Ahli Kelab Kad !!

Apr 7, 2011

Home » , » Segmen : Mahu Jadi Diri Sendiri

Segmen : Mahu Jadi Diri Sendiri



Rasanye...
ini baru first time teman join segmen cenggini...
teman selalunye rajin baca ajer...
selalunye...
MakBed le yang paling rajin join..
(tu pon kalo mood dia tengah rajin & tak ciwi)..
btol x MakBed...
baik ngaku cepat....


tapi..
arini...
cam terlebih rajin pulak nak tumpang join 2 kaki & 2 tangan...
meh kita sesama jawab soklan dia...
kalo korang nak jawab gak..
korang join le sendiri ye..


ruang di dalam rumah yang menjadi kesukaan kamu?

depan tv


pengalaman pertama kali bersama sahabat karib kamu?

pengalaman ni pengalaman BEST + menginsapkan..
ada satu hari tu tahun 2002...(umo baru 19taun)
teman tengah beratur nk cocok duit kat atm..
ada la untie India ni..
dia tengah cocok duit..
lepas duit keluar...dia amik resit pehtu dia terus blah..
teman tengah sembang gelak2 xjauh dari belakang dia tapi xperasan yang auntie tu xamik duit dia
bila sampai turn teman nk kuarkan duit...tup-tup nmpak berkeping2 duit 50 hengget..!!
OMG...auntie ni biar betol!!
bila toleh2 cari auntie tu..dah xnampak bayang...
 duit auntie tu ada dalam 600 hengget
uissshhhh..banyak tu!!!!!!
lepas teman kuarkan duit 50 hengget teman dari atm...
kitaorg lepak dulu kat tepi atm tu...
tunggu auntie tu datang...
ada kot 45menet tunggu..tapi xjugak sampai2....
alih....
lepas bermuzakarah bersama-sama...
duit tu kitaorg "paraid" beli baju,seluar jeans,tengok wayang sampai lebam...
beli novel,buat tambang balik..
tapi xde la guna duit tu untuk beli makanan....
bila dikenang2kan balik...
masyaAllah...xmatangnye teman masa tu..
xmo buat dah...dosa!!
hahahahahahhaha


tabiat buruk kamu yang cuba diubah?

suka sangat makan coklat & nasi...
tang coklat tu dah banyak insafnye.....
cuma tang nasi tuh....adeh..
cam nak berzikir rasanye bila sekarang ni teman cuma makan nasi time lunch ajer...
time bekpes & dinner teman makan roti gardenia Wholegrain Fibremeal...
jadi..sebab kekurangan zat nasi yg secukupnye dalam perot...
semedang aje perot buat konsert lagu CHARA KUCHA...

lagik satu tabiat paling payah buang....

temperature perasaan cepat panas...
huaaarrrgggggghhhhhh.....
tu sebab cik asbenn kata kerjaya teman yg paling sesuai adalah jadi bodyguard dia..
yeahh!!!


jika kamu menjadi guru sekolah, mata pelajaran apakah yang akan kamu pilih?

Bahasa Melayu


bagaimana kamu memujuk/menenangkan rakan kamu yang sedang menangis kesedihan?

bagi dia teroyak puas-puas smpai abes kuar semua hingus...
pehtu ajak g cabut rumput sesama...
andaikan aje rumput tu makhluk yg menyakitkan hati dia...
kasik cabut sampai hujung akar..baru puas hati...
hahahahahahhahaha


apa yang akan kamu lakukan apabila berada dalam keadaan marah?

serius weh...ni pengalaman sendiri...
bila rasa cam nk meletop/ temperature perasaan dah panas...
baik g cabut rumput...
rumput abes kene cabut...sakit hati pon hilang..


lagu rakyat / lagu kanak-kanak yang cukup kamu gemari?

Burung kakak tua


lelaki/perempuan idaman kamu berada di depan mata,apa yang akan kamu lakukan untuk menarik perhatiannya?

aisey..tang ni failed....
selalunye teman diam ajer...
SEGAN + MALU...
abes kuat pon...senyum ajelah


mata dan bibir kamu. mana yang kamu rasakan sering menarik perhatian orang?

mata?..bibir?..
ada ke yang tertarik?..
hahahahhaha
suara kot....
sebab suara teman ala-ala Sizuka dalam cerita Doraemon..
( ni MakBed yang cakap)



siap!!!
harap Dian xla sakit perot ketawa baca jawapan teman nih....
semua ni base pada pengalaman sendiri..
mana baik...kita jadikan teladan...
mana xbaik..baca ajer...jangan ikut tau...
teman otak 3 suku sikit...
hahahahahha


sesapa nak join...
sempat lagik...
hari Sabtu 9hb pukul 11:59 malam baru tutup...
sape yang join..
nanti masuk bloglist blog Dian nih...








2 comments

Apr 7, 2011, 1:57:00 PM

wahhh bestnya pengalaman dgn kawan tue.. biar betul auntie tu tingglkn duit mcm tu jak.. hehehe..

suara mcm sizuka kaa?? ya kaa?? hehhee..

jom share dgn yg lain plak kt cni..

http://miszydian.blogspot.com/2011/04/masing-masing-ada-cerita-sendiri.html

btw, buat msa ni saya nda kn msukkan dlm blglist dulu sb nak kena buat page khas tp dun worry, akan di masukkn kmudian hjung mggu ni okei :)

Apr 7, 2011, 3:17:00 PM

weh, tak baik ko curi duit auntie tu. patut ko serahkan kepada anak yatim.

patut le umah ko licin je takde rumput. sure ko asyik emo je kan, macm dobot.

Post a Comment