Ahli Kelab Kad !!

Mar 12, 2013

Home » , » Wedding resepsi Farisya & Syaridan

Wedding resepsi Farisya & Syaridan


haaa....inilah nama pasangan pengantin yang di-raikan hari Ahad yang lepas...
sesi kenduri dah bermula seawal hari Jumaat lagik...
memandangkan tuan rumah dah amik catering untuk majlis..
maka,kami jenjiran bertindak sebagai supporter majlis untuk menjayakan hari besar pasangan ni..



tuan rumah kita... Cikgu Din & Cik Mah..
kata Cik Mah...tema wedding  "pink masam"..
tang mana yang masam tu..teman tak pasti...
kihkihkih...
mujurlah munge-munge kat pintu gerbang tu munge pelesu...
kalo munge hidup..memang boleh sawan kejap teman...



tapi munge kat meja makan ni memang munge betol...
hampir-hampir jugaklah buat tak sedar diri kejap nak angkut jambangan munge tu bawak balik rumah...




cik abg teman telah diberi tugasan khas untuk hari tersebut..
tugasan menghias meja makan pengantin...
walaupon tak expert tapi demi permintaan tuan rumah...
dia cuba buat yang terbaik..




tugasan menghias dah bermula....
dan assistant nya semua ge-gurl....



 assistant - assistant ni semua rakan-rakan jiran jugak..




dalam proses nak buat udang payung katanya...




Kak Zira pon ada tunjuk bakat..





haaa...meh belajar meh...





udang payung yang belom siap sepenuhnya...




sementara cik abg tu bizi dengan tugasan dia..
dalam khemah dah mula ramai orang...
time ni baru dalam pukul 11.30 pagi...




sementara ayah & umie bizi dengan tugasan memasing..
CikMat sedang bersuka ria main kat rumah sebelah...
nasib baik CikMat sangat behave...
takde berlarian di padang di bawah cuaca panas terik...



mehlah kita tengok hasil seni cik abg tu...



 ikan siakap...







 bunga timun bersama hirisan buah-buahan




 ukiran labu manis..




 udang panjat..




 proses menyusun hidangan di meja pengantin..



 pengantin perempuan yang dah keluar dari rumah untuk menyambut ketibaan pengantin lelaki..








 ensem hokey!
pengantin lelakinya lebih PUTIH dari teman....




 alololo...suweet sangat









 sama padan..sama cantik...
paling cun munge kat tangan tu....
gila pink!!














 pengantin berarak ke dalam rumah untuk di tepung tawar...


tapi teman idakle masuk ke dalam rumah...
keadaan dah cukup sesak...
tak koser ler nak menambah kesesakan yang dah sedia ada...






 ini pulak cenderahati dari keluarga pengantin untuk semua jenjiran yang pakai munge di baju..
termasuklah teman walaupon takde berat sangat keje yang teman buat melainkan masing-masing dok rajin usap perut teman...
iyer..iyer..tau tak boleh buat keje berat..bulan depan dah nak beranak..
orang lain kemain berbaju kurung...teman tetap menten pakai seluar dengan blouse...




dan pagi semalam..
pengantin dengan jayanya udah mengambil alih tugasan membasuh periuk belanga...
gud job,pengantin!!




minggu depan sesi bersanding sebelah pihak lelaki di Seremban..
eh,..lupa nak bagitau.pengantin lelaki orang N9...
bolehlah kita speaking lepas nih..
hehehehehehehe





bila tengok gambar pengantin yang kemain suweet...
tetiba hati rasa.....




nak buh gambar sendiri time kawen dulu...
motip?...takde motip...saje dengkie.
hahahahahahaha





10 comments

Mar 12, 2013, 11:40:00 AM

takpe..sesekali dengki ni takpe..kakakka

Mar 12, 2013, 12:13:00 PM

Tengok pengantin terkenang diri sendiri dulu-dulu ye Nini:)

Mar 12, 2013, 12:34:00 PM

Tabik spring kat suami Nini...gudjob la...alolo..sweetnya gambar tawen dia tu...tahun bila tu?

Mar 12, 2013, 12:46:00 PM

korang boleh part time bukak bisnes andaman/katering pengantin ni....hahahaha

Mar 12, 2013, 3:43:00 PM

Tabik lagi sekali kat tuan doktor atas hasil tangan dia tu.

Pengantin baru memang cun tapi pengantin lama tu pun apa kurangnya, cun melecun jugaks, haha!

Mar 12, 2013, 4:31:00 PM

woittt.. banyaknye udam goleng.. nak!!!

Mar 12, 2013, 5:40:00 PM

haha...saba je ko ni...tapi memang berbakat la En Teman ko tu...kagum ai olls nak!

Mar 12, 2013, 8:08:00 PM

Pink masam ni sama dgn pink belacan gamaknya :)




Psst...pengantin kat bwh tu masih nampak berseri2....hehe

Mar 13, 2013, 11:12:00 AM

Nmpak lembut je wrna pink tu kan :)

Mar 13, 2013, 11:34:00 AM

Wow, pandai encik doc tu buat gubahan, pengantin lama yg still sweet.

Post a Comment