Ahli Kelab Kad !!

Jan 14, 2011

Home » » 1st GA : I Lurve My Mum So Much

1st GA : I Lurve My Mum So Much


Memang btol...teman anak abah...kalo bab-bab nak menjadikan diri terlebih gaban,nak boleh dapat permission g bercamping....memang abah la orang yang teman cari...tapi,....apa istimewanye mak pada teman???....

Terus-terang cakap...since teman kecik..mak LEBIH GARANG dari abah..dat's y la teman lagik rapat dengan abah...kalo dengan mak..hanger baju tuh dah macam gelang tangan ajer mak buat....rilek jer mak boleh sangkut kat lengan dier...senang sket dier nak merotan anak-anak dier yang kepala batu & telinga xberapa mendengar kata..sbb tu la anak-anak takot dengan mak...takot jugak dengan abah tapi tahap KETAKUTAN pada mak tu lebih sikit la..mak selalu cakap..'biar sekarang mak jadik macam mak tiri...asal bila besar nanti anak-anak semua jadik orang'..Tapi,..tu semua dulu...long-long stori...

Bila teman meningkat remaja...dah masuk kolej...mak..dah xsama macam mak yang dulu...mak dah lebih open-minded...lebih rileks..even dengan mak pon boleh stori-stori pasal boypren..rakan-rakan skandal masa kat kolej..boleh ajak mak g karaoke which teman xpernah buat seumur hidup teman...g buat facial muka sama-sama...

Buat pengetahuan semua kengkawan..sebelum nih mak teman bertugas di Hospital Teluk Intan sebagai Ketua Jururawat..tapi sekarang mak dah bertukar ke Hospital Ipoh sebab dah naik pangkat jadi Matron..Mak jugak adalah orang yang sambut kelahiran anak teman...mak adalah insan yang setia menemani teman dari sebelum masuk labour room..sampaila kene bius separuh badan...sampaila teman tertido...tau2 ajer mak kejut teman untuk tunjuk anak sulung teman merangkap cucu sulung die..Mak la orang yang bersusah payah anta bekal nasi teman setiap hari kat hospital..padahal..ada ajer nasi sepital tapi ngada-ngada nak jugak nasi & lauk yang mak masak...tapi..mak xpernah merungut..Mak jugakla insan mulia yang sanggup bangun selang 1jam setengah setiap malam & bersengkang mata bersama-sama teman semata-mata nak pastikan teman bangun & susukan anak teman...mak jugak yang basuh semua kain lampin Afif..baju teman..siapkan sup ikan haruan untuk teman setiap hari tanpa jemu..tanpa mengeluh... ini semua kenangan manis yang xmungkin teman lupakan seumur hidup teman..bukan senang wei...nak tengok..mak sendirik sambut kelahiran anak die merangkap cucu sulung die...untungnye teman..

Gambar nih sebenarnyer di amik dalam ujung tahun 2009..masa nih,..teman masih lagik chubby..tengok ajeler lebihan isi lengan,peha jugak pipi..adeh!!..al-maklomler..Afif pon baru umo setaun masa tuh..hahaha..gambar nih diamik masa kitaorg nak check-out dari Coral Fishing Resort kat Lumut..antara persamaan teman & mak teman.....kitaorg memang suka sengih nampak gigi, suka makan coklat,makan eskrem & antu kamera!!..hahaha...


Puan Hajjah Maznah binti Haji Zulkifli...a.k.a. Matron Maznah.. 
Mak adalah sahabat..geng kamcing..geng calling2..tempat meluah perasaan suka..duka..yang xpernah jemu mendengar luahan hati emy..yang xpernah kering dengan nasihat & ketawa...mak..emy sayang mak..sama jugak macam emy sayang abah..dua-duanye istimewa dalam hati emy..

tarikh tutup GA ni 25 Februari 2011

tag :
semua yang baca entry nih!!...
xpayah pilih sape-sape..semua orang ada kenangan dengan ibu masing-masing kan..

2 comments

Jan 14, 2011, 10:16:00 PM

makcik nmpk lagi muda laa... apa rahsia?? hehehe... good luck :)

Jan 16, 2011, 12:12:00 AM

wah,siap tman smpai labour room...bkn sng mak kite nak tman cm2 kan...^_^ btw, gd luck and thank join...^_^

Post a Comment