Ahli Kelab Kad !!

Jan 31, 2011

Pilot vs Co-pilot

Nie pon konsider salah satu aktiviti menghabiskan masa bersam-sama....
sesi ka-ra-o-ke macam nak gile...
sape yang ka-ra-o-ke??..
teman la...xdenye cik asbenn nak menyanyi....
lirik??..main hentam ajer...
xpun..suh aje cik asbenn cipta lirik dia sendiri...
kompem terbahak-bahak...
lirik yang semedang xberapa masuk akal....




ginilah selalunye kalo jalan jauh..
Afif tido belakang...
meninggalkan Umie & Ayah bergilak-gilak di depan....
time tu la nak buat drama swasta...
nak jadi Drama King...Drama Queen...
jom la layan drama kitaorg...



bila budak kecik tu dah tido & selamat ditransfer ke belakang....
barulah boleh berjimba-jimba.....

versi kasik nampak lubang hidung besau-besau...
make sure..xde najis dari hidung yang jatuh..
wakakakaka....

versi sopan sikit lepas beberapa kali amik gambo..
semuanye xmenjadi..
nmpak mata sebelah la...dahi tinggal separuh...
hahahahahaha....

Pilot perjalanan pada hari tuh...
memula kemain gumbira bawak TAH..
sejam lepas tuh....
dah buat muka mendung-mendung...


bila ditanya kenapa....
katanye mengantuk....
dengan alasan dia yg xberapa kukuh..
kononnye tadi makan banyak sangat...
ah...
itu la alasan asbenn teman sokmo...
sebagai co-pilot yang prihatin...
dan sebagai drifter yang sejati...
HARUSLAH kami bertukar tugas....


ayuh TAH...mari kita ber-drift!!...
weeee-hhhooooo......


nak tengok mana gaya pilot yang nak tido sangat tadik??...


ada korang nampak gaya cam orang nak tido???




siap makan cashew-nut lagik hokeh!!
muka tetap maintain macam xbersalah...




tang sila panggung nih memang xboleh blah....
Afif pon cenggini...Ayah dia pon cenggini...
ke mana tumpahnye kuah...kalo x ke nasi kan....


Contest Gambar Tak Nampak Muka Paling Cool


Update terkini!!!!.....
tarikh tutup contest ni dah dipercepatkan....

dan dengan segala hormatnye....
tuan blog yg buat contest nih...
dah pon meng'close' contest nih.....





jarang-jarang orang buat contest macam nih...
haaaaa..apa tunggu lagik..
jom join!


terbaeekk dari ladang!!
anak & ayah sama-sama menonggeng nak tengok ikan dalam kolam....

nak tag :



Demam....again??!!

Entahla...
agaknye mungkin sebab cuaca di Taiping yang lately nih asyik hujan...
menyebabkan suhu kat sini dah mengalahkan kat Cameron Highlands

sejuk kemain.....
nak pasang kipas pon pikir berkali-kali...
nak mandi??...apatah lagik..
dah serupa macam mandi air dalam peti ais!!!!


dan....
sekali lagik...
arini....

teman demam....


walaupon demam...
tapi gagah lagik pagi tadik g market cari ayam,daun sup,ubi kentang....
g Pejabat Pos simpan duit ASB...
g Tesco cari barang2 dapur sikit...


CNY dah dekat...
makhluk-makhluk asing dari serata negeri..
terutama cha ya nun alif..
ramai yang dah balik kampung...
memasing nak bawak balik kereta besar mcm lori..
pehtu xreti la nak bersopan...
ko hengat...jalan ni...
bapak korang & suku sakat korang aje bayar cukai??!!!!
bandar Taiping yang jarang sesak..
dah jadi jemmed!!!!
semua disebabkan sikap korang yg budus sombong!!
ada signal xreti guna...main parking sesuka hati...
kalolah TAH tu steamroll...
memang teman gelek kereta besar korang tuh!
biar lenyek mcm tin minuman kene kemek..
huh!!...


tu sebab teman gagahkan jugak semangat cari barang..
esok sampai ujung minggu xpayah keluar dah...
xkose teman nak sama-sama  menambahkan kesesakan & kemalangan....
baik duk umah layan cerita kat tv...


balik aje dari beli barang...
trus cari paracetamol...
harus di-recover cepat demam nih...
kalo x kang...
apa keje pon xjadik...
kepala dah start buat pusing-pusing bintang...
badan pon dah suam-suam air panas....
hidung??..memang seminggu dah selesema...
adeh....spoil!!


cuaca kat luar??..
owhh..memang macam ajak badan berchenta dgn tilam & selimut...
jap lagik kene tolak ampaian masuk bawah rumah...
masa kemas peti ais tadik..
terjumpa nih...

boleh digunakan sebagai back-up masa baring kang..
mana la tau kot demam xmau kebah...


mana big boss??

big boss dah start bertugas semula malam tadik..
ari Selasa ptg baru jumpa big boss semula....
xmau la susahkan big boss...
boleh ajer handle demam nih....
kalo takat Cik Mat & teman aje nak makan....
ada nasi putih...sup ayam & kicap pon..
dah cukup nikmat!!

teman kan bodyguard...
xmacho la kalo bodyguard mintak tolong dgn big boss..

Last call!!......

Perhatian bagi semua rakan-raan blogger!!!!!....
(wah,..dah macam ada annoucement sale jer)...
wakakakakakaka
perhatian sekejap.....


ini adalah....





bagi semua rakan blogger untuk join....



tarikh tutup adalah hari ini....jam 11:59 malam nanti....



Jan 30, 2011

RM4 ajer katanye

Weekend yang lepas....
teman balik Tlk Intan...
lama dah rasanye xbalik..
ada kot sebulan...
kebetulan pulak cik asbenn bercuti panjang...
moh kite balik kampung!!

bila balik kampung nih..
bukannye lekat kat umah..
ada je aktiviti ntah hape-hape yang kitaorg buat...
memandangkan TAH dah lama sangat xg mandi...
saje la bawak TAH g mandi-manda....

memang teman tau...
yang kat Tlk Intan ada mesin cuci kereta otomatik...
tapi..blom pernah lagik mencoba...
apa salahnye sekali sekala try kan....

masuk aje tmpt tu dah rasa kagum...
mana xnye....

banyak gile kereta yang beratur tunggu turn!!...
hahahah...sengal!!


sape yang jakun sekali masa nak masuk dalam mesin nih...??
teman la!!....kikiki..
maunye xjakun...
xpernah weh masuk tmpt cenggini seumur hidup....

haa....ni dia dah siap pesan awal-awal....
memla tu macam xperasan...
sib baik mat Bangla tu ketuk tingkap tunjuk sign tuh...


bila dah masuk dalam mesin tu...
dah rasa macam masuk dalam washer machine....

cuci....cuci...
kasik sental sumer daki TAH....
biar hitam berkilat...
xde maunye jadi putih sbb dah memang kaler hitam....


rasa macam kene sental dgn berus sabut je lagaknye....
tapi...tobat ah...
bising giler...
sib baik Afif xnangeh...cuma muka aje cuak..
kalo x,..mau bingit tinger!!

bila rasa kereta terhuyong-hayang kene sental dgn berus nih...
kaki tu otomatik je nak tekan brek...tp xleh....sebab....

dia dah bagitau awal-awal....


abes je sesi cuci-cuci...
keluar je dari mesin tu..memang dah ada pekerja yang tunggu...
utk sesi lap-lap..
terus cik asbenn kata nak vakum & polish TAH...


percaya x..
selama 7 tahun cik asbenn beli TAH...
xpernah sekalipun TAh di polish sejak keluar dari Toyota Centre masa beli dulu...
gile lama!!!!!......



jadi..kali nih...kita kasik TAH bermanja sikit..

kasi massage..urut-urut pakai mesin.....
buang ketuat sumer...wah!..

lepas polish2..TAH kene mandi lagik sekali..
kali nih...idakle teman nk duduk dalam kereta..
baik duduk tunggu kat luar ajer...

wah...TAH dah semakin ensem!!..
I LOIKE!!

haaa...percaya x RM4 ajer...
tapi lepas polish & vakum bagai..
total kene bayar RM100...
sepatutnye rm108...
tapi..tokeh tu kasik diskaun...
tq tokeh...next time kalo balik kg..
kitaorg dtg sini lagik keh..

Saki-baki kerja

Kalo korang...setiap kali nak g jenjalan...
atau balik kampung....
sape yang paling bz??....
korang??..suami??..atau anak??

ya betul...!!!
itulah jawapannye...
10 hengget diberikan...eh,silap!..
10 markah diberikan!!....

koranglah org yang paling bz...
kedepan..ke-belakang..
ke-hulu..ke-hilir..
sama la jugak dengan teman....

esok nak balik kampung...
arini sumer keje kene settle....
blom lagik senarai barang yang kene bawak...
brg2 Afif terutamanye...
termasuklah vitamin mak-bapaknye...
blom campur lagik barang2 yang dipesan oleh mak,opah...
pesan apa??..of cozla ikan pekasam!!
Taiping kan terkenal dgn syurga ikan pekasam!!


ini antara saki baki kerja yang masih blom diberi perhatian...

baju kerja boss yang masih blom bergosok..
baju dalam almari dah tinggal 2-3 pasang ajer....
kalo gosok lepas balik kg..
memang xlarat la...
ada jugak yg g keje baju berkedut sejuta kang...

kain baju yang juga menanti turn utk di-lipat...
kene trus cari baju kecik...seluar kecik...
kalo xlipat sekarang..
habuan yg menanti lepas blk kampung nnti..
lagik hazab!!!
adeh....adeh...

xketinggalan...
kereta jugak harus dikemas sebelum jalan jauh..
(jauh la sangat Taiping dgn Tlk Intan)..
sembur pepium..

kasik vakum sikit...


tapi...camne nak kemas kalo cenggini...

weh...turun!...
teman ada byk lagik keroje nak kene buat nih....
xusah nak menyempit kat sini..
dobot macam biasa..
tayang muka innocent....


ni kalo buh dobot jadi hiasan kat belakang tuh..
harus xnmpak teman nak pandang kereta kat belakang...
tuan ko nih dobot dah la ala-ala tinggi sgt....


Jan 29, 2011

Berwajah baru

Rasanye....macam...
baru je lagik cik asbenn ganti spek mata....
tapi....
3 hari sebelum birthdaynye...
sekali lagik cik asbenn ganti spek mata baru!!!
hadiah besday utk diri sendiri namanye..
hahahahahaha

apsal??...
cik asbenn telah berjaya menjatuhkan spek mata beliau ke dalam sungai...
yeay!!...bravo!!
hahaha...xterkata teman bila cik asbenn call & bagitau spek mata dia jatuh dlm sungai...
time tu dia g Selinsing dgn kengkawan dia..
tapi masing-masing bawak kereta sendiri...
camne la dia nk drive balik...
cik asbenn tu dah la rabun tahap melampau...

sib baik teringat kat dalam kereta ada spek mata cik asbenn yg lama...
gunalah dulu spek tu sementara tunggu spek mata baru siap....
pilihan bingkai kali nih....
hihihi...haruslah sekati sehati sejiwa...
chewahh....gedik!!

haritu kemain kutuk lagik..
kata bingkai spek mata teman old school la...ape la...
sekarang??...xkn dah jatuh chenta kot dgn bingkai cenggitu....

nah....
ini la pilihan cik asbenn....

ada kaler merah??..
oh..itu perlu kerana awek gojess suka kaler merah...

spek mata back-up..
mujurlah teman ada simpan..
kalo x,..jalan pakai tongkat la eh...


rupa terkini??...






dah serupa macam budak sekolah nak amik STPM....
menci!!!!!!...


dan macam biasa...

goress & sain....
Rm429...
huh!!...murah lagik spek mata teman...
sekali dgn lense baru RM250...
cash on delivery lagik...




 hadiah dari teman...???
xde yang gempak melainkan kasih-sayang..
hahahaha...penting tuh...
kalo x,...kering jiwa asbenn teman....


hadiah material??...

tanda utuh yang dikau tetap BOSS dalam hatiku...
(biarpon daku boss di-rumah)....


serta...


kad cupid gemok gediks dok main busur panah....


apsal kad xromantik lansung??...
haha...azalinye teman memang xromantik..
xusah diharap kad penuh ayat jiwang...
atau penuh bentuk hati...
sebab memang teman xpandai!!
baik bagi kad gambo kucing..
kompem cik asbenn senyum....
itu lagik best!!

Hidangan utk bos

Masa besday cik asbenn itu hari...
teman bajet nak g belanja la dia makan luar...
yelah...bukan selalu pon..
alang-alang sambut besday....
pilih la nak g mana pon..
KFC..McD..Kenny Rogers..Pizza Hut...Bali Cafe...
Keoy-teow Doli...A&W...
InsyaAllah...takat nak belanja cik asbenn makan....
kecik tapak tangan...Tesco teman hidangkan..
kikikiki....

tapi...

cik asbenn xmo...
dia xmo makan luar...
sebaliknye....
dia nak d.a.y.a.n.g. hati dia masak utk dia...
siap bagitau menu apa yang dia nak
wow!!!.....

baik boss!!...
awek gojessmu ini melaksanakan permintaanmu...

apa yang cik asbenn mintak??...
senang ajer...simple...


daging masak black pepper style cina

sup fishball + fishcake...

sayur campur....

 inilah menunye....

nikmatnye makan malam tu..
sebab???..
ianye dimasak dgn penuh kasih-sayang...rasa chenta...
masak nasi 3 pot pon xsedar makan smpai abes....
gitulah kekdahnye cara cik asbenn teman menghargai d.a.y.a.n.g. nye...

tq boss...u r the bestt!!

MZ!!...hadiah dah sampai!!

Entry ini ditujukan khas buat MZ....
hadiah kemenangan yang dikirim... 
udah sampe dengan jayanye...
sampai hari Selasa aritu...
sape yang paling excited bila hadiah nih sampai??
Afif!!!......hahahahaha
siap salam cium tangan abg pos laju sbb kasik bungkusan tu pada dia..
beli jiwa sungguh anak teruna teman nih...


ini la bungkusannye....
bila digoncang-goncang...xde pulak bunyik pape....

wow!!...siap ada hadiah utk Dobot sekali...
tQ MZ....

ini hadiah utk Dobot...
peket frieskies & 'rantai' leher...

yang ni untuk habuan perot seisi rumah....
tapi....

coklat ni semuanye dah lembik..
jauh tu perjalanan dari Kelantan - Taiping...
tapi jgn risau MZ...
bisa di atur...

dah selamat pon masuk dalam peti ais....
belompon sempat keras coklat tu...
dah 5 bijik 'hilang'..
'hilang' masuk perot cik asbenn & Afif....

tQ again MZ..... :)