Ahli Kelab Kad !!

Mar 16, 2013

Home » , , » 6 minggu lagi..

6 minggu lagi..




pejam..celik..tertonggeng...terbalik...
6 minggu aje lagik teman nak bersalin...
rasa macam baru aje lepas bulan raya Syawal tahun 2012 aritu....
tup-tup dah masuk bulan 3 tahun 2013..
pandang-pandang balik..
rasanya dulu perut nih takdelah ke depan sangat..
sekarang nih...jalan pon dah serupa "kenderaan berat sila ikut lorong kiri"
pphewwww.....




so far persiapan menyambut orang baru semua dah ready..
mengambil pendekatan recycle aje semua barang CikMat...
semuanya elok lagik...
baik dari baju..sarung kaki..sarung tangan..barut...
kain napkin...tikar getah...stroller yang serupa macam tak guna lansung...
kelambu baby..tilam kekabu...baby coat...termasuklah






baby bouncer nih..spring semua masih tip-top..
CikMat dulu tak pernah guna buaian...
kalo nak tido atau bagi dia bertenang,..
baringkan aje atas bouncer nih atau atas tilam...
lagik nak bertenang...sumbat aje BF...
senang kata..memang senang sangat jaga CikMat dulu..
harapnya adiknya nanti pon macam tu...



cuma...yang belom ada...
yang ni ha...




baby car seat...


time CikMat dulu tak pernah ada & guna..
tapi kali nih KENE ADA & KENE GUNA....
sejak-sejak dah amik tugasan driver utk CikMat & diri sendiri nih...
dan nak beranak kecik lagik..
HARUS KENE ADA menda alah nih....
dan pastinya baby car seat ni tempatnya dalam TAH...
takkanlah nanti nak suruh CikMat pangku adik dia...
no..no..no..no..mau stress umie ko time bawak kete....
kita tunggulah sape2 geng blogger atau kengkawan yang nak hadiahkan nanti...
chewahhh.....ada ker? hahahaha




umie : Ahmad sayang adik x?
Ahmad : sayangggg adik...muah!




haaaa.....jangan sekarang aje kata sayang Mat..
adik keluar nanti,..jangan kamu ketam-ketam dia....
nanti umie ketam kamu pulak....




3 comments

Mar 16, 2013, 10:51:00 PM

Anak sedara akak, dulu mula2 dapat adik, kemain posesif tak bagi orang pegang adik dia. Dah lama sket, bila tengok semua orang asyik pay extra attention kat adik ja, bila ada yg cakap nak ambik adik dia, dia cakap "ambiklah", kahkahkah! Budak kecik. Sabaq jalah :D

Mar 16, 2013, 11:31:00 PM

Rasa cepatnya dah nak bersalin..Tentu cikMat seronok nak dpt adik..

Mar 19, 2013, 3:31:00 PM

Mothercare ada buat sale...pi la beli car seat utk adik CikMat tu..:)

Post a Comment