itu la "sakit tangan" yang teman hadapi....





pergelangan tangan adalah PART yang paling sakit....


untuk mengurangkan/mengelakkan sakit tangan tuh...
pegang mouse pon ada caranye....


kalo ikutkan...
solution untuk sakit tangan teman nih....
OPERATE aje solutionnye....
TAPI....
xmenjamin jadi elok terus...
50-50
silap-silap boleh lumpuh sebelah tangan....
adeh...
xsanggup plak rasanye....
biarlah xpayah operate.....


antara cara-cara nak kurangkan sakit tangan tuh...
bila time tido....
kene buat tangan cenggini...
xboleh tindih tangan tuh....




ataupon....
pakai handguard camni...



ada harapan x boleh hilang terus sakit tangan nih...
jawapannye....
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*

 

TIDAK...


ini penyakit keturunan....
teman antara ahli keluarga yang "BERTUAH" dapat sakit nih..
redha ajela.....

2 comments

Apr 2, 2011, 6:21:00 PM

nini,
jiran kakyong kan ade masalah mcm ni.. doktor memang nak operate jer..

pastu kan dia try herbalife.. actually dia nak kurangkan berat badan jer.. tp sebulan leps tu sampai skrg ni dah takde sakit tangan lagi.. dah 7-8 lah jugak.. kalo tak tiap2 bulan sakit tangan dtg.. :)

Herbalife ni bukan utk kuruskan badan jer.. baik juga utk kesihatan badan..

Apr 2, 2011, 6:41:00 PM

eh cam same jek sakit kita nih...tapi kekadang jek rasa sakit...adoai...mmg plg sakit kat pergelangan tangan...saya kene dua2 belah tangan...cuma tangan kiri kurang skit sakit...klu mnulis lagi rasa tak selesa...leh tak wat entry lebih spesifik...n camne first start sakit...n doc suh wat pe klu gi jumpe dia..em...agak merisaukanlah..mmg kene pakai benda tu ke klu tido?

Post a Comment