Ahli Kelab Kad !!

Mar 7, 2013

Home » , » Check up @ 33weeks

Check up @ 33weeks



selesai dah sesi mengadap misi pagi semalam....
catatan untuk kali nih..



  • berat badan masih lagik mengungguli carta buku merah.walaupon tak naik banyak tapi still lagik NAIK!!...daripada 69.5kg terus menjadi 70.2kg. hampir 30 tahun bernafas kat muka bumi nih,akhirnya berjaya jugak cecah berat sampai 70kg..syabas untuk diri sendiri!! ( ni namanya statement pasrah )
  • semalam muka ada sinyummm panjang bila tengok bacaan HB.walaupon masih dicatat dengan pen merah tapi hati lega sebab tak payah tadah montot kat doktor untuk dicocok.hahahahah...daripada bacaan HB 9.9  2minggu lepas,...semalam dah naik jadi 10.4 .tepuk tangan untuk diri sendiri sebab berjaya tahan diri dari minum teh o ais yg sentiasa nampak sedap kat depan mata..sampaikan CikMat dgn ayah dia pon kene join sesi kuarantin minum teh o kek rumah..nak buek camno.umie ko memang kejammm sikit.
  • mengadu dengan misi bagitau yang kawasan ari-ari teman sakit semedang..nak duduk susah,nak berdiri pon susah..kata misi,itu perkara biasa bila dah cecah 30 minggu ke atas.bila baby dah pusing ke bawah,..dia menekan tulang pinggul ibu.mencari-cari port yang best kat daam perut sambil dia berusaha explore "jalan keluar"..ooo,gitu rupanya.lama sangat dah tak mengandung.sampai dah lupa camne rasa sakit tu.hahahahaha.
  • masa sesi ukur perut,degupan bayi mencecah 130-144 dan aktif.insyaAllah,berdoalah semoga semuanya selamat sehingga time beranak.dik,kita dah janji.umie nak beranak normal.takmo ikut tingkap macam abg long Mamat keh.

persediaan baju baby semua dah siap.yang blom siap cuma barang teman ajer lagik.kelmarin baru dapat jumpa kain bengkung mak teman.dulu masa berpantangkan CikMat tak merasa pakai sebab ceaser.harapnya kali nih dapatle teman merasa pakai.stok kain batik blom cukup lagik.baru dapat kumpul 3-4helai ajer.kain batik tu banyak cuma blom hantar jahit je lagik.malassssss..... 


Teman masih lagik riang ria mengadap biskut jacob & belimbing setiap hari.cuma,makan nasi tu dah rasa macam tak best.tapi masih lagik kene makan nasi sebab takmo perot kosong.cuma,ada kegilaan yang baru ni jer yang buat teman susah hati...






stok yang masih ada dalam peti ais..
hari-hari mau...
tak dapat banyak,..sebatang sehari pon takpe.




boypren cakap apa??
dah malas nak cakap hape..
cakap atau tak..serupa ajer...
pesakit degil tahap sampai sanggup buat mata terkebil-kebil mohon simpati.
alih,camni je dia cakap...
"kalo dah start kene cucuk insulin nanti,jangan nangis!"...
haaaa....terdiam ko.
maka,dari setiap hari nak makan..kita jarakkan jadi 2 hari sekali.
janji..dapat!





10 comments

Mar 7, 2013, 10:52:00 AM

amboi stok eskrem ko....kemain x menahan

Mar 7, 2013, 11:54:00 AM

sedap nyer ais krimmmm...

Mar 7, 2013, 11:55:00 AM

Jaga kesihatan Nini. Jgn ikutkan hati. Tn doktor depan mata nasihat tu betul.

Harap-harap kakak pun biarlah lahir normal.

Mar 7, 2013, 12:13:00 PM

kah kah kah..

best gila ada stok eskrem dlm esbok macam tu...

takpe...insulin boleh suruh cik abang cucukkan...hahaha

Mar 7, 2013, 1:06:00 PM

wah wah... mengidam ke tu... =)

Mar 7, 2013, 1:41:00 PM

Haha....sgt menusuk suami last punya statement.

Tapi manyak syok la kalau tiap hari dpt....sebatang pun jadi :)

Mar 7, 2013, 2:57:00 PM

kak ko kena kawal kak ... betui abg dokter tu ckp ape .... hisshhh ...

jgn ikut napsu .. ni marah cam mak nenek ni ...

Mar 7, 2013, 4:09:00 PM

Baby bijak dok riki jalan keluaq tu, sama2 doakan semoga dia tak keluaq kot tingkap.

Amboi eskwem, kahkah! Betoi cakap bofren Nini tu. Dah elok2 montot tak kena cucuk, kena cucuk insulin pulak, tak mau laa. Sila behave ya umie.

Mar 7, 2013, 4:18:00 PM

baby tang cerdik....pandai nak port selesa n mana jalan nak keluar pastu nak makan aiskrim jer

Mar 8, 2013, 10:08:00 AM

Nyum2 aiskrim... Ros masa anak 1st mmg mkn mcm2, bila anak second ni xminum air manis lgsung..last2 lahir baby kurg gula lak..hahhaha

Post a Comment