Ahli Kelab Kad !!

Mar 28, 2013

Home » » Result holter

Result holter





semalam dengan jayanya teman bertapa di Hospital Taiping untuk review result holter..
selalunya appointment pagi..
tapi disebabkan kes teman ni under combine clinic..
makanya,..time petang le datang mengadap doktor...




 setengah jam hokey menunggu nak dapat result holter nih!!!
pukul 2.05minit teman dah tercongok depan wad ccu...
tapi sorang staff pon xde lagik dalam bilik yang handle bab-bab holter,ecg sumer tu...
mengerammmmm ajer hati masa tunggu diaorg sampai..
padahal teman nak kejar appointment kat combine clinic o&g lagik nih....
kalo bangunan diaorg nih sebelah menyebelah takpe jugak..
ni...tobatt jauhnya..berpeluh ketiak!!!



oh lupa...
nampak tu...dua versi tangan...
satu tangan dewasa & kanak-kanak...
haaaa......semalam terpaksa bawah bodyguard kecik sebab takde sapa nak jaga...
cik abg keje pagi semalam...
takkanlah nak suruh dobot jaga CikMat...
maka,...bersamalah dia menyumbang faktor BP umie dia naik....




o&g clinic...
nampak memang lengang tapi...time teman daftar..
teman adalah pesakit yang memegang nombor giliran 16...
time daftar pukul 2.40pm & time tu satu nombor pon blom start kene panggil dengan doktor...
dan time nih CikMat dah repeat 2kali pegi toilet...
blom campur lagik sesi dia "mengemas" rak buku kat tepi tu....
stresssssss!!!....dan hasilnya bila misi check BP teman....
130/70.... naik BP umie ko,Mat !!!!!!



pukul berapa teman berjaya mengadap doktor untuk review result holter?...
pukul 4.30pm....
perasaan teman?..sangat tenang!!!...sangat!!!!!!
dan perasaan tenang tu bertambah tenang bila doktor tu sikit pon xde check apa-apa..
just tengok result holter tu & kata...
"everything was fine..no palpitation was detected.Mem,pls wait outside ya..meantime i settle down write everything in your red book"
by the time teman dapat buku merah teman balik,..
jam dah menunjukkan pukul 5.10pm & klinik dah separuh bergelap!!!
JM dengan bidan pon dah balik tau...
mujurlah ada lagik ketua jururawat,..misi yang tunggu kat situ..




buat en doc yang bernombor pendaftaran MMC 5****,...
saya takde tunggu lelama cenggini nak jumpa awak semata-mata nak dengar awak cakap cenggitu..
dah la time attend saya awak buat selamba badak aje pick up handphone awak & bercakap dalam language awak...*congcengcongceng*
lansung takde hormat saya sebagai pesakit yang datang berjumpa & minta pandangan professional awak..
taulah awak tu berjawatan U48 tapi respectlah saya sikit..
walaupon saya nih takde berkelulusan MBBS (Manipal)..
tapi saya berkelulusan jugak tau..



emo mak buyung..
penyudahnya balik dari sepital semalam,..terus bad mood..
nak bercakap pon malas!!





* datang CAT utk chk BP...terus tumpang hupdate blog..
internet kat umah dah 4 hari buat perangai mintak pelempang..
dah tak kuasa nak tebang tiang telepon belakang rumah tu..
baikle teman ngadap makan corn flakes lagik best*


10 comments

Mar 28, 2013, 12:25:00 PM

sabar2..kang naik lagi BP tu...takpe...demo2 ni pangkat tinggi, pastu susah la nak buat keje..adoi...kat opis ni pon sama la...sabar ye

Mar 28, 2013, 12:46:00 PM

5++++ , junior tu.

Itula, pangkat perlu seiring attitude (sepatutnyala kan)....


Nasib baik result normal kan...

Mar 28, 2013, 2:35:00 PM

aku slalu dah kena gitukat spital kerjaan ...spital swasta pun penah kena .... heeeeeeeeee

Mar 28, 2013, 2:42:00 PM

salam nini..

akak yg membacanya pun rasa mcm bp naik sama he..he.. punyalah beria memunggu.. itu aje yang dia cakap ya.. kdg2 gred tinggi pun, kita tak boleh ukur taraf profesionalnya seseorang tu kan..

Mar 28, 2013, 2:45:00 PM

Sabar je la Nini oi...kadang-kadang ada jenis doktor ni saja bagi darah kita naik...tunggu lelama dia tak check kita pun...huhu

Mar 28, 2013, 3:24:00 PM

Sabarlah...kesian Nini

Mar 28, 2013, 4:47:00 PM

aduiai...kadang tu sebab orang g private...kalau aku pun menyirap....tapi sabolah k....kejap je tu...x lama lagi dah....

Mar 29, 2013, 12:15:00 AM

Bengang ja kan. Kalau akak, siap cari kertas tulis panjang2 komplen masuk dalam suggestion box. Akak pernah buat dah dulu. Tapi buat lenguh tangan nulih, takdak respon pun. Tapi akak anggap sebagai terapi curah perasaan jalah tulih komplen tu.

Apr 2, 2013, 4:46:00 PM

Bukan nak kata apalah Nini... walau tak semua tempat begitu tapi kakak sebab tak mahu terkena itulah kakak selalu direct terus ke hospital swasta...

Apr 3, 2013, 3:56:00 PM

sound aja direct doc cina tu...hahaha

Post a Comment