Ahli Kelab Kad !!

Jan 7, 2011

Home » » "DAPAT RM100 dengan bergambar dgn Hadiah B'day Yang Paling Best"

"DAPAT RM100 dengan bergambar dgn Hadiah B'day Yang Paling Best"


hamat panjang tajuk entry contest yang teman join kali nih....
begitulah jugak panjangnye entry teman ni...muahahahahah....
syarat-syarat contest....xla ketat sangat...
should be ok untuk semua join contest nih....

ok....jom...teman nak mula bercerita nih....

selalunye kalo masuk contest....role modelnye samada diri teman sendiri,Afif atau Dobot...
blom pernah sekalipun teman jadikan cik asbenn sebagai role modelnye....
tapi..kali nih....
teman bagi perhargaan kepada cik asbenn....
memandangkan besday cik asbenn 24hb nih...
apa salahnye mengimbau kembali kenangan kami sambut besday bersama buat julung kalinye....

dulu...masa  bertunang....
kami....jauh sangat!!
cik asbenn di Kuala Terengganu...
teman Di Kolumpo...
memang xdapek la nak berjiwang karat..
dating??..tengok wayang??..celebrate besday sesama??.huh!!...
tolak jejauh la...
bikin sakit jiwa je kalo dipikir-pikirkan...


bila dah nak menikah,..baru cik asbenn dapat tukar ke Kuala Selangor..
teman dan cik asbenn menikah bulan 8, 2007...
jadi,..masa besday cik asbenn bulan 1, 2008..
teman tergerak hati nak buat suprise birthday utk dia..
susah giler nak buat suprise besday ni utk cik asbenn..
tambah pulak bila tempat keje cik asbenn belakang umah ajer..
masa nih..cik asbenn bertugas di Klinik Kesihatan Kuala Selangor...
teman pulak berulang dari Kuala Selangor ke Kelana Jaya...
masa hari kejadian,..teman udah 'temberang' cik asbenn...
teman kata teman keje..padahal...keje separuh hari ajer...
koi 12 tgh hari dah cabut g Giant amik kek...
lepas tu terus berdesup balik Kuala Selangor...

Masa sampai umah,...
park kereta btol-btol sebelah rumah..
tau ajelah rumah kuarters doktor yang jenis memanjang tuh...
kene adjust kereta btol-btol supaya xkantoi...
hasilnye??!!!....
memang cik asbenn terkujat tahap cipan!!!....
mana xnye,..bukak ajer pintu rumah...
tengok ada AWEK GOJESS tengah posing maut atas motorsikal LC dia...
muahahahha....dulu...motor pon simpan dalam umah...
al-maklumla..thn 2008 masa tu...Yamaha LC kan tengah 'panas'..

ni 1st gambar birthday yang kami celebrate sama-sama sebagai suami-isteri,ex-tunang.ex-gf & bf...kiranye,..rangkum & qada' semua sekali la....

angka yang santeq!!...
24.01.2008..... angka 30 sudah cik asbenn!!!!!

1st time bagi cik asbenn makan kek King's Confectionery...
terus melekat hati cik asbenn dengan kek tuh...
sebab??..cik asbenn teman bukan jenis suka makan kek...
tapi kek kali nih...memang btol-btol kene dengan taste dia...

tahap excited melampau dapat hadiah dari teman...
macam yang semua orang tau...
bukan senang nak cari hadiah untuk org lelaki...
baik seluar..baju..atau benda2 lain...
harga??...barang lelaki LAGIK mahal dari barang org perempuan...
pokai den kojap!!!!!

tengok tu....muka excited!!
setelah berminggu-minggu dok tawaf Jusco...
akhirnye....teman beli jugak beg nih...

kenapa hadiah ni yang paling best??..

sebab....ini...adalah...
hadiah pertama yang teman bagi sepanjang kami kenal...
xpernah sekalipun teman bagi hadiah..
kenapa xpernah bagi hadiah sebelum nih??...
susah sangat nak boleh bagi!!!..
sebab??...
cik asbenn akan kata..
"simpan aje duit tu..jangan membazir.baik kumpul duit nak kawen"..
abes,..nak buek cmno??...hahahahah

ni la hadiahnye....Ebox laptop bag..
beg silang,galas bahu,galas belakang & bimbit tangan jenama ..
barulah ada gaya sikit...


review pasal blogmacammacamada...

blog ni umpama pengganti suratkhabar la...
terutama buat orang2 yg jarang hamat beli suratkhabar..(den la tuh..)
bukan takat berita dalam negeri..luar negeri sumer ada...
nak buat loan??..trend terkini??...apa yang best kat Korea??...
senaman?..pemakanan?..lawak jenaka??
sumer ado dalam blogmacammacamada!!!!
korang xcaye??..sila pergi terjah!!
'hiasan' blog simple bangat...rilek jer...
eksklusif ko...hitam itu menawan!!


Kenapa BlogMacamMacamAda harus bagi hadiah kepada anda

sape yang xmahu menang hadiah...
sumer peserta mau!!!!!
buat entry panjang berjela...idea melatop-latop..
kalo xmenang haruslah keciwa...
tapi..yakinlah...
kalo dah rezeki,..xke mana..
kalo entry temanlah antara yang bertuah tuh..
Alhamdulillah...syukur!
rm100 itu harus teman frame & gantung dalam rumah!!!..
sebagai kenangan1st entry yang menjadikan cik asbenn sebagai role model menang 1st prize!!

cik asbenn....sila bangga dengan isterimu ini...*wink*

ok..sesi tag!!


opss...sebelum terlupa....
tarikh tutup pada 30 Jan 2011...


3 comments

Jan 7, 2011, 1:04:00 AM

Panjangnya entry Nini ni.. betul, orang laki ni kalau kite nak belikan dia hadiah, memanhang suruh kite simpan duit.. kite ni lagi laa suruh depa belikan untuk kite kan

Jan 7, 2011, 1:21:00 AM

Kak Mira : btol!!!...saya sokong sangat!!...yg kita ni pulak..dok rasa bersalah la sebab xbelikan dia pape...hahahaha

Jan 10, 2011, 1:48:00 PM

cun nye cik dayang skrg huk2.. i wanna follow u..heeheh

Post a Comment