Ahli Kelab Kad !!

Oct 24, 2011

Home » » Langkawi Journey Pt 1

Langkawi Journey Pt 1

mau teman menulih entry sampai muntah rasanya
 semata-mata nak cerita sumer benda time jelajah Langkawi aritu..
okeh...
tarik nafas panjang-panjang.......
setelah bercuti menulih panjang selepas beberapa detik....
teman kembali bersemangat menulih arini...


macam yang korang tau..
destinasi cuti-cuti Mesia kali nih...
tak lain tak bukan....

Langkawi!!


last sekali teman jejak kaki ke Langkawi.....
4 tahun yang lepas...
time memula kawen dulu....
kalo dulu perginya berdua...
kali nih...
peginya di-iringi dengan family in laws teman....


kalo dulu..
teman pegi Langkawi naik...

 "belon udara"..



kali nih....
teman naik...

kapal laut!!

rm23 tau tiket untuk seorang penumpang....
sib baik Cik Mat free..
tapi lenguh la peha dok pangku dia atas riba..
dalam sejam setengah naik feri baru la sampai Langkawi...


 pinjam blackberry adik ipar..
kononnya nak hupdate blog..
tak sempat!!

foreigner celop & anaknya....
*bajet diri foreigner sebab pakai topi macam tuh! *


sampai aje Langkawi..
terus pegi amik kenderaan rasmi kitaorg selama 3hari 2 malam kat sana...

mamat yang tengah isi minyak tu bukan bangla ye...
jangan salah faham...
tapi adik ipar teman yang bongsu!


lepas abes sesi isi minyak & isi perot...
terus ke Pantai Cenang untuk sesi chack in di hotel yang bewarna pink putih......

Aseania Resort Langkawi


teman request untuk connecting room...
dan nasib kitaorg dapat tingkat 1..
tak la jenuh nak berebut lif..
turun tangga sajor...


pintu tengah...


 bilik MIL,sayang & Apis...
request extra bed untuk Apis..
takkan nak suh dia tido atas lantai kot...


 yang ni bilik teman...
tak dapat katil besar..
jadi sambungkan aje katilnya...


 foreigner berehat sekejap..
lenguh peha..cramp montot sebab dok pangku Cik Mat...
sambil tunggu turn masuk bilik air..



 okeh..
perasmi bilik air tengah check pili air...



abes part 1...
nanti teman sambung part 2..



7 comments

Oct 24, 2011, 4:04:00 PM

ko jangan lupe sambung part 2 ye.. hehehhe..

Oct 24, 2011, 4:31:00 PM

baekk!!!

Oct 24, 2011, 5:24:00 PM

pestaim g langkawi februari lasyer, dah de aina umo 13bulan, ntah bile2 lg nak g tp siyes mmg x puas berjalan kat lankawi tu, ada rezeki mau g lagi ;)

Oct 24, 2011, 10:49:00 PM

Wah syoknya gi langkawi... rindu kat langkawi... hehehhe

Oct 25, 2011, 7:52:00 AM

next week saya nak ke sana jugak...
1st time...so...tak tau la mcm mane nanti...
sewa kete tu brp?

Oct 25, 2011, 12:23:00 PM

Rin : sewa kereta tu dengan geng blogger jugak..
terjah kat sini.. http://milhanum.blogspot.com/

price dia bagi ok sgt!!

Oct 25, 2011, 2:53:00 PM

gambo ke-10, tetiber nampak ader makhluk kecik yg mungkin berbogel kat bilik air.. hahaha.. cute2..

Post a Comment