Ahli Kelab Kad !!

Oct 7, 2011

Home » » Excuse me..here i come

Excuse me..here i come

tengah teman sedap bersenang lenang depan pc..
tetiba datang anak teruna teman tu kat tepi...
dia kata...


" excuse me..here i come"..


korang tak rasa ke...
time-time tu jugak mata mak dia cam nak terkeluar...
dengar anak teruna dia umur 3 tahun 11 hari speaking london cenggitu....


sumer "hasil tuaian" banyak cakap omputih nih dari tengok kartun...
especially channel 610, 613 & 618..
Cik Mat lagik suka tengok karton & education channel versi bahasa omputih dari bahasa melayu...
satu lagik penyebab....
hari-hari ngadap youtube versi channel education...


youtube pre-school...


tapi jangan ingat Cik Mat dah lancar bercakap ye...
still lagik bercakap dalam bahasa Korea yang cuma dia & Umie dia aje yang paham...
cuma certain-certain part tu kalo dia skipping speaking memang boleh paham apa yang dia cakap...



cuba korang bayangkan bila Cik Mat boleh bercakap dengan lancar nanti..
tak ke mak dia nanti ke hulur ke hilir dok usung dictionary...
InsyaAllah....hahahahahaha





3 comments

Oct 7, 2011, 11:18:00 AM

same la anak kiter dh pandai ckp BI skit skit hasil tgk channel yg same :)

Oct 7, 2011, 11:39:00 AM

tu la aku tak penah alih bahsa channel kartun fahim tp bila nenek ngan ateh ade... terus tukar.... aduhai ...


pas ni ko kena skipping je la ek

Oct 7, 2011, 8:31:00 PM

orang kate biar je derang tengok channel 610, 613 tu tapi janganlah tengok cerite nickelodean (betul ke eje).. bahasa depa gune kasar sikit

Post a Comment