Ahli Kelab Kad !!

Jan 30, 2011

Home » » Saki-baki kerja

Saki-baki kerja

Kalo korang...setiap kali nak g jenjalan...
atau balik kampung....
sape yang paling bz??....
korang??..suami??..atau anak??

ya betul...!!!
itulah jawapannye...
10 hengget diberikan...eh,silap!..
10 markah diberikan!!....

koranglah org yang paling bz...
kedepan..ke-belakang..
ke-hulu..ke-hilir..
sama la jugak dengan teman....

esok nak balik kampung...
arini sumer keje kene settle....
blom lagik senarai barang yang kene bawak...
brg2 Afif terutamanye...
termasuklah vitamin mak-bapaknye...
blom campur lagik barang2 yang dipesan oleh mak,opah...
pesan apa??..of cozla ikan pekasam!!
Taiping kan terkenal dgn syurga ikan pekasam!!


ini antara saki baki kerja yang masih blom diberi perhatian...

baju kerja boss yang masih blom bergosok..
baju dalam almari dah tinggal 2-3 pasang ajer....
kalo gosok lepas balik kg..
memang xlarat la...
ada jugak yg g keje baju berkedut sejuta kang...

kain baju yang juga menanti turn utk di-lipat...
kene trus cari baju kecik...seluar kecik...
kalo xlipat sekarang..
habuan yg menanti lepas blk kampung nnti..
lagik hazab!!!
adeh....adeh...

xketinggalan...
kereta jugak harus dikemas sebelum jalan jauh..
(jauh la sangat Taiping dgn Tlk Intan)..
sembur pepium..

kasik vakum sikit...


tapi...camne nak kemas kalo cenggini...

weh...turun!...
teman ada byk lagik keroje nak kene buat nih....
xusah nak menyempit kat sini..
dobot macam biasa..
tayang muka innocent....


ni kalo buh dobot jadi hiasan kat belakang tuh..
harus xnmpak teman nak pandang kereta kat belakang...
tuan ko nih dobot dah la ala-ala tinggi sgt....


4 comments

Jan 30, 2011, 10:55:00 AM

dobot nak gi mana tu aaa?

Jan 30, 2011, 2:49:00 PM

Dobot aku bawak g amik cik asbenn balik keje pon..dah menggelatat nak turun..inikan nak bawak jalan jauh..huh!

Jan 30, 2011, 3:29:00 PM

Yang paling busy of coz isteri dan ibu... begitulah semua nak kena fikir persiapan..

Hati2 di jalan raya...

Jan 30, 2011, 5:21:00 PM

dobot nie kacau je kan orang tgh kemas2... haish haish...

Post a Comment