Ahli Kelab Kad !!

Mar 20, 2013

Home » , » Check up @ 35 weeks

Check up @ 35 weeks






yeahh....kita kembali semula dengan aktiviti 2 minggu sekali yang teman suke...
berebut parking di klinik kesihatan....yang mana sangat best & menguji skill mencilok yang tinggi!!
dan harini rasa ohsem sangat sebab pukul 7.50 am dah sampai klinik & berjaya parking depan klinik O & G...






  • sejak 8 bulan yang lepas berulang check-up kat sini...arini kot 1st time dalam tempoh less than hour teman dah settle sesi check-up....pukul 8 am buh buku dalam raga appointment..pukul 8.20 am dah kene panggil utk amik darah & urine..pukul 8.45 am dah kene panggil dengan misi & proceed jumpa doktor terus... mimpi ke teman nih?...hahahahahaha



  • setelah 8 bulan mengidam nak tengok HB ditulis dengan dakwat pen biru..arini impian jadi kenyataan...HB dengan vangganya mempamerkan bacaan terbaik setakat nih..11.3L  .dah rasa macam tengok markah report card!! konsider macam teman ni amik keputusan periksa ujung tahun..yelah,..bulan depan dah nak beranak.konsider last exam la nih..

  • walaupon HB mencatat markah yang cantik...tapi urine test ada slack sikit derr...


urine albumin = trace 


  • aisey...sebelum nih takde pulak jadi camni..tup-tup check up kali nih pulak dia buat comottt...misi tanya samada teman kurang minum air ker?..uisshh..takkan kottt..sekarang kan musim panas..bergelen-gelen air teman teguk sampai nak naik kembung perot yang dah sedia kembong ni haa.....


  • doktor check tadik & dengan riang bagitau..berat baby dah menjadi 2.4kg @ 35 weeks...syabas dik!..membesarlah dengan riang kat dalam sana ye.lepas deliver nanti,..teruskan lagi membesar dengan sehat macam abg long Mamat. senang umie nak bina muscle kat lengan ni mendukung kamu... ( CikMat dulu masa lahir 2.7kg jer..tp cukup aje umur sebulan terus jadi 4kg !! ni semua penangan BF dengan jayanya )



  • bacaan BP pulak 100/60...tapi doktor advised untuk check BP selang sehari sehingga tarikh appointment yang akan datang...makanya,..kompemle jadi kerja rumah untuk teman mengulang sepital...



kata doktor peribadi teman..
datang ajer columbia untuk check BP...senang cerita...
oh my doctor..i lebiu!!!




  • dalam keriangan hati tengok bacaan HB yang naik...hati turut terluka dalam gembira tengok berat badan yang turut naik secara menegak.....uwaaa!!!!!! kalo 2 minggu lepas berat yang dicatat adalah 70.9kg...arini kasik up sikit menjadi 72.4kg!!! ...incik penimbang,saya sayang kamoo sebab sentiasa melukakan hati saya!!! harapnya dalam tempoh 5 minggu lagik nih,...takdelah berat tu cecah sampai 75kg. tak mau...tak mau...tak mau...





oh lupa....esok teman ada appointment pasang holter di badan...later-later kita cerita keh!




8 comments

Mar 20, 2013, 11:27:00 AM

ada ok ada tak ok lah ni kan... sikit lagi nak bersalin.. semoga dipermudahkan dear..

Mar 20, 2013, 12:00:00 PM

holter tu ape ....

alhamdulillah tak pe yg serius harap semuanye mudah ye dear

Mar 20, 2013, 12:37:00 PM

salam nini..

Alhamdulillah.. urusan nini dipermudahkan.. waktu pregnant, waktu tgk rekod klinik mmg macam tgk result periksa.. mcm2 warna dan nota ada he..he.. wah, doktor peribadi boleh tolong check kan.. best bangat tu..

Mar 20, 2013, 1:00:00 PM

Dr syazellah (kitorang panggil syila) batchmate ku masa kat mrsm taiping dulu :)


Get ready....sudah 35 :))))

Mar 20, 2013, 2:13:00 PM

alhamdulillah semua ok...x sabar nak tgk baby...

Mar 20, 2013, 4:16:00 PM

husband awak kerja di Columbia, kenapa tak check up kat sana aja? :)

Mar 20, 2013, 8:27:00 PM

Mkchaq masa mengandungkan Nafisah semua clear semua blue.. Tu yang sampai misi komen..

'Akak yang 45 tahun semuanya ok.. yang muda2 pulak macam2 problem..'

Alhamdulillah rezeki makchaq dan Nafisah... Makchaq doakan Nini pun semua ok sampai bersalin nanti..

Mar 21, 2013, 6:29:00 PM

Tak pe. Lagi berapa minggu je lagi nak kluar si adik tu. InsyaAllah semua ok, akak sentiasa doakan.
Nini, mintak maaf ya dik, akak belum ada kesempatan nak khatamkan citer yg akk ketinggalan. Bila ada lpg akk dtg lagi ya. Rindu nak baca citer taiping.

Post a Comment